Takaisin
7.6.2019 klo 22.40

Viimeiset pelit ennen kesätaukoa

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Naisten Liigassa pelataan viikonloppuna viimeiset ottelut ennen maaottelu- ja kesätaukoa.

La 8.6. kello 14.00 IK Myran-JyPK
IK Myran on ruotsinkielisen alueensa ykkösjoukkue. Se näkyy ja kuuluu myös katsomossa. Ottelua Ålandia vastaan seurasi Naisten Liigaan hulppeat 700 silmäparia. Lisäkunnioitusta herättää se, että Alavetelin taajamassa asuu reilu 1700 ihmistä. Joten tunnelmaa varmasti on tarjolla kesälauantaissa. Upeasta kotiyleisöstä huolimatta, alkukausi on ollut kruunupyyläisille vaikea. Se on sarjassa kymmenentenä. Liigapelaaminen on ollut vielä hakusessa.

Kahdeksasta ottelusta plakkarissa on kaksi voittoa, tehtyjä maaleja on seitsemän ja päästettyjä 25. Neljästä viimeisestä ottelussa se on hävinnyt kolme ja voittanut yhden. Voitto tuli Oulusta ONS:n vieraana puhtaasti 0-2. Myranin maalitilastoa johtaa Sofia Matikainen, joka on viimeistellyt yli puolet joukkueen maaleista. Osumia on kasassa neljä.

Minkäänlaisiin harhakuviin ei kuitenkaan ole syytä. Liigaan tottuminen vie aikansa. Tämän lisäksi IK Myran on pelannut viidestä viimeisestä ottelusta neljä vieraissa. Voidaan siis odottaa, että lataus kotiottelussa on huipussaan.

JyPK lähtee viimeiseen otteluun ennen juhannustaukoa sijalta kahdeksan, mielessään vain ja ainoastaan kolme pistettä. Edellisestä ottelusta jälkimaku oli erittäin hapan, sillä helatorstaina vihreät tasasivat pisteet TPS:n kanssa lisäajalla syntyneen turkulaismaalin jälkeen. Neljästä viime ottelusta JyPK on kasannut voiton, tasapelin ja kaksi tappiota. Läpi ottelun kulkeva tasainen suoritus on ollut haasteellista. TPS-ottelussa hyvän ensimmäisen puoliajan jälkeen, otti TPS ohjat toisella puolikkaalla.

Vaikka pelin sisällä on ollutkin haasteita, on JyPK puolustanut hyvin. Se on pitkässä sarjassa äärimmäisen tärkeää ja antaa mahdollisuuden pelata pisteistä ottelusta toiseen. Kuitenkin, toteuttaessaan omaa peli-identiteettiään vihreät pystyvät viemään pallollista peliä oli vastassa kuka tahansa.

TPS:aa vastaan JyPK sai uuden maalintekijän, kun Sanna Rein avasi maalitilinsä liigassa. JyPKin sisäistä maalintekijätilastoa johtaa Henna Honkanen viidellä maalilla. Matikaisen tavoin, Honkanen on pussittanut yli puolet joukkueen maaleista.

- Myranilla on vaaralliset erikoistilanteet ja riistoista joukkue lähtee suoraviivaisesti eteenpäin. Meillä on tärkeää pitää koko ajan tasapaino kunnossa myös hyökätessä. Kotijoukkueella on varmasti todella kova näyttämisen halu tässä matsissa ja meidän pitää olla valmiita voittamaan kaksinkamppailut heti alusta, sanoo päävalmentaja Mikko Manninen seuran sivuilla.

- Meidän oma tekeminen oli TPS-matsin ekalla jaksolla kauden parasta ja siitä on hyvä lähteä jatkamaan. Vastustajan pienet muutokset pelin sisällä vaikuttavat meihin liikaa ja tätä olemme pyrkineet käymään treenikentällä läpi erilaisten havainnointipelien kautta. Myös viimeisen kolmanneksen tekeminen vaatii parannusta ja siihen tullaan keskittymään jatkossa vieläkin enemmän. Meidän pitää pystyä luomaan lauantaina ja jokaisessa muussakin matsissa paljon enemmän maalipaikkoja mitä tähän asti. Terveystilanne alkaa helpottamaan ja fiilis jengissä on hyvä joten erittäin luottavaisena kohti Myran -ottelua, päättää Manninen.

La 8.6. kello 14.00 ONS-FC Honka
Honka lähtee otteluun liigan toiselta sijalta, kymmenen pistettä ottelun enemmän pelanneen sarjakärki HJK:n perästä. Kärkikamppailussa jokainen piste on siis tärkeä. Honka pääsee lähtemään otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä keltamustat eivät ole hävinneet peräti kuuteen otteluun. Viimeksi pisteet tasattiin KuPS:ia vastaan luvuin 1-1. Viisi maalia tällä kaudella iskenyt Riikka Hannula löytyy Naisten Liigan maalipörssin jaetulta kolmannelta sijalta. Inka Kaivolalla, Aino Vuorisella ja Milla Punsarilla on kasassa kolme osumaa, ja KuPS:ia vastaan osuneella Dana Leskisellä yksi.

Huomionarvoista on myös Hongan puolustuksen toimivuus. Omaan verkkoon pallo on uponnut vain seitsemän kertaa, joka on vähiten koko sarjassa.

- Olemme valmistautuneet hyvin koko viikon ja treeneissä kaikilla on ollut hyvä keskittyminen siihen, että saamme haettua Oulusta kolme pistettä, kommentoi puolustaja Tia Painilainen espoolaisten sivuilla.

Myös valmentaja Timo Lumivaara kertoo valmistautumisen sujuneen hyvin.

- Alkuviikosta treenasimme normaalia kovemmin, kun helatorstaina annoimme pelaajille pidemmän vapaan. Viimeistelytreenit sujuivat eilen hyvin ja pääsemme matkaan iskukykyisellä joukkueella.

Lauantain kotijoukkue ONS löytyy sarjataulukon toisesta päästä, yhdeksänneltä sijalta. Vain kaksi voittoa koko kaudella napanneet oululaiset ovat hävinneet neljä viimeisintä otteluaan. Honka ei kuitenkaan lähde aliarvioimaan tulevaa vastustajaa.

- Haastava vieraspeli edessä, toki pitkän matkankin vuoksi. Pelaajille on kuitenkin painotettu sitä valmistautumisen suhteen. Olemme valmiita pohjoisen ryöstöretkelle, Lumivaara päättää.

Honka ja ONS kohtasivat Tapiolassa sarjan toisella kierroksella. Silloin pisteet jäivät Espooseen luvuin 2-1. Hongan molemmat maalit laukoi Aino Vuorinen.

Historian aikana joukkueet ovat kohdanneet neljätoista kertaa. Honka on ollut otteluissa niskan päällä, sillä voittoja on keltamustilla kolmetoista. Kerran on päädytty pistejakoon.

Su 9.6. kello 19.00 KuPS-Åland United
Kuopiolaiset ovat päässeet liigassa hyvään vauhtiin pelikauden edetessä kesää kohti. KuPS-joukkue on pelannut neljä edellistä liigapeliään tappioitta ja kolmesta viimeisimmästä kotiottelusta on hankittu komeat voitot. Liigassa alkaa sunnuntain jälkeen sarjatauko ja kuopiolaiset haluavat lähteä tauolle tämän kauden neljäs kotivoitto taskussa.

Meillä on mahdollisuus jatkaa kotivoittoputkea. Mielenkiintoinen ottelu on tulossa. Odotan kovaa peliä, jossa tulee paljon kaksinkamppailuja. Åland on fyysinen ja isokokoinen joukkue, joka on vaarallinen erikoistilanteissa. Meidän isolla kotikentällämme on paljon tilaa, se sopii meille, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala arvioi sunnuntaista kotipeliä kuopiolaisten sivuilla.

Joukkueet kohtasivat maaliskuussa Eckerö-hallissa Ahvenanmaalla ja KuPS saavutti tuolloin ensimmäisen liigapisteensä hyökkääjä Ella Vanhasen viimeisteltyä joukkueen historian ensimmäisen liigamaalin. KuPS-joukkue pelaa tällä hetkellä kovalla tasolla. Pelaajat ovat tehneet kovasti töitä vuoden alusta alkaen ja tunnollinen työnteko on alkanut tuottaa hyvää tulosta pelikauden edetessä.

- Tilanne on hyvä. Joukkueessa on hyvä kilpailutilanne, mikä tuo treeneihinkin lisää näyttöhaluja. Pelaajien itseluottamus on kovalla tasolla. Me pystymme nyt nousemaan takaa tasoihin, pystymme myös pitämään johtoaseman ja otamme pisteitä jo vieraistakin. Paljon me olemme todellakin tehneet töitä tammikuusta alkaen ja tauko tulee pelaajille nyt hyvään paikkaan. Pelaajille on pakko nostaa hattua erittäin korkealle, päävalmentaja kiittelee taistelutahtoista joukkuettaan.

Kuopiolaiset pelaavat seuraavan liigaottelunsa kuukauden kuluttua lauantaina 6. heinäkuuta. Erinomaista sarjakautta pelaavat puolustaja Nanne Ruuskanen ja hyökkääjä Marina Kiskonen lähtevät maajoukkuetehtäviin Åland-ottelun jälkeen. Ruuskanen on valittu U18-maajoukkueen Itävalta-otteluihin ja Kiskonen liittyy kotimaansa Venäjän A-maajoukkueeseen, joka matkustaa harjoittelu- ja ottelureissulle Tshekkiin.

Naisten Liigan ottelut:
TiPS-HJK 1-1 (0-1)
TPS-Ilves 1-0 (0-0)
La 8.6. kello 14.00 IK Myran-JyPK
La 8.6. kell0 14.00 ONS-FC Honka
Su 9.6. kello 19.00 KuPS-Åland United