Takaisin
5.1.2019 klo 09.58

Viitala innokkaana Qatariin: "Leiri tulee minulle loistosaumaan"

Jaa:

Walter Viitala on yksi jäsen Huuhkajien Qatarin-leirin maalivahtikolmikossa.

Suomen maalivahtitrion muodostavat Qatarissa Jesse Joronen, Walter Viitala ja estyneen Hugo Kedon tilalle kutsuttu Rasmus Leislahti, jolle kutsu A-maajoukkueeseen on uran ensimmäinen.

Suomen joukkue matkusti Qatariin perjantaina ja harjoitteli sitä ennen kolmesti Helsingin Töölön HS-areenalla.

Erityisen hyvää joukkuetreenit tekivät juuri Viitalalle, joka on ollut joulukuun puolivälin jälkeen ilman seuraa. Hän siirtyi elokuussa tanskalaisesta Viborgista Ruotsin suurseuraan Malmö FF:ään, jossa sopimus päättyi pari viikkoa sitten.

- Mukavaa päästä harjoittelemaan joukkueen kanssa. On ollut tosi vaikeaa simuloida tällaisia joukkueharjoituksia. Salilla on tullut tehtyä paljon hommia, niin on kiva päästä juoksemaan pallon perässäkin, Viitala kertoi tyytyväisenä.

Uuden seuran etsintä on käynnissä paraikaa, mutta Viitalan mukaan tiedotettavaa ei vielä ole.

- Vielä ei ole löytynyt sellaista paikkaa, että tuonne mennään. Mutta aika luottavainen fiilis on. On selvästi hyvässä asemassa siirrolle. Innolla odotan, että milloin selviää.

Hän nautti ajastaan Malmössä, jossa sai pelata lopulta vain kahdessa Allsvenskanin ottelussa. Peliajan riittämättömyys ratkaisi sen, että 26-vuotiaan on aika vaihtaa maisemaa isomman vastuun perässä.

- Tässä iässä ei ollut sellaista fiilistä, että olisi ollut hyvä jäädä. Nyt olen tosi huojentunut, että se on ikään kuin takanapäin. Malmö oli hieno paikka ja hieno seura. Toivottavasti tulee joku hyvä vaihtokauppa tuohon, Viitala hymähti.

Hän toivoo saavansa Suomen päävalmentajalta Markku Kanervalta luottoa Qatarin-otteluleirillä. Suomi kohtaa Ruotsin tiistaina 8.1. ja Viron perjantaina 11.1. Maaottelut toimisivat hyvänä näyteikkuna seurajoukkueisiin.

- Toivottavasti tulee minuutteja. Tämä leiri tulee minulle loistosaumaan, pääsen pitämään itseni kunnossa ja toivottavasti tosiaan saan pelata. Ruotsin joukkueessa on paljon tuttuja, heillä tulee varmasti olemaan aika kova joukkue.

Tammikuussa 2017 A-maajoukkueessa Marokkoa vastaan debytoinut Viitala on pelannut urallaan kaksi maaottelua.