Valko-Venäjä kaatui – Suomi taistelee yhä futsalin MM-lopputurnauspaikasta

Suomen miesten futsalmaajoukkue päätti Portugalissa pelattavan MM-karsinnan Elite Round -turnauksen komeaan 4-2-voittoon Valko-Venäjästä.

Suomi kokosi näin kolmesta ottelusta voiton ja kaksi tasapeliä. Kun turnauksen viimeisessä ottelussa Portugali voitti Italian, niin Portugali voitti lohkon ennen Suomea ja Suomi lunasti kakkossijallaan paikan MM-karsintojen viimeiseen play offs -vaiheeseen joko Espanjaa tai Serbiaa vastaan.

Sunnuntain ottelu alkoi melko tunnustelevasti, eikä maalintekopaikkoja juurikaan syntynyt. Suomen kolmen ketjun rotaatiota ei päävalmentaja Mico Martic voinut tässä ottelussa toteuttaa, koska varoitustilin täytyttyä kolme pelaajaa; kapteeni Panu Autio, Miika Hosio ja Jani Korpela olivat sivussa. Viimeaikoina yhdessä pysynyt ketju Antti Teittinen, Juhana Jyrkiäinen, Jarmo Junno ja  kovasta tällistä otteluun onneksi toipunut Iiro Vanha olivat jälleen joukkueen eliittiä.

Kuitenkin tasaisen jakson ensimmäisen maalin iski Valko-Venäjän Oleg Gorbenko Mutta reilu minuutti valkovenäläisten maalin jälkeen heidän maalivahdin ja puolustuksen sekoilun jälkeen Antti Teittinen pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään valkovenäläismaaliin.

Valko-Venäjän riketili täyttyi, kun maalivahti Vladimir Stremilovin rajusta vastaantulosta hän aiheutti viidennen rikkeen ja hetkeä myöhemmin pallo vietiin valkovenäläisten kuudennen rikkeen jälkeen 10 metrin pisteelle. Pallon taakse asettui Junno ja takuuvarmasti hän sijoitti kovan laukauksen oikeaan ylänurkkaan. Tauolle päästiin Suomen 2-1 johtolukemissa.

Toinen jakso oli alkuun Suomen upeaa dominointia. Maestro Teittisen johtama ketju oli jälleen ilmiliekeissä. Se hallitsi ottelua päällikön lailla ja ensin Jyrkiänen pamautti Teittisen millintarkasta sivurajapotkusta pallon Valko-Venäjän maaliin ja myöhemmin tämän Suomen superketjun Junno siirsi Suomen jo 4-1 johtoon. Valko-Venäjä koetti päästä otteluun mukaan yrittäen ilman maalivahtia saada kavennusta aikaan. Kertaalleen he tässä onnistuivatkin, mutta enempää maaleja Valko-Venäjä ei kuitenkaan onnistunut tekemään ja käsittämättömän upean turnauksen päätteeksi Suomen pistesaldona komeilee viisi pistettä Euroopan ja jopa maailma huippufutsalmaista.

Lisää uutisointia tulossa  Italia – Portugali ottelun jälkeen.

Haastatteluja ja maalikoosteet >> Huu TV:ssä.

Suomi – Valko-Venäjä 4-2 (2-1)
14.53 0-1 Oleg Gorbenko
15.39 1-1 Antti Teittinen
18.28 2-1 Jarmo Junno (10m)
24.03 3-1 Juhana Jyrkiäinen
30.02 4-1 Junno
32.06 4-2 Vladimir Zhogalko