Takaisin
16.7.2018 klo 13.15

Vaasan tapahtumatorilla runsaasti väkeä heti EM-kisojen avauspäivänä

Jaa:

Monipuolinen tapahtumatori keräsi Vaasassa monia kävijöita heti alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisojen avauspäivänä.

Aurinkoinen ja helteinen sää suosii Vaasassa. Ei siis ihme, että U19-kisojen tapahtumatori täyttyi väestä jo heti puolilta päivin maanantaina, kun turnauksen avauspäivän ohjelmisto alkoi.

Aktiviteettia on tapahtumatorilla monenlaista. Pelialueella perheen pienimmille on järjestetty temppurata ja pienpelejä. Toisessa päädyssä ovat puukatsomot, johon aikuiset olivat heti maanantaina kerääntyneet sankoin joukoin kannustamaan nuoria futaajia.

Nurmimaton ulkopuolellakaan ei tule tylsää. Esiintymislavoilla tapahtuu koko ajan, ja rentoutua voi vaikkapa nauttimalla torin antimia, muun muassa kahvia, marjoja ja makeisia.

Suomalainen rallikuski Jari-Matti Latvala oli saapunut torille yhdessä kartturinsa Miikka Anttilan kanssa jakamaan nimikirjoituksia ja ottamaan valokuvia faniensa kanssa.

Vuosittain Vaasassa vieraileva Toyota-tallin kuljettaja Latvala on pelannut nuoruudessaan myös jalkapalloa.

- Joskus nuoruudessa pelasin vähän jalkapalloa, mutta kohdallani jääkiekko sitten vei. Jääkiekossa oli enemmän kavereita ja olin parempi siinä kuin jalkapallossa. Se vei niin sanotusti siihen suuntaan ja jalkapallo jäi vähän nuoruudessa sivummalle, Latvala selitti.

Hän ei muun muassa kiireisen ja aikaa vievän ammattinsa puolesta ehdi juuri katsoa pelejä, mutta näki jonkin verran Venäjällä pelattuja MM-kisaotteluita tv:n välityksellä. MM-turnaus päättyi Ranskan mestaruusjuhliin sunnuntaina.

Latvala ei ollut vielä varma, ehtiikö katsomaan Suomen U19-maajoukkueen otteita kotikisoissa. Kiirettä pitää ensi viikon Neste Ralliin valmistautumisen kanssa.

- Toivon todella, että Suomi pärjäisi. Junioreissa on se tulevaisuus. Toivotaan, että heistä nousisi näitä Jari Litmasia ja Mikael Forsselleita, että nähtäisiin suomalaista jalkapalloa joskus MM-kisoissa, Latvala hymyili.

Terveiset Juha Malisen valmentamalle joukkueelle olivat selkeät.

- Yhteishenki ja yhteistekeminen on se kaikkein tärkein asia. Yhdessä voitetaan ja yhdessä hävitään. Joukkueen täytyy pysyä yhtenäisenä ja tiiviinä, ja on oltava hyvä henki. Sitä kautta tulee menestys, Latvala sanoi. 

EM-kisojen avauspäivän aikana pelataan kaksi ottelua, joista ensimmäinen on lohko A:n Norja-Portugali. Ottelu alkaa Vaasassa kello 15 ja on seurattavissa Ylen TV2-kanavalla ja Yle Areenasta klo 14.50 alkaen.

Jännitys kohoaa Vaasassa iltaa kohden, kun kisaisäntä Suomi haastaa lohko A:n toisessa pelissä kivikovan Italian klo 20 alkaen. Kello 18.30 aikoihin starttaa Vaasan torilta kulkue, joka marssii Vaasan stadionille Suomi-Italia-peliin.

Suomen ottelu näkyy niin ikään Ylen TV2-kanavalla ja Yle Areenassa kello 19.45 alkaen.