Veikkausliiga-paikan kohtalo ratkeaa tänään Oulussa

RoPS voitti avausosan kotonaan maalein 2–1. Toinen osaottelu pelataan Raatin stadionilla kello 16:00 alkaen – peli näkyy suorana Ruudusta.

RoPS otti keskiviikkona askeleen kohti Veikkausliiga-nousua kaatamalla AC Oulun kotikentällään. Liigakarsinnan avausosat ovat viime vuosina olleet vähämaalisia, mutta napapiirillä sekä RoPS että AC Oulu osui jo avausjaksolla – Dennis Salanovic rangaistuspotkusta ja Simo Roiha hyvällä laukauksellaan vain hetkeä myöhemmin. Pelistä ei dramatiikkaa puuttunut, sillä isäntien Miikka Mujunen torjui toisella puoliajalla Salanovicin rankkarin, ja ratkaisu nähtiin vasta lisäajalla Nino Roffelsenin päästyä huudattamaan kotiyleisöä.

Liigakarsinnat pelataan vierasmaalisäännön mukaisesti – jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, astuu vierasmaalisääntö voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.