Viikkoraportti; Kolmosen kärki tiivistyy

• Alueuutiset

Länsi-Suomen Kolmosessa kuudes sarjakierros toi ensimmäiset pistemenetykset Pallo-Iiroille ja Wilppaalle. Wilpas kärsi tappion kuukauden ottelussa Paraisilla ja Iirot joutui tyytymään tasapelipisteeseen Peimari Unitedin vieraana. Maskulla on mahdollisuus voitolla tiistain rästiottelussaan SC Wolvesista siirtyä Iirojen kanssa jakamaan kärkipaikkaa. PIF ja FC Åland hengittävät tiukasti aivan kärkiryhmien tuntumassa. Sarjan pohjalla FC Inter2 otti ensimmäisen pisteensä ja jätti ÅIFK:n yksin nollakerhoon.

PIF – Wilpas 1-0
Kolmosen kuukauden ottelu pelattiin perjantaina Paraisilla ja PIF voitti sen ansaitusti 1-0. Ottelusta laajempi raportti löytyy täältä: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/pif-katkasi-kuukauden-ottelussa-wilppaan-voittoputken

SoVo – TPK 1-3
Turun Pallokerho nousi sarjan keskikastissa pisteen päähän SoVo:sta joukkueiden keskinäisessä mittelössä. TPK siirtyi ottelussa johtoon Marno Lastulan maalatessa jo kahdeksannella minuutilla. Kotijoukkue tasoitti lukemiksi 1-1 vartti ennen taukoa, kun Alimamy Jalloh nosti isännät tasoihin. Turkulaiset aloittivat toisen jakson todella terhakasti. Hyvää kautta pelaava Robert Nygård iski voittomaaliksi jääneen 1-2 osuman jälkimmäisen puoliskon toisella minuutilla. Vajaa kymmenen minuuttia tästä Mirko Sillanpää naulasi loppulukemiksi 1-3 ja sinipaidoille tärkeät sarjapisteet kotiin viemisiksi.

Åbo IFK – Masku 0-1
Sarjan hännillä oleva IFK kaipasi kipeästi pisteitä kotiottelussaan Maskua vastaan, mutta kauden ensimmäiset pisteet saavat edelleen odottaa. Tasaisen ottelun ainokainen osuma syntyi juuri ennen taukoa, kun kotijoukkue koki epäonnisen hetken ja Maskun maalintekijäksi kirjattiin ”oma maali.” Maskulaisilla on yksi rästipeli pelaamatta. Mikäli tiistaina Paraisilla SC Wolvesin vieraana tulee voitto, niin tappioitta porskuttava maskulaisryhmä nousee jaetulle kärkipaikalle.

ÅIFK ja Masku väänsivät tasaisesti, mutta vihreävalkoinen vierasjoukkue kaappasi kuitenkin voiton edelleen nollakerhoon jääneeltä ÅIFK:lta

TuWe – FC Åland 0-1
Alempaan keskikastiin tässä vaiheessa lukeutuva Weikot piti saarelaisia ahtaalla. Ottelun ainoa osuma syntyi 63. peliminuutilla Julius Sundmanin toimesta. Voitolla Åland vahvisti asemiaan sarjan kärkipään kamppailussa. Siistissä ottelussa jaettiin vain kaksi varoitusta.

Peimari United – Pallo-Iirot 1-1
Keskikastissa porskuttava Peimari nappasi pisteen raumalaisilta kotonaan. Hyvän ottelun pelannut Rodrigues vei isännät johtoon kulman jälkitilanteesta 65. minuutilla. Pallo-Iirot haki tasoitusta väkisin ja sen saikin, kun kuusi minuuttia isäntien johtomaalista Eetu Kaipio tinttasi pilkun verkon perukoille. Pistejaosta huolimatta Iirot jatkaa ilman tappioita sarjan kärkipaikalla, kun Wilpas ei kyennyt pistetiliään lisäämään tällä kierroksella.

ToVe – SC Wolves 0-0
Maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa ei juuri sattunut taikka tapahtunut. Tilastoihin kirjattiin kolme varoitusta, jotka oikeutta jakanut Arto Lilja jakoi. Nousijajoukkue Wolvesia tämä piste lämmitti varmasti enemmän kuin Toejoen ylpeyttä.

FC Inter2 – FC Boda 2-2
Sinimusta kotijoukkue nappasi kauden ensimmäisen pisteensä isännöidessään Björkbodasta tulleita vieraita. Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti. Avausmaali syntyi jo toisella minuutilla Ahmed Al-Sheklin osuessa vieraille. Maali oli miehelle jo kauden neljäs. Kotijoukkue kuittasi tämän kuitenkin jo kaksi minuuttia myöhemmin Matias Simolan maalilla. Inter siirtyi 2-1 johtoon 22. minuutilla Sakari Hyvätin maalilla. Voittoa ei kotijoukkueelle kuitenkaan suotu. Sebastian Westerholm takasi vierasjoukkueelle pisteen mukaan, kun hän tasoitti loppulukemiksi 2-2 puoli tuntia ennen loppua.

Tiistaista alkaen Kolmosta koko viikko

Kolmosen ystävät pääsevät juhlimaan tällä viikolla hienossa kelissä joka päivä. Jo tiistaina Paraisilla kohtaavat kevään rästiottelussaan SC Wolves ja Masku. Viikonloppuna Masku matkustaa saarelle kärkeä hätyyttelevän FC Ålandin vieraaksi. Mielenkiintoinen kärkiryhmien taistelu pelataan myös lauantaina Raumalla, jossa Pallo-Iirot kohtaa kovakuntoisen Pargas IF:n.

Sarjan häntäpäässäkin pelataan tällä kierroksella tärkeitä matseja. Kaikki putoamisviivan alla olevat joukkueet kohtaavat toisensa; FC Boda isännöi keskiviikkona ÅIFK:a ja perjantaina Inter2 matkustaa mittaamaan SC Wolvesin tason.