Takaisin
16.10.2021 klo 11.38

Voitto IF Gnistanista tarkoittaisi Vepsulle mestaruutta

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

MuSa:lla on mahdollisuus nousta tärkeällä hetkellä putoamisviivan yläpuolelle.

KPV – MuSa
la 16.10. 15:00, Kokkolan keskuskenttä

KPV-kannattajat saivat aiemmin tällä viikolla ikäviä uutisia, kun seura tiedotti hyökkääjä Oke Akpovetan paluusta Ruotsiin. Maalitykin aika Kokkolassa jäi lyhyeksi, mutta se oli todella tehokas: Akpoveta viimeisteli 13 pelissä yhdeksän osumaa ja oli tärkeässä roolissa pelastamassa KPV:n sarjapaikkaa. Lauantaina KPV:lla ei ole pelissään isompaa panosta, sillä se on varmistanut jo säilymisensä.

MuSa:lla sen sijaan on panokset huipussaan. Porilaiset ovat kahden voiton jälkeen enää pisteen päässä viimeisen säilyjän paikalla majailevasta MP:sta, ja vierasvoitto Kokkolasta nostaisi joukkueen ainakin väliaikaisesti kuiville. Viime viikonloppuna MuSa haki huipputärkeän voiton PK-35:stä: jos historiaa tutkitaan, on sillä hyvät mahdollisuudet myös KPV:tä vastaan, sillä Salama on vienyt neljä edellistä kohtaamista. Juho Montola ei pelaa ottelussa pelikiellon takia.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

FF Jaro – RoPS
la 16.10. 15:00, Pietarsaaren keskuskenttä

TPS-tappionsa jälkeen Jaro on palannut voittokantaan ja ottanut täydet pisteet sekä EIF:ää että IF Gnistania vastaan. Gnistan-pelissä Jaro otti vakuuttavan voiton, vaikka se kärsi monista loukkaantumisista ja pelikielloista: nyt tilanne on huomattavasti parempi, kun pelikielloista kärsineet pelaajat ovat palanneet kokoonpanoon. Jaron nousuhaaveet ovat mennyttä, mutta joukkue voi yhä nousta mitaleille. Mikäli se ei häviä RoPS:lle, pelattavaa jää myös viimeisen kierroksen derbyyn.

RoPS:n leirissä otettiin hyvillä mielin vastaan TPS:n ja EIF:n torstain tasapeli. Pistejako tarkoitti sitä, että rovaniemeläiset nousisivat Jaro-voitolla parin pisteen päähän TPS:sta, jota se isännöi päätöskierroksella. RoPS:n viimeaikainen pistesaldo on jäänyt hyvin vaatimattomaksi, sillä se on hävinnyt kolme edellistä otteluaan ja jäi sitä ennen tasapeliin. Sarjakolmonen lähtee hakemaan pakkovoittoa ilman tärkeää keskikenttämiestään Geoffrey Acheampongia.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

IF Gnistan – VPS
la 16.10. 16:00, Mustapekka Areena

Gnistan aloitti jatkosarjan upealla ryöstöretkellä napapiirille, mutta on sittemmin kärsinyt kaksi tappiota. Hienon kauden pelannut helsinkiläisjoukkue voi vielä nousta sarjan viidenneksi, mutta mitalihaaveet kariutuivat häviöihin. Kipinä isännöi lauantaina Vepsua, jolle edellinen vierailu Oulunkylään oli todella haastava: kotijoukkue piti maalinsa puhtaana ja Douglas Caén sekä Topi Järvisen osumat siivittivät stadilaiset voittoon. Gentrit Kovaqi on lauantaina pelikiellossa.

VPS sen sijaan voitti kauden aiemman kohtaamisen. Vepsulla on voitto tähtäimessä myös tänään, mikäli se haluaa varmistaa mestaruutensa jo ennen päätöskierrosta. Kuusi edellistä otteluaan voittanut vaasalaisryhmä nousi sarjakärkeen viime viikonloppuna, ja TPS:n jääminen tasapeliin torstaina kasvatti joukkueen mestaruusmahdollisuuksia. Vepsun harmiksi hienoa syksyä pelaava Sebastian Strandvall ei pelaa Gnistania vastaan pelikiellon takia.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

JIPPO – PK-35
la 16.10. 18:00, Rantakylän liikuntahalli

JIPPO:n putoaminen varmistui viime viikonlopun rumalla kotitappiolla HJK Klubi 04:ää vastaan. Sarjanousijan taival Ykkösessä jäi lyhyeksi, vaikka joukkue onnistui kaatamaan suuria ja aiheuttamaan haasteita mitä vain joukkuetta vastaan. Viimeisessä kotipelissään JIPPO:lla on varmasti halua näyttää kotiyleisölleen, että joukkue pystyy parempaan kuin viime viikonloppuna.

PK-35:n komea neljän ottelun voittoputki katkesi MuSa-tappioon. Ilman pelikielloista kärsiviä Daniel Rantasta sekä Patrick Aaltosta Joensuuhun matkaava Pallokerho on ollut tämän kauden sarjanousijoista selvästi paras, eikä putoamispeikko ole juurikaan vaaninut joukkuetta. JIPPO ja PK-35 kohtasivat kahdesti syyskuussa, ja kumpikin ottelu päättyi 0-1-vierasvoittoon: nähtäisiinkö tänään enemmän maaleja?

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko