Takaisin
24.6.2018 klo 09.10

Valtteri Vesiaho: ”Tulokset tärkeintä EM-kisoissa”

Jaa:

U19-poikien EM-lopputurnauksen avausotteluun on juhannussunnuntaina aikaa 22 päivää. Valtteri Vesiaho tietää mitä odottaa, kun Suomi avaa urakkansa Italiaa vastaan 16.7.

Suomen joukkue on leireillyt Vaasassa torstaista sunnuntaihin. Pelaajat palaavat seurajoukkueisiinsa alkavaksi viikoksi ja kokoontuvat viimeistelyleirille Seinäjoelle 2.7. Tuohon tapahtumaan kuuluu myös maaottelu, kun Juha Malisen suojatit kohtaavat lohkoon B arvotun Turkin torstaina 5.7.

 

Vaasan juhannusleiri huipentuu sisäiseen otteluun U18-poikia vastaan. Kokenut maajoukkuepelaaja Valtteri Vesiaho on ollut tyytyväinen neljän päivän urakan antiin.

 

- Olemme päässeet taas paremmin Juhan juttuihin kiinni. Minusta tuntuu, että olemme menneet joukkueena eteenpäin viimeisen puolen vuoden aikana, Vesiaho toteaa.

 

U19-pojat ovat pelanneet Malisen alaisuudessa Sveitsiä ja Montenegron U20-joukkuetta vastaan. Malinen liittyi Sveitsin leirille toiseen otteluun U21 EM-karsintojen vuoksi ja Suomi pelasi tuplamaaottelun toisessa osassa lupauksia herättävän 2-2-tasapelin. Montenegro oli ensin parempi 2-1-lukemin, mutta Suomi vei toisen pelin selkeästi 3-0. 

 

- Saimme toisesta ottelusta voiton ja nollapelin, ne olivat tärkeitä asioita ja antaa itseluottamusta kisoja varten. Kenttä oli hieman haastava. Se ei ehkä ollut henkilökohtaisesti paras pelini, mutta ihan ok ja siitä on hyvä jatkaa. Yritän saada ison roolin ja auttaa sitä kautta joukkuetta.

 

Vaasan leirin tärkeä teema on ollut tutustua kisojen avausvastustaja Italiaan. Joukkueet kohtasivat joulun alla Bresciassa ja isännät veivät voiton 5-0-lukemilla. 

 

- Molemmat joukkueet, he ja me, ovat varmasti kehittyneet siinä ajassa. Puoli vuotta on pitkä aika ja meillä valmentajan vaihdos toi tekemiseen uutta buustia. Tuntuu, että joukkueen ilmapiiri on parantunut ja kaikki haluavat uudestaan näyttää kuuluvansa kentälle. 

 

- Italia kuuluu Euroopan ja jopa maailman eliittiin. Hyvä tulos vaatii meiltä jokaiselta ihan nappisuoritusta. Sveitsi ei ole huono joukkue ja pelasimme 2-2. Se antaa itseluottamusta ja lähdemme haastamaan Italiaa ihan tosissaan.

 

Suomen lohkossa pelaavat lisäksi Norja ja Portugali.

 

- Norja on hyvä vastahyökkäysjoukkue. Portugali taas voitti EM-esiturnauksen ja he ovat varmasti aika samalla tasolla kuin Italia, vaikka pelaakin erilaista jalkapalloa. Turnauksesta tulee haastava, mutta olen odottanut sitä jo pari vuotta. Joukkueen ja henkilökohtainenkin tavoitteeni on, että saamme hyvät tulokset. Se on tärkeintä. Ensimmäinen peli Italiaa vastaan tulee antamaan kisoille suuntaa. 

 

U19 EM-lopputurnaus pelataan Vaasassa ja Seinäjoella 16.-29. heinäkuuta.