Veikkausliigan Suomen Cupin karsintalohkojen tilanteet selkiytyivät

• Jalkapallosarjat

Veikkausliigan Suomen Cupin karsintalohkoissa pelattiin viikonlopun aikana täysi kierros ja lauantain pelien jälkeen jäljellä on enää yksi jatkopaikka.

A-lohkossa jo ennen viikonlopun kierrosta jatkopaikkansa varmistanut HJK varmisti nyt lohkovoiton kaataessaan IFK Mariehamnin kotonaan 3-1 (2-0). Eetu Vertainen ja Tim Väyrynen veivät HJK:n kahden maalin taukojohtoon. Väyrysen osuma syntyi rangaistuspotkusta. IFK Mariehamn tuli maalin päähän muutama minuutti ennen loppua Gustaf Backalidenin maalilla, mutta Ferhan Hasani sinetöi Klubin voiton viimeisellä minuutilla. Lohkon lauantain toisessa ottelussa TPS ja FC Honka päätyivät maalittomaan tasapeliin.

HJK ja FC Inter ovat jo varmoja jatkajia, mutta viimeisen jatkopaikan kohtalo on vielä auki. Honka ja TPS ovat viidessä pisteessä ja HIFK:lla on koossa kaksi pinnaa. Hongan tai TPS:n hävitessä päätöspelinsä ja HIFK:n voittaessa omansa, on sillä mahdollisuudet vielä nousta neljän parhaan joukkoon.

B-lohkossa tilanne on ratkennut jo ennen viimeistä kierrosta. Lohkon kärkijoukkueet FC Haka ja Ilves kohtasivat Pirkanmaan paikallisottelussa ja pisteet jaettiin 1-1-numeroin. Lauri Ala-Myllymäki vei Ilveksen johtoon rankkarista reilun tunnin kohdalla, mutta Antto Hilska tasoitti muutama minuutti ennen loppua. Ilves ja Haka ovat yhdessä KuPS:n kanssa kahdeksassa pisteessä ja taistelevat lohkon voitosta. Neljäntenä joukkueen tiensä jatkoon raivasi FC Lahti, joka voitti kotonaan RoPS:n 2-1. RoPS meni ensimmäisellä puoliajalla johtoon Samuel Olabisin osumalla, mutta Lahti nousi toisella rinnalle ja ohi Dimitry Imbongon ja Jasin Assehnounin maaleilla. Lahdella on koossa kuusi pistettä ja lohkon hännillä olevilla RoPS:lla ja SJK:lla on piste, joten lahtelaisten jatkopaikka on niin ikään varma.