Viikkoraportti; ÅIFK:lle vihdoin avausvoitto Kolmosessa

• Alueuutiset

Kolmosen kierroksella viime viikolla mätettiin tuttuun tapaan runsaasti maaleja. Huomio tuloksissa kiinnittyy ensisijaisesti ÅIFK:n voittoon TOVE:sta. Näin IFK avasi vihdoin, kauden 10. kierroksella, pistetilinsä. FC Åland pieksi SoVo:n tavalla, joka ei vieraille kunniaa suo. Sarjataulukossa Wilppaan takana Åland ja Iirot ohittivat voitoillaan PIF:n.

FC Inter2 – TPK 1-2
Turun paikallisessa TPK oli vahvempi. Ottelun alku oli Interiltä kuitenkin väkevä ja avausmaali syntyi jo kuudennella minuutilla. Tuomas Happonen vei kotijoukkueena toimineen sinimustan ryhmän johtoon tarkalla kaukovedolla. TPK nousi tasoihin puolen tunnin pelin jälkeen, kun Joona Forsström iski taululle 1-1 lukemat, joista siirryttiin myös tauolle. Toisella jaksolla nähtiin yksi osuma ja siitä vastasi vierasjoukkue. Pelikello näytti 61. minuuttia, kun Forsströmin illan toinen maali takasi Turun Pallokerholle kolme pistettä.

Valkopaitaisen TPK:n Joona Forsström paukautti joukkueensa molemmat maalit Inter-voitossa

ÅIFK – TOVE 3-0
Åbo nappasi kauden avauspisteet vihdoinkin, kun se kaatoi Toejoen Veikot kotikentällään. IFK aloitti ottelun terävästi, kun kymmenen minuutin pelin jälkeen Alec Engblom vei kotijoukkueen johtoon. Vain minuuttia myöhemmin Victor Djibalene tuplasi johtolukemiksi 2-0. Näistä lukemista siirryttiin tauolle. Toisen jakson ensimmäistä osumaa saatiin odotella aina 88. peliminuutille asti, jolloin Arsalan Azizi naulasi kotijoukkueelle maukkaan 3-0 voiton, joka päätti peräti yhdeksän ottelun tappioputken.

Pallo-Iirot – TuWe 3-2
Pallo-Iirot käänsi dramaattisen ottelun itselleen. Avausjakso oli Iirojen dominointia ja se palkittiin 1-0 taukojohdolla. Roope Virtanen puski pallon maaliin TuWe maalivahti Saku Suomisen torjuttua ensimmäisen yrityksen. Toinen jakso tarjoili todellisen draamankaaren. 75.peliminuutilla Niclas Forss tasoitti lukemiksi 1-1. Vain viisi minuuttia tästä Ville Stylman tarjoili isännille shokkihoitoa viemällä vieraat 1-2 johtoon läpiajosta. 83. minuutilla kuvaan astui Juuso Snicker, joka laukoi Iirot upeasti tasoihin. Kolme minuuttia ennen täyttä aikaa sama mies räjäytti raumalaisyleisön, kun hänen matala laukauksensa ohitti Suomisen.

Wilpas – Masku 1-1
Maskulaiset hakivat pisteen sarjakärjeltä Salosta. Vieraat hallitsivat ottelua luoden tukun maalipaikkoja, mutta Wilpas piti maalinsa puhtaana. Maskulaiset vastasivat kuitenkin avausosumasta, kun Aleksi Laiho vei vieraat johtoon. Toista jaksoa oli tuossa vaiheessa kymmenisen minuuttia takana. Wilpas terävöityi takaiskun jälkeen, eikä tasoitusosumaa tarvinnut odotella viittä minuuttia pidempään. Henri Makkonen iski ottelun loppulukemiksi jääneen 1-1 osuman.

FC Åland – SoVo  11-1
SoVo matkusti Markusböleen ilman yhtäkään vaihtopelaajaa ja jälki oli sen mukaista. Kun lisäksi kaksi pelaajaa loukkaantui ja yksi ajettiin ulos, ei ottelu jäänyt Kolmosen arvoiseksi. FC Ålandista maaleja mättivät eniten Julio Cesar Fernandes (4) ja Rezgar Amani (3). Kertaalleen onnistuivat Jimmy Sundman, Adam Eriksson, Scott Beeks, John Blomqvist. Voitolla Åland siirtyi sarjassa kakkospaikalle.

Pargas IF – FC Boda 0-0
Kärkikahinoissa mukana oleva Piffen ei pystynyt kaatamaan Bodaa kotonaan. Ottelu ei jälkipolville tarjonnut montaakaan tarinaa. Siistissä ottelussa jaettiin vain kaksi varoitusta, mutta tämän enempää merkintöjä ei tilastoihin kirjattu. Ottelun alussa palkittiin Kolmosen toukokuun pelaajana PIF-veskari Arnold Uschanoff.

Peimari United – SC Wolves 6-1
Keskikastissa asemiaan vankistanut Peimari murskasi Wolvesin kotonaan. Avausjakso ratkaisi ottelun kotijoukkueelle. Samuli Vihervirta vei isännät johtoon jo kahdeksannella minuutilla. Rodrigues jatkoi tästä iskemällä 13. ja 34. minuutilla lukemiksi jo 3-0. Hetki ennen taukovihellystä Egzon Ibrahimi naulasi digitaaleihin lukemiksi 4-0. Toisella jaksolla tahti hiipui hieman, kun ottelu oli jo ratkennut. 73. minuutilla Jami Hannuniemi toi vieraille lohtua 1-4 kavennusmaalilla. Kolme minuuttia tästä ja Ali Al-Take tälläsi lukemiksi 5-1. Rodrigues ampui itselleen knallin 84. minuutilla ja loppulukemiksi 6-1.

Lauantaina Kuukauden ottelu Maskussa

Kolmonen jatkuu keskiviikkona kahdella ottelulla. Kierroksella on luvassa peräti kolme paikallispeliä; keskiviikkona FC Inter2-ÅIFK ja torstaina TPK-TuWe. Perjantaina pelataan Paraisilla todellinen herkkupala, kun kaupungin joukkueet SC Wolves ja PIF ovat ensi kertaa vastakkain tällä sarjatasolla. Lauantaina on vuorossa Maskussa Kolmosen Kuukauden ottelu. Maskun Palloseuran 30-vuotisjuhlaottelussa seura saa vieraakseen Pallo-Iirot. Ts.fi -sivusto näyttää ottelun suorana.