Takaisin
12.9.2021 klo 12.29

VPS ja KPV tärkeisiin kotivoittoihin

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

MP pilasi FF Jaron juhlat lauantain ottelun loppuhetkillä.

VPS – PK-35 2–0 (2–0)

Vepsu siirtyi johtoon 13. minuutilla, kun Samba Sillah keskitti pallon maalille ja Aleksi Pahkasalo laukoi pelivälineen tyylikkäästi takakulmaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin kotiyleisö sai lisää aihetta riemuun – Sebastian Strandvall antoi kulmapotkun ja Samuel Lindeman puski 2–0-maalin. Hetki tästä Kalle Multasella oli loistopaikka Vepsun kolmanteen, mutta Toni Korkiakoski torjui yrityksen. Teppo Marttinen otti vielä avausjaksolla pari hyvää torjuntaa, kun Daniel Rantanen ja Eetu Puro kokeilivat laukauksiaan.

Toisella jaksolla ei huippupaikoilla herkuteltu, mutta Rantanen oli lähellä kaventaa vapaapotkusta 81. minuutilla – pallon tiellä oli jälleen Marttinen. Jonathan Muzinga sai vielä loppuhetkillä pallon VPS-maaliin asti, mutta hyökkääjä oli rikkonut Miika Niemeä hetkeä ennen vetoa. Lisäajalla PK-35 sai vielä yhden hyvän tilanteen, josta Miko Mäkirinne kuitenkin puski niukasti ohi.

Ruudun ottelukooste
Vierasjoukkueen raportti

KPV – JIPPO 1–0 (1–0)

Ottelun ainoa maali nähtiin jo kolmannella minuutilla. Harri Heiermann tarjoili Kristian Andersenille hyvään paikkaan, ja tanskalainen viimeisteli kauden toisen osumansa. Jakson puolivälissä Topi Pasilla oli hyvä paikka tasoittaa, mutta pienestä kulmasta lähtenyt pusku meni sivuverkon puolelle. Toisen jakson alkuhetkillä Severi Kähkönen sen sijaan sijoitti hieman ohi JIPPO-maalin. Reilun tunnin pelin jälkeen Joona Hiltunen kokeili kovaa laukaustaan, joka kilpistyi tällä kertaa isäntien ylärimaan. Oke Akpovetalla oli muutamaa minuuttia myöhemmin hyvä paikka tuplata kotijohto, mutta viimeistely karkasi lähietäisyydeltä selvästi yli. Myöskään Heiermann ei onnistunut loppuhetkien paikastaan – tästä huolimatta pisteet jäivät Kokkolaan. 

Ruudun ottelukooste
Vierasjoukkueen raportti

FF Jaro –  MP 2–2 (1–1)

Vieraat aloittivat kamppailun vahvasti, kun Juuso Tarvainen puski Antti-Ville Räisäsen kulmapotkun verkon perukoille jo viidennellä minuutilla. Guillermo Sotelo sekä Jeremiah Streng olivat lähellä tasoitusta ja Samuel Haglundin keskitys osui MP-maalin ylärimaan – lopulta tasoitus tuli onnekkaasti avausjakson lisäajalla, kun Jonne Urosen avaus osui suoraan Strengin pakaraan, josta pallo kimposi maaliin lähes 30 metristä. Muutamaa minuuttia aiemmin MP:n Räisänen oli osunut toisessa päässä, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Streng hankki heti toisen puolikkaan alussa rangaistuspotkun, jonka Sotelo upotti kylmänviileästi sisään. 54. minuutilla Topi Keskinen pääsi hyvään paikkaan, mutta Mykyta Savchenko torjui loistavasti. Vajaa vartti myöhemmin Haglund laukoi kohti taka-alakulmaa – Uronen pelasti vieraat hyvällä torjunnallaan. Strengillä oli niin ikään hyvä paikka lisätä Jaron johtoa, mutta pusku meni hieman ohi. MP onnistui tasoittamaan juuri ennen lisäajan alkamista, kun Roope Kantolan laukaus epäonnistui, mutta Antti Ulmanen onnistui ohjaamaan vedon maaliin. Jim Myrevik pääsi vielä lisäajalla loistavaan paikkaan, mutta Uronen venyi paraatipelastukseen jalallaan.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti