Takaisin
18.2.2021 klo 18.00

Voitolla kisoihin - mutta miten kisapaikan käy muilla tuloksilla?

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Helmarit kohtaa huomenna perjantaina 19. helmikuuta Helsingissä Portugalin. Ottelua voi seurata Yle TV2:ssa ja Areenassa kello 18.00 alkaen. 

Kun Suomen A-maajoukkue kohtaa perjantaina Helsingissä Portugalin, panokset ovat selvät: se, kumpi tasapisteissä olevista joukkueista ottelun voittaa, lunastaa paikkansa lohkovoittajana Englannissa kesällä 2022 pelattaviin EM-kisoihin. 

Tasapeli mutkistaa kuvioita ja siirtää ratkaisun karsintojen viimeiseen peliin. Suomi pelaa EM-karsintojensa viimeisen ottelun Larnakassa lohkojumbo Kyprosta vastaan. 

Myös Portugali päättää EM-karsintansa Kyproksella, sillä Skotlannin tiukkojen rajoitusten vuoksi Portugalin ja Skotlannin ottelu pelataan Kyproksella. 

Mikäli Suomi ja Portugali päätyvät perjantaina pistejakoon, lohkon voittaa tietyin ehdoin se joukkue, joka nappaa kolme pistettä päätöspelistä. 

Mikäli molemmat hoitavat karsintojen viimeisen pelinsä, molemmat etenevät joka tapauksessa kisoihin, sillä 20 pistettä tuo paikan parhaiden lohkokakkosten joukossa. 

Jos Suomi taas häviäisi Portugalille, mutta voittaisi Kyproksen, voisi 19 pistettä riittää myös kisapaikkaan – mutta silloin parhaiden lohkokakkosten maalierovertailussa olisi pidettävä Italia takana. 

Näin kisapaikka varmistuu! Suomi voittaa Portugalin  Suomi–Portugali 0–0 tai 1–1 Suomi–Portugali 2–2 tai muut tasatulokset Suomi häviää Portugalille
Suomi voittaa Kyproksen Suomi EM-lopputurnaukseen lohkovoittajana! Suomi EM-lopputurnaukseen lohkovoittajana tai parhaana lohkokakkosena! Suomi EM-lopputurnaukseen lohkovoittajana tai parhaana lohkokakkosena! Suora EM-lopputurnauspaikka riippuu Suomen otteluiden maalierosta ja Italia–Israel-ottelun (KE 24.2.) tuloksesta.*
Suomi ja Kypros pelaavat tasan Suomi EM-lopputurnaukseen lohkovoittajana!

Portugali ei voita Skotlantia: Suomi EM-lopputurnaukseen lohkovoittajana!

Portugali voittaa Skotlannin: Suomi EM-jatkokarsintaan!

Portugali häviää Skotlannille: Suomi EM-lopputurnaukseen lohkovoittajana!

Portugali ei häviä Skotlannille: Suomi EM-jatkokarsintaan!

Suomi etenee EM-jatkokarsintaan!
Suomi häviää Kyprokselle Suomi EM-lopputurnaukseen lohkovoittajana!

Portugali häviää Skotlannille: Suomi EM-lopputurnaukseen lohkovoittajana! 

Portugali ei häviä Skotlannille: Suomi EM-jatkokarsintaan!

Suomi etenee EM-jatkokarsintaan! Suomi etenee EM-jatkokarsintaan!
*Nippelitiedon nälkäisille! Jos Suomi häviäisi Portugalille ja voittaisi Kyproksen siten, että:
  • Suomen maaliero näissä kahdessa ottelussa on vähintään +4 (tai +3 jos Suomi tekee vähintään viisi maalia kahdessa viimeisessä ottelussa): Suomi etenee suoraan EM-lopputurnaukseen lohkokakkosten vertailussa.
  • Suomen maaliero näissä kahdessa ottelussa on heikompi kuin edellä mainittu: Suomi etenee suoraan EM-lopputurnaukseen lohkokakkosten vertailussa, jos Italian maaliero viimeisessä ottelussa Israelia vastaan ei kohene riittävästi, jotta Italia nousisi vertailussa Suomen ohi. Suomen maaliero vertailussa ennen kahta viimeistä ottelua on +16 (18–2). Italian maaliero vertailussa ennen viimeistä ottelua on +13 (18–5). Maalieron ollessa tasan vertailu Suomen ja Italian välillä siirtyisi järjestyksessä: tehtyjen maalien määrään, tehtyjen vierasmaalien määrään, voittojen määrään, vierasvoittojen määrään, varoituspisteisiin ja lopulta ranking-sijoitukseen, jossa Italia on Suomea edellä.
  • Kuitenkin jos Suomen maaliero näissä kahdessa otttelussa on -3 tai heikompi (tietyin ehdoin -2): Suomi etenee EM-jatkokarsintaan riippumatta Italian ottelun tuloksesta.
  • Toisena poikkeuksena edellä mainittuihin jos Suomi häviää Portugalille 1–0 ja voittaa Kyproksen 4–0, sekä saa kahdessa jäljellä olevassa ottelussa varoituspisteitä seuraavasti (varoitus=1 piste, kentältäpoisto tai kaksi varoitusta samassa ottelussa=3 pistettä):
    • enintään kaksi varoituspistettä: Suomi etenee suoraan EM-lopputurnaukseen lohkokakkosten vertailussa.
    • kolme varoituspistettä tai enemmän: Edellä mainittu vertailu Italian kanssa.