Viikkoraportti; Kolmonen tasoittui entisestään

• Alueuutiset

Syyskierroksen ensimmäiset pelit jättivät Länsi-Suomen Kolmosen entistä mielenkiintoisempaan tilanteeseen. Pallo-Iirot säilytti sarjajohtonsa, vaikka hävisikin selvästi SoVo:lle. TPK puristi tasapelin FC Ålandin vieraana ja ei näin päästänyt Ålandia ohittamaan Iiroja. Masku ja SoVo uhkaavat voitoillaan nyt vahvasti kärkikaksikkoa. Alakerrassa TuWe paranteli eniten osakkeitaan ja FC Inter2 pääsi pois sarjan pohjalta.

SC Wolves – TuWe 1-3
Alempaan keskikastiin itsensä taistellut Weikot haki tärkeät vieraspisteet Paraisilta. Tehokasta kautta pelaava Niclas Forss vei vieraat johtoon 29. minuutilla. Samainen mies oli asialla kolme minuuttia myöhemmin tuplatessaan lukemiksi 0-2. Näistä lukemista lähdettiin myös viettämään taukoa. Wolvesin Anton Hirvaskari kavensi lukemat 1-2 pelin 63. minuutilla. Kipeästi pisteitä kaipaava nousijajoukkue ei kuitenkaan onnistunut lisämaaleja luomaan. Ville Stylman niittasi loppulukemiksi 1-3 ottelukellon näyttäessä 79. minuuttia. Ottelu oli erittäin siisti, eikä tuomarina toiminut Aleksi Makkonen joutunut kaivamaan kortteja taskustaan kuin kerran.

SoVo – Pallo-Iirot 3-0
Sarjan piikkipaikalla oleva raumalaisryhmä koki tylyn tappion, kun Someron Voima otti vakuuttavan kotivoiton. Mikko Halonen puski kotijoukkueen johtoon 33. peliminuutilla erikoistilanteen päätteeksi. Vierasjoukkue haki tasoitusta siinä onnistumatta. John Digha sen sijaan iski pallon verkkoon vastaiskun jälkeen noin vartti ennen päätösvihellystä. Tuomas Hakala kaunisteli numeroiksi tyylipuhtaasti 3-0 minuutti ennen täyttä aikaa.

ÅIFK – Peimari United 1-6
Sarjassa hännille palannut Åbo koki murskatappion kotikentällään. Peimari haki pisteet ylivoimaisesti. Avausosuma syntyi 21. minuutilla Eero Vornasen toimesta. Rodrigues jatkoi tästä ja siirsi vieraat 0-2 johtoon pelikellon näyttäessä 36. minuuttia. Vain kolme minuuttia tästä Nico Salmiosalo iski lopun alkua lähennelleen 0-3 osuman, jonka jälkeen mentiin tauolle. Toinen jakso alkoi isäntien kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla, sillä Eero Vornasen illan toinen osuma syntyi, kun toinen puoliaika oli vanhentunut vain kolme minuuttia. Arsalan Azizi teki lohtua tuoneen 1-4 kavennuksen viisi minuuttia Vornasen maalista. Jakson puolivälissä Elmeri Laine sivalsi lukemat jo 1-5. Viimeisestä maalista vastasi Samuli Lempiäinen 71. minuutilla.

Eero Vornanen oli Peimarin tehomies ÅIFK -voitossa

TOVE – Wilpas 1-1
Näiden kahden seuran kohtaaminen ei tällä kerralla tarjonnut jälkipolville hirveästi kerrottavaa. Ottelun molemmat maalit nähtiin ensimmäisellä jaksolla nopean ajanjakson sisään. Juho Väinälä vei vieraat johtoon 16. minuutilla, mutta tästä ei riittänyt iloa pitkäksi aikaa. Samuel Siren tasoitti lukemiksi 1-1 kolme minuuttia myöhemmin ja nämä jäivät myös loppulukemiksi.

FC Boda – Masku 1-3
Kaksi pistettä kärjestä oleva maskulaisryhmä haki pisteet vieraskentältä. Maskun avausosuma syntyi Jari Oksasen toimesta 39. minuutilla. Kaksi minuuttia tästä ja Masku siirtyi 0-2 johtoon, kun seuran A-junioreista nostettu Samuli Mikkonen jatkoi siitä, mihin jäi ennen sarjan kesätaukoa. Mikkosen kahdeksas maali kolmeen otteluun vei vieraat taukojohtoon. Toista puoliaikaa oli pelattu vajaat kymmenen minuuttia, kun niin ikään tehokasta kautta pelaava Ahmed Al-Shekhli toi kotijoukkueen mukaan peliin kavennuksellaan. Masku ratkaisi ottelun lopulta 68. minuutilla, kun Aleksi Laiho osui rangaistuspotkusta.

Maskun Samuli Mikkosen ruuti oli  säilynyt kuivana kesätauon ajan ja nuorukainen jatkoi Björkbodassa siitä, mihih kevätkierroksella jäi

FC Åland – TPK 1-1
Turun Pallokerho nappasi pisteen mukaan saarelta, kun isännillä oli paikka nousta ohi kärjessä porskuttavan Pallo-Iirojen. TPK siirtyi johtoon jo toisella minuutilla, kun Jyri Sundin osui maalikehikon sisään. Kotijoukkue tasoitti ottelun 16. minuutilla, jolloin maalista vastasi Rezgar Amani. Lisämaaleja ei ottelussa nähty ja FC Åland jätti näin käyttämättä tilaisuutensa siirtyä sarjan johtoon.

FC Inter2 – Pargas IF 1-0
Inter2 nappasi tärkeät pisteet kotonaan Piffeniä vastaan. Ainoa osuma syntyi 39. minuutilla, kun Ansu Sherrif osui toisessa perättäisessä ottelussa. Ottelussa nähtiin niin ikään vain yksi varoitus, joka siunaantui vieraiden Michael Nwokochalle. PIF:lle tappio häntäpään joukkuetta vastaan ei varmaankaan kuulunut suunnitelmiin kierroksella, jolloin kärkiryhmien pistemenetysten myötä joukkue olisi päässyt voitolla ykköspaikasta vain kolmen pisteen päähän.

Kuukauden ottelu perjantaina

Heinäkuun Kuukauden Ottelu pelataan perjantaina Raunistulassa, kun TuWe:n vieraaksi saapuu kova SoVo. Ottelusta ennakkotunnelmia sivuillamme myöhemmin tällä viikolla. Raumalla pelataan Pitsiyön spesiaali Satakunnan paikallistaistona. Iirot halunnee näyttää todennäköisesti erittäin suurelle kotiyleisölle, että syyskierroksen avaustappio oli vain pieni ”työtapaturma.” TOVE joutunee koville Äijänsuon uuden pinnan saaneella stadionilla. Kierros starttaa jo keskiviikkona Björkbodassa.