Vierasjoukkueet juhlivat viikonloppuna Ykkösessä

Tasaisissa otteluissa nähtiin toinen toistaan upeampia maaleja.

EIF – VPS 0–0
Vieraiden Momodou Sarr oli lähellä maalintekoa aivan alkuminuuteilla, mutta EIF-puolustaja Klimas Gusocenko sai putsattua pallon maaliviivan tuntumasta. Isäntien parhaat paikat siunaantuivat Darren Smithille, mutta avauskierroksella maalannut hyökkääjä ei saanut jatkettua putkeaan. Maalivahdit Yann Fillon sekä Rasmus Leislahti saivat näin tililleen kauden ensimmäiset nollapelinsä.

Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

MuSa – AC Kajaani 0–2 (0–0)
Lähes loppuunmyyty Porin stadion (yleisömäärä 938) oli nähdä maalin jo kahdeksannella minuutilla, mutta vieraiden Deni Kaksa venyi hienoon torjuntaan Joonas Lakkamäen yritettyä maalintekoa.

Toinen puoliaika alkoi sen sijaan kajaanilaisten komennossa, kun Chiharu Kato teki avausmaalin heti jakson alkuun. Japanilainen laukoi pienestä kulmasta, mutta terävä kuti yllätti Tomi Mikkelssonin. Loppulukemat 2–0 syntyivät Emmanuel Appiah’n tyylikkään volleyn seurauksena 83. minuutilla.

MYPA – AC Oulu 1–2 (0–0)
Kummallakin joukkueella oli ensimmäisellä jaksolla paikkansa, mutta tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. Vitinho avasi maalihanat, kun toinen jakso oli vanhentunut muutaman minuutin – kukaan pelaaja ei yltänyt sivuvapaapotkuun, joka kiersi vastustamattomasti takatolpan juureen.

Vieraat kuittasivat takaiskun nopeasti 56. minuutilla, kun Kristian Heinolainen keskitti ja Ahmed Said Ahmed ohjasi pallon omaan maaliin. Ottelun voittomaali syntyi heti perään Anselmi Nurmelan viimeisteltyä kauden toisen osumansa kulmapotkusta. Kummallakin joukkueella oli vielä hyviä tilaisuuksia maalintekoon, mutta lisäosumia ei nähty, ja AC Oulu jatkaa puhtaalla pelillä.

SJK Akatemia – KTP 0–3 (0–2)
KTP matkasi toista viikonloppua putkeen Pohjanmaalle, ja tällä kertaa kotiin viemisinä oli täydet kolme pistettä. Voittomaali syntyi 25. minuutilla, kun Tuomas Ollila pääsi päättämään aloittamansa hyökkäyksen maalinteolla. Avausjakson lisäaika oli isännille vaikea avauskierroksella, ja sitä se oli myös nyt – Antti Mäkijärvi tuplasi kotkalaisten vierasjohdon takatolpalta juuri ennen taukoa.

KTP kaunisteli lukemia reilun tunnin pelin jälkeen, kun Ruxi puski komean 0–3-maalin. KTP:lla oli mahdollisuutensa takoa taululle vielä rumemmat lukemat, mutta Mehdi El Moutacim piti numerot SJK Akatemian kannalta siedettävinä.

MP – KPV 1–2 (1–1)
Mikkelin urheilupuistoon saapunut kauden ennätysyleisö (1383 katsojaa) hiljeni avausjakson puolivälissä, kun Kyle Curinga laukoi parista kymmenestä metristä sydämensä kyllyydestä, ja pallo liiti vastustamattomasti MP-maalin yläkulmaan. Kotijoukkue ei tästä lannistunut vaan tasoitti puolen tunnin kohdalla Antti-Ville Räisäsen upealla vapaapotkumaalilla.

KPV ratkaisi ottelun 73. minuutilla, kun Harri Heiermann keskitti vasemmalta laidalta, ja Elias Ahde oli kärkkäimpänä boksissa. Hyökkääjä teki voittomaalin lähietäisyydeltä oltuaan ensimmäisenä Sammy Ndjockin reaktiotorjunnan paluupallossa.

IF Gnistan – FF Jaro 1–2 (1–1)
FF Jaro aloitti terävästi loppuunmyydyllä Mustapekka Areenalla ja siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla. Toró sai erinomaisen syötön Markus Kronholmilta ja sijoitti pallon tolpan kautta sisään. IF Gnistan tasoitti puolen tunnin pelin jälkeen kulmapotkun jälkitilanteesta – Kasperi Liikonen sai pallon boksissa ja tykitti tyylikkäästi takakulmaan.

Yhden maalin avauspelissä tehnyt ja toisen alustanut Anthony Olusanya nousi pietarsaarelaisten sankariksi 58. minuutilla. Severi Kähkönen antoi loistavan keskityksen ja hyökkääjä puski pallon komeasti verkon perukoille. FF Jaro kruunasi 2–1-voitollaan pohjanmaalaisten mainion sunnuntaipäivän.

Kierroksen kaikki osumat näet maalikoosteesta.