Takaisin
15.9.2020 klo 15.26

Vaihtuuko kärkijoukkue tai karsija keskiviikkona?

Jaa:

KTP:lla on mahdollisuus kiilata voitolla sarjakärkeen, mikäli AC Oulu jää pisteittä Vaasassa.

Ykkösen kierros pelataan ensimmäistä kertaa tällä kaudella saman päivän aikana. Nousutaistelun lisäksi keskikastin joukkueilla on edessään merkittävät ottelut, kun viimeisen putoajan paikalla majaileva IF Gnistan otti tärkeän voiton viikonloppuna. Kaikki ottelut näkyvät suorana Elisa Viihteestä

KPV – MYPA
ke 16.9. 17:00, Kokkolan keskuskenttä

KPV ei saanut tuliaisia Tammisaaresta joukkueen kärsittyä toisen peräkkäisen tappionsa. KPV ei onnistunut luomaan maalipaikkoja, ja valmennuksella on mietinnän paikka seuraavaa koitosta varten. Keskiviikon pelistä olisi tärkeää saada pisteitä, sillä putoamisviivaan on enää kuuden pisteen ero. Abu Sanunu ja Harri Heirmann saivat ottelussa varoitukset – näin kumpikin joutuu seuraamaan MYPA-pelin katsomosta.

MYPA kohtaa KPV:n jo toista kertaa syyskuun aikana. Edellisessä kohtaamisessa joukkue oli lähellä isoa yllätystä, mutta kokkolalaiset venyivät tasapeliin lisäajalla. Kyseisen pelin jälkeen MYPA on päästänyt kahdessa ottelussa kymmenen maalia, ja etenkin VPS:aa vastaan puolustus oli suurissa vaikeuksissa. Ärsytetyn KPV:n vieraana joukkueen pitää löytää sama ilme kuin pari viikkoa sitten.

Ennakkoliput 
Kotijoukkueen ennakko 
Vierasjoukkueen ennakko

FF Jaro – EIF
ke 16.9. 18:30, Pietarsaaren keskuskenttä

Pietarsaarelaisilla on kotikentällään todellinen revanssin paikka, sillä kauden avauskohtaamisessa EIF murskasi joukkueen peräti 5–1. Nöyryytyksen jälkeen FF Jaro onkin pelannut mainiosti ja hävinnyt vain yhden yhdeksästä ottelustaan. Viime kierroksella voiton Mikkelistä hakenut joukkue sai hyviä uutisia pelaajarintamalta, kun loukkaantumisesta kärsinyt Axel Vidjeskog teki perjantaina paluun kentille reservijoukkue JBK:n riveissä.

KPV-voitto oli vakuuttava esitys EIF:ltä. Peli oli jatkoa joukkueen vahvoille otteille kotikentällä, mutta vieraissa viime aikojen tuloksissa on parannettavan varaa – edellisestä neljästä reissupelistä on tullut vain kaksi pistettä ja viimeinen vierasvoitto on heinäkuulta. EIF:n maalitykeistä Juuso Liukkonen on pelikiellossa, mutta Darren Smith maalasi jälleen viime viikolla. Onnistuuko eteläafrikkalainen vai isäntien Anthony Olusanya tai Severi Kähkönen, kun Pietarsaaressa taistellaan pisteiden lisäksi maalipörssin kärkipaikasta?

Ennakkoliput 
Kotijoukkueen ennakko 
Vierasjoukkueen ennakko

VPS – AC Oulu
ke 16.9. 18:30, Elisa Stadion

Vepsu on ensi kertaa tällä kaudella kolmen ottelun voittoputkessa. Ketsuppipullo aukesi toden teolla MYPA:n vieraana, mutta kolmeen päästettyyn maaliin ei olla takuulla täysin tyytyväisiä. Joukkue pärjäsi hyvin ilman pelikiellosta kärsineitä Sebastian Strandvallia ja Momodou Sarria, jotka se nyt saa takaisin tärkeään otteluun. Mikäli vaasalaiset pääsevät pisteille sarjakärjen isäntänä, pitää joukkue hyvät mahdollisuudet nousutaistelussa.

AC Oulu näytti jo voittavan kymmenettä kertaa tällä kaudella, mutta SJK Akatemia pakotti kärkiryhmän tasapeliin. Pitkään sarjan johdossa porskuttanut AC Oulu on täten enää kolme pistettä KTP:n edellä. Edellisen kerran yksi maali riitti Vepsun kaatoon – tällä kertaa haaste on astetta kovempi, kun vaasalaiset pelaavat kotikentällään ja hyvässä syysvireessä.

Ennakkoliput 
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

AC Kajaani – MP
ke 16.9. 18:30, Kajaanin liikuntapuisto

Lauantain tappio Helsingissä päättyi AC Kajaanin lyhyen voittoputken ja palautti joukkueen putoamistaisteluun. IF Gnistan nollasi kahdessa edellisessä ottelussaan seitsemän maalia tehneen kajaanilaisryhmän, joka on nyt viisi pistettä putoamisviivan yläpuolella. MP on kolme pistettä AC Kajaanin edellä, joten ottelussa pelataan sijoitusten kannalta tärkeistä pisteistä.

Heinäkuussa AC Kajaanin kotonaan kaatanut oli viime viikolla lähellä yllätystä, mutta FF Jaro tuli viimeisen vartin aikana tasoihin ja meni ohi. Kauden toinen kotivoitto saa näin odottaa itseään – vieraissa MP on kuitenkin ollut vahva. Ilman pelikieltoaan kärsivää Iiro Äijöä Kajaaniin matkaava MP on voittanut kaksi viimeistä vieraspeliään ja edellisestä vierastappiosta on kulunut yli kuukausi.

Kotijoukkueen ennakko 
Vierasjoukkueen ennakko

KTP – IF Gnistan
ke 16.9. 18:30, Arto Tolsa Areena

Kuntopuntarin ykkönen jatkoi loistovirettään Porissa, ja murskaava 6–0-voitto nosti joukkueen takaisin sarjakakkoseksi. Antti Mäkijärvi, Mika ja kumppanit ovat äityneet kovaan iskuun, ja Anton Lepola pelasi jo kauden seitsemännen nollapelinsä – KTP-leirissä riittää nyt aihetta hymyyn. Sarjavoitto näyttäisi tällä hetkellä olevan kolmen kauppa, ja KTP:lla on nyt mahdollisuus nousta jopa kärkipaikalle.

Elintärkeä voitto AC Kajaanista piti IF Gnistanin säilymishaaveet elossa. Syntymäpäiväsankari Tomi Maanojan nollapeli sekä Bangaly Kouyaten kauden avausmaali tulivat tärkeimpään mahdolliseen paikkaan. Kotkassa Kipinän puolustus joutuu kovan haasteen eteen. Kauden ensimmäinen vierasvoitto olisi todellinen jymy-yllätys, mutta joukkue on näyttänyt pystyvänsä venymään kovissa paikoissa.

Ennakkoliput 
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

MuSa – SJK Akatemia
ke 16.9. 18:30, Pori Stadion

MuSa:lla on mahdollisuus päättää mollivoittoinen syyskuu sarjajumbon isäntänä. Tappiot AC Kajaanille ja KTP:lle olivat kovia kolauksia kärkitaistelun suhteen, mutta joukkue on yhä sarjataulukon paremmalla puolella. Ryhtiliikettä kaivataan sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa – kahdessa viime ottelussa joukkue on tehnyt vain yhden maalin ja päästänyt yhdeksän. Sarjan kauden alkupuoliskon parhaimpiin pelaajiin lukeutuneet John Frederiksen sekä Juuso Aalto eivät ole päässeet tehoille, mutta pystyykö nuori Akatemia pitämään herrat kurissa?

Sarjasijoituksestaan huolimatta SJK Akatemia on osoittanut, että se pystyy haastamaan minkä tahansa Ykkösen nipun. Tasapeli sarjakärkeä vastaan oli palkinto kovasta työstä ja päätti joukkueen tappioputken. Säilymiseen Akatemia tarvitsisi voittoja ja pian – muuten Kakkonen kutsuu kauden päätteeksi.

Ennakkoliput 
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko