Takaisin
4.7.2018 klo 19.26

Virtanen U19-poikien EM-haasteesta: ”Uskon, että moni tulee yllättymään”

Jaa:

Miko Virtanen on ollut vuosia tuttu nimi Suomen poikamaajoukkueissa. Nyt Aberdeenin pelaajalla on edessä upea mahdollisuus - nimittäin yllättää U19-maajoukkueen kanssa jalkapalloa seuraava Suomi.

U19-pojat päättävät EM-lopputurnaukseen valmistavan viimeistelyleirinsä torstaina maaotteluun Turkkia vastaan. Miko Virtanen on ollut maanantaista alkaneeseen tapahtumaan tyytyväinen.

 

- Olemme olleet viimeisten kuukausien aikana paljon yhdessä ja saaneet hiottua taktiikkaamme. Meillä on hyvä yhteisymmärrys siitä, miten tulemme pelaamaan kisoissa. Juha (päävalmentaja Malinen) testailee meitä koko ajan siitä, muistammeko kaiken mitä pitää. Koko ajan pitää olla siis vähän varpaillaan, Virtanen nauraa.

 

Juha Malinen aloitti tehtävässään maaliskuussa, joten pelaajisto on saanut oppia uudet systeemit melko rivakasti. Virtasella oppimista on vielä enemmän, sillä keskikenttäpelaajasta on muokattu kesän aikana laitapuolustaja.

 

- Se ei ole ollut liian haastavaa. Minulla on mielestäni hyvä ymmärrys siitä, miten Juha haluaa minun pelaavan. Mutta toki uuttakin tulee paljon, kun kokemusta ei tuolta paikalta ole. Minun on keskityttävä koko harjoitus tai 90-minuuttinen peli täysillä. Keskikentällä ratkaisut saattavat tulla luonnollisemmin kokemuksen vuoksi. 

 

- Olen nauttinut uudesta paikasta ja ilmeisesti Juhakin on ollut tyytyväinen. Hän antaa paljon ohjeita, joka on hyvä asia. Se, että opin pelaamaan useampaa pelipaikkaa ei varmasti ole urallenikaan huono asia. Voihan olla, että puolustajasta tulee minulle uusi pelipaikka. Tykkään tehdä paljon töitä ja painia kaksinkamppailuissa. 

 

- Moni asia on samanlaista kuin keskikentällä. Yritetään pelata ylöspäin murtavia syöttöjä ja välillä pitää kaventaa keskelle kolmanneksi keskikentäksi, jos laitalinkki on leveällä. Samaa on siis paljon, mutta toki esimerkiksi yksi vastaan yksi -tilanteita puolustussuuntaan tulee enemmän. Koen, että sellaiset tilanteet ovat vahvuuksiani. Hiomme vielä asioita Turkki-pelissä, jonka jälkeen tulemme olemaan Italiaa vastaan sataprosenttisesti valmiita. Olemme nähneet miten Italia pelaa ja käyneet läpi, miten meidän pitäisi pelata heitä vastaan.

 

Virtasen heinäkuu on kiireinen, kuten monen Suomen joukkueen pelaajan. Hän matkustaa skottiseuransa Aberdeenin leirille Espanjaan heti Turkki-ottelun jälkeen ja palaa seuraavalla viikolla kisoihin, mikäli tulee valituksi joukkueeseen. Malinen julkaisee valintansa maanantaina 9.7. Kisojen jälkeen Virtanen suuntaa Skotlantiin ja avaa pian uuden kauden.

 

- Leireilen heinäkuussa Aberdeenin reservien kanssa. Olisin saattanut päästä edustuksen mukaan, mutta he leireilevät parhaillaan. Lähtökohtaisesti yritän alkukaudesta päästä murtautumaan edustukseen. Harjoittelin viime kaudella jonkun verran heidän kanssaan ja nyt haluaisin olla mukana enemmän. Tavoitteeni on saada debyytti pääsarjassa.

 

- Voin aloittaa kauden U23-joukkueessa, mutta haluan päästä edustuksen mukaan jossain vaiheessa. Jos alkaa näyttämään siltä, ettei suunnitelma toteudu, niin laina on yksi vaihtoehto. Haluan pelata tällä kaudella miesten pelejä.

 

TPV:n kasvatti Miko Virtanen siirtyi vain 13-vuotiaana Englantiin Evertonin akatemiaan. Hän on pelannut pitkään maajoukkueissa ja nyt edessä on yksi junioriajan kohokohdista, eli U19 EM-lopputurnaus.

 

- Tavoitteemme on kuulua Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon. Haluamme näyttää kaikille, että pystymme pelaamaan näitä pelejä ja että pystymme saamaan myös tulosta. Realistinen tavoite on selviytyä viiden joukkoon, eli päästä MM-kisoihin. On varmasti ihmisiä, jotka eivät odota meiltä paljon, mutta uskon, että moni tulee yllättymään. 

 

- Juha on tuonut mukanaan tietynlaisen pelitavan ja me kaikki tiedämme koko ajan, mitä hän haluaa kentällä. Ei ole yhtään tilannetta, missä joutuisi ajatella, etten tiedä mitä tässä kuuluisi tehdä. 

 

U19-pojat pelaavat viimeisen maaottelunsa ennen 16.7. alkavia EM-kisoja Seinäjoella torstaina 5.7. klo 17 Turkkia vastaan. Otteluun on vapaa pääsy EM-lopputurnauksen lipulla. Liput myynnissä ottelun yhteydessä portilla tai ennakkoon tämän linkin kautta.