Takaisin
19.7.2018 klo 12.03

Virtanen luottavaisena kohti Norja-peliä: "Uskomme, että pystymme voittamaan"

Jaa:

Suomen U19-poikien maajoukkue kohtaa torstaina EM-kotikisojen toisessa ottelussaan Norjan Seinäjoella.

Avauspelin Suomi hävisi kovan taistelun päätteeksi Italialle maanantaina 0-1. Suomen laitapuolustaja Miko Virtanen kehui joukkueensa esitystä ja totesi, että EM-avauksesta jäi paljon pelillistä oppia käteen.

- Oikeastaan kaiken voi ottaa mukaan siitä pelistä. Se oli varmasti yksi parempia pelejä, mitä olemme pelanneet tässä vuosien aikana. Ei voi sanoa, että missään nimessä oltaisiin jäljessä, koska peli Italiaa, Euroopan huippumaata vastaan olisi voinut olla 3-1 meille.

- Meillä oli hyvä aktiivisuus, hyvä prässi ja pelitapamme toimi. Sen huomasi siitä, että meillä oli parempi pallonhallinta ja enemmän paikkoja. Sinä päivänä emme vain saaneet tehtyä maaleja, Virtanen pohti ja tokaisi heti perään Italian maalivahdin pelanneen vahvan ottelun.

Norjaa vastaan Aberdeeniä Skotlannissa edustava Virtanen lähtee luottavaisena.

- Jos saamme tuolla pelillä itsemme tuollaisiin paikkoihin viisi, kuusi tai seitsemän kertaa, niin kaksi tai kolme tulee menemään seuraavassa pelissä varmasti sisään. Hyvillä fiiliksillä mennään Norjaa vastaan.

Usko on vahva sen suhteen, että pisteitä irtoaa illalla Seinäjoella.

- Ei kukaan oikeastaan uskonut, että voimme saada Turkkia vastaan tuollaisen tuloksen. Sieltä se tuli, 2-0, ja olisi voinut olla enemmänkin. Italiaakaan vastaan en usko, että moni odotti meidän pelaavan tuollaisen pelin. Harmi ettei tulosta tullut, mutta pelillisesti oli hyvää toimintaa. Uskomme, että pystymme voittamaan Norjan.

Norja aloitti oman EM-kisataipaleensa häviämällä Portugalille 1-3. Illan toisessa lohko A:n ottelussa Portugali kohtaa Italian Vaasassa klo 20.30.

Suomen ottelu alkaa kello 18.30. Peli näkyy Ylen TV2-kanavalla ja Yle Areenassa klo 18.15 alkaen.