VJS vei Suomen Regions’ Cupin 2018

• Jalkapallosarjat

Vantaan Jalkapalloseura juhli historiansa ensimmäistä Suomen Regions’ Cupin voittoa kaadettuaan lauantaina Myyrmäen stadionilla pelatussa finaalissa FC Kiiston maalein 4-0 (1-0).

Lähes 800 katsojan edessä pelatun ottelun alusta saakka tuli selväksi, että kumpikin joukkue oli lähtenyt kamppailuun hakemaan aktiivisesti ratkaisua. Hyökkäykset aaltoilivat tasaisesti päästä päähän ja niin Jukka Pylväinen Kiiston maalilla kuin Jalmari Karvinen toisessa kenttäpäädyssäkin saivat olla hereillä.

Hyvätkin tilanteet kilpistyivät joko puolustuksen väliin tuloon viime hetkellä tai viimeistään maalivahteihin, kunnes avausmaali nähtiin 34. minuutilla. Hienokseltaan hallitsevampana osapuolena ollut VJS loi hyvän paikan, jonka Kiisto-puolustus vielä peitti, mutta seuranneesta kulmapotkusta Robert Gädda pääsi lähietäisyydeltä ohittamaan voimattoman Pylväisen.

VJS:n johtomaali ei juuri ottelun kuvaan vaikuttanut, vaan iloinen hyökkäyspeli jatkui taukoon saakka. Enempiä osumia ensimmäisellä 45-minuuttisella ei kuitenkaan nähty.

Toisen jakson alussa VJS oli lähellä tuplata johtonsa, kun Marko Kolsi pääsi vapaapotkukeskityksestä puskemaan voimalla, mutta pallo pamahti tolppaan. Kaukana ei ollut myöskään Kiiston William Tuiskun pusku 55. minuutilla, mutta Karvinen pelasti komeasti tolpan juuresta.

Vain hetkeä myöhemmin paukkui toisessa päässä. VJS:n nopea hyökkäys pelattiin 10 metriin Vili Lankiselle, joka pamautti suoraan ilmasta pallon voimalla verkkoon ja VJS:n kahden maalin johtoon.

Ratkaisun makua alkoi olla 68. minuutilla, kun Mikko Maaranen karkasi puolittain läpi ja laukoi tarkasti oikeaan alanurkkaan numeroiksi jo 0-3. Lopullinen sinetti tuli vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin terävän vastahyökkäyksen päätteeksi. Kolsin tarkka syöttö löysi vapaana olleen Matias Pyysalon, joka sijoitti pallon varmasti verkon perukoille.

Kiisto yritti loppuun saakka, mutta viime minuuteilla ei pelattu enää voitosta ja tummeneva ilta sai kokea VJS:n voittojuhlat erotuomarin puhallettua pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi.