Takaisin
6.2.2021 klo 11.27

Vuoden 2020 alueelliset palkittavat julkaistu

Jaa:

Viime vuoden alueellisia onnistujia palkittiin Seurojen Ääni -webinaarissa. 

Palloliiton Eteläisen, Itäisen, Läntisen ja Pohjoisen alueen vuoden 2020 palkittavat on julkaistu. Tulevaisuudessa alueelliset palkitsemiset tulevat olemaan osa alueellisia Seurojen Ääni -seminaareja.  

Varsinaiset palkinnot viime kauden menestyjille luovutetaan talven ja kevään mittaan sopivissa tilaisuuksissa koronatilanne huomioon ottaen.

Palkittavat alueittain

Eteläinen

Vuoden pelaaja
Nikolai Alho

Erinomainen kausi HJK:ssa Veikkausliigassa ja nousu Huuhkajien kokoonpanoon. Taistelee paikasta EM-kisakoneeseen. Lisäksi mies on hieno esimerkki myös lapsille ja nuorille.

Vuoden tyttöpelaaja
Oona Siren

Pallon kanssa taiturimainen Oona tekee fiksuja ratkaisuja kentällä. Hienon kauden Tikkurilan Palloseurassa Kansallisessa Liigassa pelanneella Oonalla on todella kova työmoraali ja halu voittaa paistaa läpi kaikesta tekemisestä.

Vuoden poikapelaaja
Kai Meriluoto

HJK:n nuori pelaaja valittiin miesten Kakkosen Etelä-lohkon kauden parhaaksi pelaajaksi erinomaisista esityksistä Klubi 04:n riveissä. Nuori mies debytoi myös korkeimmalla sarjatasolla ja iski syyskuussa uransa ensimmäisen maalin Veikkausliigassa.

Vuoden valmentaja
Joonas Rantanen

Joonas johdatti Klubi 04:sen nuorella joukkueella lohkovoittoon ja sarjanousuun Miesten Ykköseen. Joukkue ei hävinnyt kauden aikana yhtään peliä. Joonas on intohimoinen pelaajakehittäjä, jolla on erinomaiset vuorovaikutus- ja johtamistaidot.

Vuoden nuorten valmentaja
Miika Nuutinen

Käpylän Pallossa valmentava Miika on todellinen jalkapallopersoona ja -romantikko. Intohimoa, osaamista ja halua oppia löytyy. Miestä voi hyvin kuvailla kyltymättömäksi pelin oppijaksi ja opettajaksi. 

Vuoden erotuomari
Oliver Reitala

Oliver löi vuoden 2020 aikana viimeistään itsensä läpi huipputuomareiden joukkoon hyvillä esityksillään ja nousi kauden päätteeksi Veikkausliigaan. Vahvaa potentiaalia kehittyä edelleen.

Vuoden seuratyöntekijä
Annariina Seppä

FC Hongan seurakoordinaattorina toimivalla Annariinalla on halu oppia sekä laaja järjestöpuolen työkokemus. Tämä näkyy joustavana, mutta jatkuvasti toimintaa kehittävänä työotteena. Vahvistanut omalla panoksellaan mm. avoimen ja läpinäkyvän viestinnän toteutumista seurayhteisössä.

Vuoden seura
PK-35 

Seuran naiset nousivat Kansalliseen liigaan vuosi sitten ja miehet Ykköseen tällä kaudella. Seura on tehnyt hyvää työtä olosuhteiden ja seurajohtamisen kehittämisessä. Toiminnasta paistaa läpi seurahenki ja yhteisöllisyys.

Eteläisen alueen Respect-palkinnot

Jukka Airaksinen

Jukka ”Raksu” Airaksinen on pitkän linjan jalkapallomies, joka on omalla panoksellaan vaikuttanut vahvasti sekä Malmin Palloseurassa että erityisesti olosuhdeasioissa sekä Malmilla että koko Helsingin alueella. Korona-aikana Raksun panos on näkynyt vahvasti vuorovaikutuksessa kaupungin ja helsinkiläisten seurojen välillä.

Helasterän ja Romppasen perheet

Velimatti ”Vellu” Helasterä ja Tomi ”Tomppa” Romppanen ovat pitkäaikaisia VJS-valmentajia. Molempien perheet ovat olleet vaimoja ja lapsia myöten aktiivisesti mukana seuran toiminnassa mm. pelaajina, vapaaehtoisina ja tapahtumatyöntekijöinä. Kaikkia yhdistää luotettavuus, laadukas työn jälki sekä poikkeuksellinen sitoutuminen omaan yhteisöön ja sen hyvinvoinnin edistämiseen.

Itäinen

Vuoden pelaaja
Ilmari Niskanen

Kauden suoritukset 2020 nostivat ”Immin” Veikkausliigan tähtikategoriaan ja myös A-maajoukkueeseen. Räjähtävät askeleet ja lukuisilla toistoilla hiottu taito auttoivat Kuopion Palloseuran menestyksekkääseen kauteen sekä Veikkausliigassa että Euro-kentillä.

Ilmari Niskasen pitkäjänteinen työ on ollut esimerkillistä ja määrätietoista. Kiuruvedeltä Iisalmen kautta Kuopioon johtaneeseen pelaajapolkuun saatiin kauden aikana uusi haara, kun Ilmari solmi sopimuksen Saksaan, Ingolstadtin joukkueeseen. Ilmari Niskasen esimerkillisyys ei rajoitu pelkästään jalkapallokentälle, vaan hän on omalla positiivisella persoonallaan inspiroinut lapsia ja nuoria jalkapallon pariin etenkin Ylä-Savossa.

Vuoden tyttöpelaaja
Riikka Lilja

Riikan tinkimätön ja kokonaisvaltainen itsensä kehittäminen poiki läpimurron Kansalliseen Liigaan kaudella 2020. Jyväskylän Pallokerhon pelaaja oli joukkueensa kantava voima uurastaen kahta minuuttia lukuun ottamatta kauden kaikki ottelut alusta loppuun. Minuuttien lisäksi myös pelitilanteista kertovat tilastot ovat vakuuttavat. Riikka loi syötöillään eniten maalintekotilanteita sekä oli joukkueensa eniten maalisyöttöjä antanut pelaaja.

Riikka Lilja edusti Suomea U19 maajoukkueessa ja oli ehdolla vuoden tulokkaaksi Captain´s Ballissa 2020.

Vuoden poikapelaaja
Topi Keskinen

Mikkelin Palloilijoiden oma kasvatti otti vakuuttavan askeleen miesten peleihin kuluneella kaudella. B-juniori-ikäinen Topi pelasi Ykkösessä 19 ottelua.

Hyvät otteet noteerattiin myös nuorten maajoukkueessa ja Topi Keskinen valittiin U18 poikien maajoukkueleirille Eerikkilään. Topilla on potentiaalia nousta pelaajana vielä monta pykälää ja henkiset ominaisuudet tukevat tätä kehitystä.

Vuoden valmentaja
Olli-Pekka Ojala

”Opo” on verrattain nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tehdä vakuuttavan päivätyön kuopiolaisen tyttö- ja naisjalkapalloilun eteen. Jatkuva itsensä kehittäminen on aikaansaanut monialaisen valmennuksellinen osaamisen. Lajille omistautuminen vei Olli-Pekka Ojalan Tampereelle poikien jalkapallon pariin ja hän on valmentanut myös miesten joukkuetta Kuopiossa.

Pitkäaikainen työskentely naisten edustustasolla sai toistaiseksi huipennuksena KuPS:n voittaessa Kansallisen Liigan pronssimitalin kaudella 2020.

Vuoden nuorten valmentaja
Tuomas Silvennoinen

Tuomas on vahvalla panoksellaan luonut ympäristön, jossa pelaajat kehittyvät. JIPPO:n B-juniorijoukkue pelasi kaudella 2020 rohkeasti omilla vahvuuksillaan ja JIPPOlaisella identiteetillään. Joukkue nosti tasoaan selkeästi kauden aikana ja joensuulaisten ensimmäistä esiintyminen 2000-luvulla SM-sarjassa päättyi 6. sijaan.

Tuomas Silvennoinen on osa JIPPO:n juniorivalmennustiimiä, jota on kehitetty määrätietoisesti viime vuosina. Tuomaksen, sekä seuran, työ Joensuussa jatkuu myös tulevalla kaudella.

Vuoden erotuomari
Minka Vekkeli

Minka on hyvin pidetty erotuomari Kansallisessa Liigassa. Hyvin sujuneen ja nousujohteisen jalkapallokauden kruunasi nimitys kansainväliseksi 2021 FIFA erotuomariksi.

Minka Vekkeli vihelsi viime kaudella 14 Kansallisen Liigan ottelua, Naisten Suomen Cupin toisen välieräottelun. Hän on myös futsalvalioerotuomari ja tuomaroi pelejä Miesten Futsal Ykkösen ja Naisten Futsal Liigan otteluissa. Futsalerotuomarina toimiminen on auttanut häntä kehittymään laaja-alaisemmin erotuomarina.

Minka on erinomainen esimerkki siitä, miten määrätietoinen tekeminen, fyysinen harjoittelu ja motivaatio kehittyä auttavat tavoitteiden saavuttamisessa.   

Vuoden seuratyöntekijä
Ulla Korhonen

Ulla Korhonen on toiminut Jalkapalloseura FC Hertassa useassa roolissa yli kymmenen vuoden ajan. "Herttasydämellä"- ja "tytöt edellä" -motoillaan hän on kannustanut seuraa pitämään arvot: iloisuus, oikeudenmukaisuus, yhteisöllisyys ja halu kehittyä, kaiken toiminnan ohjenuorana.

Puheenjohtajana toimiessaan Ulla on nostanut merkittävästi seuran toiminnan laatua. Tässä ovat auttaneet sekä systemaattinen Laatujärjestelmä työ että yhteistyö JIPPO:n kanssa. Nuoren urheilijan kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi on nostettu toiminnan kulmakiveksi. Periaate, että tytöt ansaitsevat aivan yhtä laadukasta toimintaa kuin pojatkin, on FC Hertassa itsestäänselvyys.

Vuoden seura
FC Siili

Vuoden seura Itäisellä alueella tulee Siilinjärveltä. FC Siili on varsin lyhyen historiansa aika noussut toimialueensa merkittäväksi liikuttajaksi ja onnistunut profiloitumaan taitavasti ennen kaikkea matalan kynnyksen harrastustoimintaan. Seuran on kehittänyt toimintaa molemmissa lajeissa ja osallistunut aktiivisesti futsalsarjoihin. 

Siilinjärveläiset ovat sitoutuneet myös toiminnan kehittämiseen, ja seura lähtikin viime kaudella mukaan Laatujärjestelmään. FC Siilin ennakkoluuloton ja mutkaton toiminta toimii kannustavana esimerkkinä jo toimiville tai toimintaa vasta aloitteleville seuroille.

Itäisen alueen Respect-palkinnot

Tapio Kauppinen

Tapio Kauppinen on ollut Riistaveden jalkapallon voimahahmo aina 1980-luvulta saakka. Yleisseuran, Riistaveden Urheilijoiden, riveissä jalkapalloili vuoteen 1987 saakka vain miesten joukkue. Samana vuonna ”Tapsa” perusti kaksi juniorijoukkuetta ja toimien molempien valmentajana. 

Kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 1997, oli aika perustaa Riistavedelle oma jalkapalloseura. Harjoitukset ilmoitettiin sen aikaisen tavan mukaan lehden urheilumuistioissa ja uuden seuran ilmoitukset haluttiin listan alkuun. Aakkosten ensimmäiset kirjaimet ja pelaajien mieltymys katolonialaisseuraan vaikuttivat seuran nimivalintaan ja AC Barca ry merkittiin T. Kauppisen toimesta yhdistysrekisteriin. Nykyisin AC Barca:ssa toimii 5 juniorijoukkuetta, ikämiesjoukkue sekä miesten edustusjoukkue. 

Viimeisten vuosien aikana Vartialan kotikenttää on ehostettu monin tavoin. Pukukopit, katsomo ja parkkipaikka on saatettu tasolle, jossa AC Barca:n on hyvä kehittää toimintaansa edelleen. Myös näissä hankkeissa puuhamiehenä on häärinyt tuttu mies, ”Kauppis Tapsa”.

Timo Kuulasmaa

Timon monipuolinen vapaaehtoistyö jalkapallon parissa alkoi yli 30 vuotta sitten. Hän oli perustamassa 1990-luvun alussa JJK Juniorit ry:tä ja toimi hallituksessa eri rooleissa 90-luvulla. Seuratyö juniorien parissa ei rajoittunut pelkästään hallitustasolle, vaan kenttätyötä esimerkiksi joukkueenjohtajana kertyi noin 15-vuoden ajan. 

2000-luvulla Timo Kuulasmaan panosta tarvittiin jyväskyläläisen edustusjalkapallon parissa. Useat käänteet ja vaikeudet eivät saaneet Timoa väistämään vastuuta, vaan hän tarttui haasteisiin niin hallituksessa kuin osakeyhtiöpohjaisen seuran osakkaanakin. Myös Palloliiton luottamustehtävät sekä Keski-Suomen piirin eri roolit tulivat Timolle tutuiksi miltei 20 vuoden ajalta.

Jyväskyläläisen jalkapalloseurojen nimet ovat saattaneet vuosin varrella vaihtua mutta T. Kuulasmaan nimi on pysynyt vuodesta toiseen listoilla. JJK:n ensimmäinen kunniajäsen on arvostuksen kiistatta ansainnut.    

Hannu Pukki

Hannu "Hölö" Pukki on toiminut yli 40 vuotta Lappeenrannan itäisen raittiusyhdistyksen edustusjoukkueen huoltajana. Vuosien varrella Hannusta on tullut seuralleen äärimmäisen arvokas persoona, jota kukaan joukkueen toiminnassa mukana ollut ei unohda. 

Kausi 2020 oli Liry:lle, kuin myös ”Hölölle”, historiallinen sen esiintyessä ensimmäistä kertaa Kolmosessa. Jalkapalloa pelataan yhdessä rakkaudesta lajiin, eikä seurassa tavoitella kultaa tai kunniaa. Tällaisessa toimintaympäristössä Hannun kaltaiset henkilöt ovat ensiarvoisen tärkeitä. Harjoitusten lisäksi huumoriveikko on luonnollisesti jokaisella pelireissulla mukana, mutta järjestää myös joka kesä kotikulmillaan saunaillan oheisnumeroineen. Respect!

Läntinen

Vuoden pelaaja
Timo Furuholm

FC Interin kokenut kapteeni jatkoi kaudella 2020 vahvoja otteitaan. Timo Furuholm viimeisteli kaudella kymmenen liigamaalia ja toimi lisäksi syöttäjänä viiteen osumaan. Veikkausliigan maalipörssissä hän sijoittui kolmanneksi ja ylitti kauden aikana sadan FC Interille tehdyn maalin rajapyykin. Furuholm on maaliensa lisäksi joukkueessaan iso ”liideri” ja hän auttoi FC Interin hienoon menestykseen kaudella 2020.

Myös jalkapalloelämän ulkopuoliset asiat Inter-kapteenilta sujuivat. Mies sai päähänsä ylioppilaslakin ja aloitti opinnot Turun yliopistossa.

Vuoden tyttöpelaaja
Sofia Määttä

Sofia Määttä pelasi kaudella 2020 niin Pallo-Iirojen B-tyttöjen SM-sarjajoukkueessa ja naisten Ykkösen ryhmässä kuin syksystä alkaen Ilveksen Kansallisen Liigan joukkueessa. Pallo-Iiroissa Sofia oli molemmissa joukkueissa tehokkaasti maaleja iskenyt ratkaisupelaaja. Siirryttyään koulun alkaessa Tampereelle Sofia nousi Ilveksen Kansallisen liigan joukkueeseen viimeisten kierrosten otteluihin. Hän pystyi näissäkin sarjapaikan kannalta kriittisissä peleissä ottamaan ison roolin ja teki ratkaisevat maalit kahdessa viimeisessä liigapelissä. Ne voittamalla Ilves varmisti paikan liigassa ilman karsintoja.

Maaotteluita ei koronan vuoksi kaudella päästy pelaamaan, mutta erinomainen tempokuljettaja ja 1v1 tilanteet voittava Sofia on vastustajalle vaarallinen hyökkäyskolmanneksella myös kansainvälisissä peleissä. Sofian nopeus ja juoksukyky ovat ikäluokan kansainvälisessäkin vertailussa erittäin hyvää.
Sofia Määttä palkittiin menneellä kaudella Captain’s Ballissa myös SPL:n Vuoden tyttöpelaajana.

Vuoden poikapelaaja
Naatan Skyttä

Ilveksen huippulupaus loisti kaudella 2020 niin Veikkausliigassa kuin maajoukkueessa. Hän täräytti Ilvekselle seitsemän liigamaalia ja antoi kaksi maalisyöttöä. Veikkausliigassa Skyttä esiintyi jopa dominoivasti. Häntä luonnehditaan poikkeukselliseksi pelaajatyypiksi. Naatan Skyttä nousi peräti neljä vuotta alaikäisenä U21 maajoukkueeseen ja avasi siellä jo maalitilinsäkin. Makea tuo avausosuma olikin, sillä Skyttä teki Suomen 2-3 voittomaalin EM-karsintapelissä Pohjois-Irlantia vastaan.

Alueellisen palkinnon lisäksi Naatan Skyttä huomioitiin myös valtakunnallisesti. Hänet palkittiin Captain’s Ball -gaalassa Palloliiton lupaavana nuorena pelaajana vuonna 2020.

Vuoden valmentaja
José Riveiro

José Riveiro on nostanut FC Interin taistelemaan Veikkausliigan voitosta molempina vuosina, joina hän on turkulaisjoukkueen päävalmentajana toiminut.
Interin pelaaminen ihastuttaa lukuisia jalkapallokatsojia ja päättyneellä kaudella sinimustapaitainen ryhmä pokkasi kahdesti hopeaa. Ensin Suomen Cupissa, jossa vain finaalivastus HJK oli parempi ja marraskuussa Inter pääsi Riveiron johdolla juhlimaan Veikkausliigan hopeisia mitaleja toisen kerran peräkkäin.

Vuoden nuorten valmentajat
Topi Priha – Joni Lehtonen

Läntisen alueen Vuoden nuorten valmentajana palkittiin Ilveksen valmennustiimi Topi Priha – Joni Lehtonen. Tamperelaiset saavuttivat P20 -sarjan Suomen mestaruuden sekä lähes samoilla pelaajilla selkeän kakkossijan miesten Kakkosessa. Lisäksi Prihan ja Lehtosen ”käsistä” on tälläkin kaudella noussut useita Veikkausliiga-debytantteja. 

Vuoden nuorten valmentaja palkitaan nyt nimenomaan kaksikkona, koska Jonin ja Topin tinkimätön tyyli puree nimenomaan tiiminä

Vuoden erotuomari
Petri Viljanen

Petri Viljanen nousi kaudella 2020 UEFA:n kakkoskategorian erotuomariksi ja hän on erinomainen esimerkki siitä, miten vankka pelaajatausta on toiminut hyvänä tienä erotuomariuralla.

Viljasen ura kansainvälisenä FIFA-erotuomarina on ollut nousujohteinen. Palkintona pitkäjänteisestä työstään Viljanen sai viime lokakuussa uransa ensimmäisen Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelun tuomittavakseen. Hän vihelsi viime kaudella 13 Veikkausliigan ottelua ja hänet valittiin lisäksi arvotehtävään Suomen Cupin finaalin FC Inter – HJK erotuomariksi.

Vuoden seuratyöntekijä 
Risto Valkeala

Ilveksen Futis-Liigan toiminnanjohtaja Risto ”Rike” Valkealan reitti seuratoimintaan on tuttu. Ensin oman pojan valmentajaksi ja pikkuhiljaa työnkuva seurassa on laajentunut, koska, ”Riken” mukaan ”olen huono sanomaan ei.”

Hän on toiminut Futis-Liigan ”veturina” vuodesta 2002 alkaen ja Risto Valkeala suunnittelee, organisoi ja vastaa käytännön toiminnasta Ilveksen Futis-Liigan kaupunginosatoiminnassa. Myös muita seuratehtäviä hänellä riittää jalkapallojaoston ja sen johtoryhmän jäsenyydestä varusteasioiden hoitamiseen sekä turnausten kilpailupäällikön hommiin.

Vuosien varrella Valkeala on ehtinyt myös toimia mm. johtokunnan jäsenenä ja junnuvalmentajana. Valtavasti seuratyötä tekevä ”Rike” pitää parhaina muistoinaan kaikkia niitä satoja ihmisiä, joiden kanssa hän on saanut toimia. Hän nostaa esiin ja kiittää kaikkia vapaaehtoistoimijoita, joita ilman Ilveksen toiminta nykyisessä laajuudessa ei olisi mahdollista.

Vuoden seura 
FF Jaro

Takana on erittäin haastava pandemian sekoittama vuosi ja erityisesti urheiluseurat ovat olleet kovilla. Osassa seuroista on kuitenkin pystytty haasteista huolimatta antamaan aikaa myös kehitystyöhön.

FF Jaro on pitkään tehnyt määrätietoista ja järjestelmällistä seurakehitystyötä ja tulokset ovat seuranneet mukana. Seura saavutti vuonna 2020 tason 4 kaikilla osa-alueilla laatujärjestelmässä. FF Jaron erottaa muista se, että resurssit ja toimintaympäristö huomioiden, seura jopa ”ylisuorittaa” jatkuvasti, joka kertoo erinomaisesta seurasta ja osaavista toimijoista. Mallikasta toimintaa, grattis, Jaro!

Läntisen alueen Respect-palkinnot

Seppo Auvinen

Seppo Auvinen on todellinen pitkän linjan erotuomari. Nokialainen aloitti kentillä jo vuonna 1979 ja hän muistaa ensimmäiseksi ottelukseen D-junnujen pelin Nokian Menkalan kentällä. Aktiivisimpina vuosinaan Auvinen puhalsi yli 300 ottelua ja uran päätteeksi tarkasti pelinsä laskenut mies päätyi huikeaan kokonaislukemaan: 5580 ottelua. Respect!

Seppo Auvinen muistelee mieluisimmiksi otteluikseen junioripelit, joissa ”oleminen on aitoa.” 

- Toisin on ollut ollut joskus miesten Kutosen ja Seiskan peleissä, hymähtää Auvinen.

Seppo Auvinen on aina ollut valmis lähtemään matsiin kelistä tai päivästä riippumatta. Kenttätehtävien lisäksi hän toimi pitkään Länsi-Pirkanmaan Erotuomarikerhon puheenjohtajana ja asettelijana. Hän on tuominnut jalkapallon lisäksi myös salibandya ja koripalloa ja on näin jättänyt jälkensä palloiluperheeseen laajemminkin.

Erkki Saari

Erkki Saari on SJK:n monikymmenvuotinen seura-aktiivi. Oman poikansa kautta toimintaan tullut Saari hyppäsi jo 1980-luvulla seuran hallitukseen ja nopeasti hyvin aktiiviseksi talkootoimijaksi ja varainkerääjäksi. Viimeiset parikymmentä vuotta Erkki Saari on toiminut seinäjokisten rahastonhoitajana.
Lähes neljäkymmentävuotinen ura seuratehtävissä päättyi viime syksynä.

”Erikoistehtävänä” Erkki Saari on viimeisen noin kymmenen vuoden ajan organisoinut thaimaalaisten marjanpoimijoiden majoitusta SJK-juniorien hoitamalla leirintäalueella. Tulot tuosta toiminnasta ovat olleet merkittävät seuran vuosibudjetissa. Respect, Erkki!

Severi Paajanen - TPS Sateenkaari

TPS Sateenkaari on erityisryhmä, joka tarjoaa liikuntaa ja yhdessäoloa, kehittää liikunnallisuutta ja ryhmässä käyttäytymistä sekä sääntöjen noudattamista.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille yli 13-vuotiaille, eikä yläikärajaa ole. Joukkue koostuu tällä hetkellä noin 15 aktiivisesta pelurista ja lisää innokkaita mahtuisi mukaan. TPS Sateenkari osallistuu vuosittain kahteen SM-turnaukseen, jotka järjestetään Helsingissä ja Hämeenlinnassa. Edeltävinä vuosina joukkue on voittanut useasti C-lohkon Suomen mestaruuden. 

Joukkueen toiminta on alkanut jo 90-luvun lopulla, ja Severi Paajanen on toiminut ryhmän valmentajana vuodesta 2008 alkaen. Hänellä on ollut päävastuu valmentamisesta viimeiset 8-9 vuotta. Mukana taustoissa on yhteensä kolme valmentajaa sekä joukkueenjohtaja.

Ylisanoista ei tahdo tulla loppua, kun Severi Paajasesta jutellaan. Kaiken muun lisäksi erityisen Respect -maininnan ansaitsee se tosiasia, että TPS Sateenkaari joukkueen valmentaja Severi Paajanen on Veikkausliigan kilpakumppani FC Interin pelaajalegenda.

Valkeakosken Palloiluhalli

Valkeakoskella ei jääty ihmettelemään, kun Niementien Palloiluhallin sisäkaton petettyä keväällä 2018 halli asetettiin käyttökieltoon. Hanke uuden Palloiluhallin rakentamiseksi Kerhomajan kentälle aloitettiin lähes välittömästi. Uuden hallin pohjan kaivuutyöt alkoivat syksyllä 2019, rakentaminen eteni aikataulussa ja Valkeakosken Palloiluhalli Oy:n avajaisia juhlittiin viime syyskuussa.

Valkeakosken kaupungin myötämielinen suhtautuminen hankkeeseen oli merkittävässä roolissa. Kaupunki mm. myönsi halliyhtiölle lainan, merkitsi osakkeita ja luovutti tontin osakemerkintää vastaan. Näiden lisäksi kaupunki rakensi hallin paikoitusalueen ja kulkureitit valaistuksineen sekä teki vihertyöt Kerhomajan Urheilupuiston kokonaisuuden kehittämiseen liittyen. Valkeakosken Palloiluhallin Respect -olosuhdepalkinto kuuluukin yhtä lailla sekä halliosakeyhtiölle että Valkeakosken kaupungille.

Pohjoinen

Vuoden pelaaja 
Rafinha 

Iso vaikutus nousuun. Toi AC Oulun peliin tarvittavaa johtajuutta ja osaamista. Seuran urheilullisten arvojen ”Taisteleva-Rohkea-Ylpeä” mukainen pelaaja.

Vuoden tyttöpelaaja
Aurora Harila 

Isossa roolissa nuoresta iästä huolimatta joukkueen kapteenina naisten Ykkösessä, kun ONS saavutti kolmannen sijan. Huomioi hyvin kanssa pelaajat. Nostanut hyvin osakkeitaan maajoukkueputken aikana oman ikäluokkansa maajoukkueen vakiorinkiin.

Vuoden poikapelaaja 
Miika Koskela

Läpimurto AC Oulussa miesten tasolle. Nuoresta iästään (17) huolimatta kantava voima menestyksellisellä kaudella. Edustuksia P03 maajoukkueessa.

Vuoden valmentaja 
Jyrki Ahola 

Luotsasi AC Oulun nousuun Veikkausliigaan. Varmaa työtä koko kauden uskoen joukkueen menestykseen. Vastuuta nuorille, pelaajien kehittämistä sekä rohkeaa pelaajien kierrättämistä.

Vuoden nuorten valmentaja 
Markus Heikkinen

Valmensi laadukkaasti pelaajakehitys edellä OLS P17 joukkueen SM-sarjan 5. sijalle auttaen ja antaen nuorille pelaajille mahdollisuuden itsensä kehittämiseen. Kehittänyt myös itseänsä valmentaja polulla suorittamalla UEFA A-lisenssin.

Vuoden Erotuomari 
Pietu Niinimäki 

Kokemus näkyy otteissa kentällä. Pelinjohtaminen on parantunut ja liikkuminen on erinomaista. Erinomainen fyysinen kunto antaa erinomaisen pohjan onnistumiselle. Jaksanut uskoa itseensä vaikeillakin hetkillä. Tehnyt rajusti töitä päästäkseen valioerotuomariksi. Toimi hyvällä menestyksellä valioerotuomarina viime kaudella.

Vuoden seuratyöntekijä 
Mikko Isokangas 

Vuoden seura 
Tervarit Juniorit

Seura on kehittänyt omaa toimintaansa monella eri tavoin laatujärjestelmäseurana. Seura on kasvattanut viime vuosina reilusti seuran pelaajamääriä ja panostanut valmennuksen laadun kehittämiseen. Seura on toiminut esimerkillisesti työllistäjänä sekä kotouttajana. Tervarit Juniorit on panostanut olosuhteiden rakentamiseen sekä seurayhteistyön rakentamiseen mm. oululaisen pelaajapolun rakentajana. Seura on kantanut merkittävää yhteiskuntavastuullisuutta toiminnallaan.

Pohjoisen alueen Respect-palkinnot

Markku Kohonen 

Markku on esimerkillisesti johtanut seuransa kehittymistä laatujärjestelmäseurana. Hänen johdollansa HauPa on kasvattanut pelaajamääriä sekä kehittänyt valmennuksen laatua palkaten urheilutoiminnan edistämiseen henkilöitä. Hän on osallistunut kaikkein aktiivisimpana seuratoimijana Palloliiton järjestämiin seuradialogi -tapahtumiin 2020. Markku on myös aktiivinen vaikuttaja.

AC Oulu ja OLS (Olosuhdeteko-palkinto)

Seurat ovat yhdessä panostaneet olosuhteiden kehittämiseen rakentaen Garam Masala 11v11 ylipainehallin Ouluun.

Raino Manniala 

Rainon pitkä ura erilaisissa seuran rooleissa niin kentällä kuin hallinnollisissa tehtävissä sekä kannustajana jalkapallon parissa jatkuu edelleen ikämiespelaajana. Hänen intohimoinen halunsa tehdä hyvää ja palvella suurella sydämellä vapaaehtoistoimijana ansaitsee huomion ”mr Jalkapallona”.

Tapani Sahlström 

Tapanin pitkä ura jalkapallossa on sisältänyt monenlaisia vaiheita. Hän on mm. aikanaan ollut perustamassa KiuPa:a, ollut pelaajana, toiminut Oulun erotuomarikerhon toiminnan kehittäjänä sekä luonut ansiokkaan erotuomariuran niin SM-tason erotuomarina kuin UEFA-tason kansainvälisenä erotuomarina. 80 vuotta täyttäneen Tapsan voidaan sanoa olevan pohjoisen alueen erotuomaritoiminnan ”Grand Old Man”.

Pauli Miettinen 

Paulin huikea ja monipuolinen ura ansaitsee elämäntyöpalkinnon ei pelkästään jalkapallon ansiosta vaan myös suomalaisen urheilun ja liikunnan edistämisestä monissa eri tehtävissä ja isona vaikuttajana. Pauli on mm. ollut keskeinen henkilö luomassa suomalaisen jalkapallon valmentajakoulutustoimintaa, joka on tänäkin päivänä yksi tärkeimmistä asioista suomalaisessa jalkapallossa. Juuri 70 vuotta täyttänyt Pauli on liikunnan, urheilun ja jalkapallon ”Grand Old Man.

Palloliitto onnittelee kaikkia palkittuja!