Vepsun mestaruus varmistui viikonloppuna, mutta päätöskierrokselle jäi paljon pelattavaa

HJK Klubi 04:n voitto MP:stä teki säilymistaistelusta entistä jännittävämmän.

FF Jaro – RoPS 3–6 (0–3)

Vieraat siirtyivät johtoon jo kuudennella minuutilla, kun Simo Roiha osui kulmapotkuhässäkästä pitkästä aikaa. RoPS tuplasi johtonsa 25. minuutilla, jolloin asialla oli sama mies. Tällä kertaa Roiha pelasi näyttävästi yhteen Srdan Vujaklijan kanssa ennen tarkkaa viimeistelyään. Vain muutama minuutti tästä Vertti Hänninen vapautti Otto Kemppaisen läpiajoon ja peli oli jo 0–3. Vielä ennen taukoa Vujaklija oli tehdä rovaniemeläisten neljännen, mutta Thomas Olsen torjui komeasti.

Jaro sai maalitilinsä auki 66. minuutilla Guillermo Sotelon onnistuttua kavennuksessa. Pari minuuttia myöhemmin Roiha tarjoili Vujaklijalle oivan keskityksen, mistä kärkimies viimeisteli varmasti. RoPS vastasi myös seuraavasta osumasta kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Didis Lutumba-Pitah katkaisi syötön ja sijoitti pallon maaliin ensimmäisellä kosketuksella. Tyler Reid teki komean 2–5-maalin muutama minuuttia myöhemmin, ja hetki ennen varsinaisen peliajan päätöstä Roiha viimeisteli hattutemppunsa Veka Pyynyn esityöstä. Lisäajalla Joni Remesaho hankki rangaistuspotkun, ja Sotelo viimeisteli päätöslukemat täplältä

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

KPV – MuSa 4–1 (1–0)

Vauhdikkaan avausjakson ensimmäistä maalia piti odottaa aina 37. minuutille asti, jolloin Charalampos Chantzopouloksen mainio syöttö vapautti Severi Kähkösen maalintekoon. Kähkönen hankki vielä jakson loppuhetkillä rangaistuspotkun: Sebastian Mannström laukoi kuitenkin pallon tolppaan.

MuSa tuli tasoihin heti toisen puoliajan alkajaisiksi Rudi Dieterin komealla vedolla. Tunnin kohdalla vieraiden urakka hankaloitui Verneri Salmisen saatua toisen varoituksensa, mutta porilaiset hakivat vimmatusti johtomaalia. Lähemmäs pääsi Matias Koskinen, jonka viimeistely-yrityksen Sergey Lazarev kuitenkin torjui. Kokkolalaisten sankariksi nousi lopulta vaihtomies Santeri Mäkinen, joka sijoitti johtomaalin Kristian Andersenin esityöstä 81. minuutilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kyle Curinga tykitti ylärimaan ja hetki tästä Mäkinen tuplasi maalimääränsä Mannströmin hyvästä tarjoilista. Lisäajalla Adam Widjeskog sai toisen keltaisen korttinsa, mutta tästä huolimatta KPV onnistui vielä kerran maalinteossa: Mäkinen petasi vastaiskun päätteeksi Wegye Wegyelle avopaikan, josta tämä sijoitti pallon varmasti maaliin.

IF Gnistan – VPS 1–4 (1–4)

VPS sai otteluun unelma-alun Kalle Multasen avattua maalihanat parin minuutin pelin jälkeen: Jiri Koski ei saanut torjuttua Aleksi Pahkasalon vapaapotkua tarpeeksi sivuun, ja Multanen osui paluupallosta. Pari minuuttia myöhemmin Pahkasalolla oli loistopaikka, mutta laukaus painui yli maalin. 11. ja 25. minuutilla Pahkasalo laukoi vapaapotkuista niukasti ohi. Hetki jälkimmäisen yrityksen jälkeen Vepsu tuplasi johtonsa Steven Morrisseyn noston mentyä maaliin Joel Europaeuksen kautta.

Morrissey sai maalin nimiinsä lopulta 32. minuutilla osuttuaan Joonas Vahteran hienosta esityöstä. Kuusi minuuttia myöhemmin jamaikalainen sai jälleen nauttia Vahteran tarjoilusta ja vieraat johtivat jo neljällä maalilla. Samba Sillah'n komea vapaapotkumaali hylättiin ennen taukoa, mutta yksi maali vielä nähtiin: Maximo Tolosta rikottiin 16-alueella ja Douglas Caé upotti rangaistuspotkun sisään.

Joonas Nissinen oli lähellä lisätä vierasjohtoa toisen jakson alussa, mutta veto meni niukasti ohi. Multanen sai pallon maaliin asti: hyökkääjä oli kuitenkin ehtinyt paitsioon. 73. minuutilla Riku Jääskä puolestaan osui Gnistanin ylärimaan ja hetkeä myöhemmin Teppo Marttinen torjui Akseli Lehtojuuren vaarallisen puskun. Myös Jimi Kovalainen joutui toteamaan Marttisen torjuntavireen liian kovaksi. Lisämaaleja ei nähty, ja vaasalaiset pääsivät juhlimaan Ykkösen mestaruutta sekä nousua Veikkausliigaan.

JIPPO – PK-35 2–0 (2–0)

Isäntien Jirko Sorsa otti tärkeän torjunnan heti alkuminuuteilla Jonathan Muzingan lauottua vihaisesti. JIPPO:lla oli omat paikkansa avausmaaliin jo aiemmin, mutta sellainen nähtiin viimein 37. minuutilla: Jere Hiltunen keskitti, Timo Tahvanainen ohjasi ja Wilterlynd Inalien viimeisteli aivan maaliviivan tuntumasta. Inalien tuplasi kotijohdon juuri ennen taukoa tehtyään hyvän katkon ja tykitettyään pallon Toni Korkeakosken selän taakse.

57. minuutilla Korkiakoski teki komean tuplatorjunnan Jens Harjun ja Risto Kahelinin yritettyä maalintekoa muutaman sekunnin sisään. Vajaa vartti myöhemmin Sorsa torjui upeasti Esa Terävän puskettua kohti etukulmaa. Pari minuuttia tästä Inalien vapautti Sauli Kettusen avopaikkaan: Korkiakoski tuli kuitenkin mainiosti vastaan ja tuloksena oli vain kulmapotku. Korkikoski torjui myöhemmin myös Hiltusen yrityksen, ja paluupallosta JIPPO-pelaaja nosti yli maalin.

HJK Klubi 04 – MP 2–0 (0–0)

Edellisellä kierroksella kahdesti osunut Daniel Rökman sai ottelun ensimmäisen huippupaikan avausjakson puolivälissä, mutta vieraiden Jonne Uronen torjui laukauksen. MP-vahti torjui myös Saku Heiskasen yrityksen hetkeä myöhemmin. Myös mikkeliläiset saivat paikkoja: Topi Keskinen nousi 25. minuutilla vahvasti ja pääsi laukomaan, mutta Elmo Henriksson torjui hyvin. Henriksson venyi myös Aatu Mannisen puskun tielle muutama minuutti ennen taukoa.

53. minuutilla Samson Ebuka laukoi terävästi kohti takakulmaa: Henriksson torjui jälleen. Reilun tunnin pelin jälkeen avausmaali nähtiin viimein, ja se tehtiin MP:n verkkoon. Samuel Anini Junior syötti maalin edustalle, mistä Johannes Yli-Kokko viimeisteli tyylikkään voittomaalin. Varttia myöhemmin Yassin Daoussi oli lähellä komeaa tasoitusta, mutta veto meni hieman yli. Lisäajalla kotijoukkue onnistui tuplaamaan johtonsa Agon Sadikun vapautettua Anini Juniorin maalintekoon.