Takaisin
30.1.2018 klo 09.00

Valtteri Vesiaho tähtää läpimurtokauteen Veikkausliigassa

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

U19-maajoukkueen keskuspuolustaja Valtteri Vesiaho toivoo nousevansa isoon rooliin hallitsevan Suomen mestarin HJK:n riveissä alkavalla kaudella.

Viime kaudella ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa HJK:n paidassa pelannut Valtteri Vesiaho on ollut tuttu näky helsinkiläisseuran kokoonpanossa talven Suomen Cupin otteluissa.

18-vuotias toppari on pelannut täydet minuutit "Klubin" kahdessa ensimmäisessä cup-ottelussa ensin PEPOa ja sitten Gnistania vastaan. PEPOn HJK kaatoi Talissa 4-1, Gnistanin Oulunkylässä peräti 8-0.

Turhan koville HJK:n puolustus ja Vesiaho eivät Kakkosen joukkueita vastaan ole joutuneet, mutta pelituntuma on tehnyt joka pelaajalle joka tapauksessa pelkkää hyvää. Ei liene yllätys, että Vesiaho on nauttinut päävalmentaja Mika Lehkosuolta tulleesta vastuusta.

- Aina on tietysti kiva pelata pelejä, joilla on merkitystä. Meillä on mennyt joukkueen kanssa tosi hyvin ja on ollut hyvä flow päällä. Pitää vaan jatkaa tällä tavalla. On ollut kiva pelata, kun joukkueella sujuu, viime kaudella kuudessa Veikkausliigan ottelussa pelannut Vesiaho sanoo. 

HJK aloitti harjoittelun tammikuussa. Vesiahon mukaan joukkue on aloittanut treenit väkevästi, ja tempoa kiristetään jatkuvasti.

Viime vuosi oli Vesiahon osalta poikkeuksellisen menestyksekäs. HJK voitti Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin, ja reservijoukkue Klubi 04 nousi puolestaan Ykköseen kaatamalla Viikingit kaksiosaisessa nousukarsinnassa murskaavin yhteismaalein 9-1. Vesiaho toimi molemmissa karsintapeleissä "nollanelosen" kapteenina. 

Tulevalta kaudelta hän odottaa paljon. Toiveissa on nousta kivikovan HJK:n puolustuksen vakiohahmoksi.

- Tämä vuosi on toivottavasti se, että tulen läpi. Olen toivonut sitä. Yritetään vielä vähän kehittää noita heikkouksia, niin pääsee sitä kautta vielä kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi.

Heikkouksilla hän viittaa nopeuteen ja pääpelitaitoon. Niissä on Vesiahon mielestä parannettavaa topparin tontilla, jossa hän on pelannut vasta pari vuotta. Alun perin hän on keskikenttäpelaaja.

- Topparina pallon kanssa on helpompaa, on paljon enemmän aikaa. Tehdään sen eteen paljon hommia, että tullaan hyväksi pelaajaksi, tästä vielä paljon paremmaksi, nuorukainen linjaa.

Alle 19-vuotiaiden poikien EM-lopputurnaus pelataan heinäkuussa Vaasassa ja Seinäjoella. Vesiaho odottaa 16.-29.7. pelattavia kotikisoja innokkaana.

- Sitä kohti harjoitellaan. Toivotaan, että tulokset paranevat maajoukkueen kanssa, se toisi vähän itseluottamusta meidän hommaan ja voisi tuoda hyviä tuloksia kisoissa.

Joukkueen valmistautuminen ei ole sujunut toiveiden mukaisesti. Uskoa kuitenkin riittää, että kurssi kääntyy kisojen lähestyessä - tai viimeistään tosipeleissä.

- Siinä on varmasti monta tekijää, mutta kun lähtee menemään alamäkeen, sitä on vaikea kääntää. Siihen vain pitää saaada onnistumisia alle ja porukasta pitää nousta (persoonia), joiden pitää johtaa sitä hommaa. Sitä kautta saamme hyviä tuloksia, Vesiaho sanoo luottavaiseen sävyyn.