Takaisin
24.11.2021 klo 13.54

Uudistunut Regions’ Cup ja uusi Regions’ Roots Cup juhlistavat alasarjajalkapalloa

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Uudistunut Regions’ Cup sekä kokonaan uusi kilpailuformaatti Regions’ Roots Cup tarjoavat jokaiselle joukkueelle mahdollisuuden tavoitella mestaruuspokaalin lisäksi finaaliottelua legendaarisella Olympiastadionilla. Olympiastadionille astelevat tulevan vuoden aikana Huuhkajat, Helmarit ja ehkä juuri sinun joukkueesi!

Vuodesta 2012 asti järjestetty Regions’ Cup on perinteisesti toiminut Kolmosta alempana pelaavien joukkueiden kansallisena Cup-kilpailuna. Ensi vuodella Regions’ Cup kokee uudistuksen, sillä jatkossa siinä kilpailevat vain Kolmosessa ja Nelosessa pelaavat joukkueet. Vitosessa ja sitä alempana pelaavat joukkueet saavat ensi vuonna oman Cup-kilpailunsa, kun Regions’ Roots Cup pelataan ensimmäistä kertaa. Myös ikämiesjoukkueet voivat osallistua uuteen Regions’ Roots Cupiin. 

Pelipäivien aikaikkunat tiedetään etukäteen, joka helpottaa sarjoihin valmistautumista ja niissä pelaamista. Arvonnat suoritetaan hyvissä ajoin ennen seuraavaa kierrosta. Sekä Regions’ Cupin että Regions’ Roots Cupin finaali pelataan Olympiastadionilla 1. lokakuuta. Kilpailuihin edetään Suomen Cupin kautta niin, että kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa puolivälieriin. Lue lisää kilpailujen säännöistä. Puolivälierät pelataan heinäkuun alussa ja välierät elokuun puolivälissä. Upean finaalitapahtuman lisäksi molempien kilpailujen voittajat palkitaan 5000 euron rahasummalla, ja finaalissa hävinneet joukkueet saavat 1000 euron palkintorahan. 

Mikäli Kolmosessa tai alempana pelaava joukkue selvittää tiensä Suomen Cupin puolivälierävaiheeseen, kyseinen joukkue ei sinä vuonna osallistu Regions’ Cupiin tai Regions’ Roots Cupiin. Tällaisessa tapauksessa alasarjajoukkue jatkaa Suomen Cupissa niin pitkälle kuin mahdollista, ja joukkueelle maksetaan kertaluontoisena kannustuspalkintona 5000 palkkio. Mikäli kyseessä on parittoman vuoden sarja, Suomen Cupissa paremmin menestyneelle aluesarjan joukkueelle osallistumisoikeus seuraavan kauden UEFA Regions’ Cup kilpailuun ohittaen samalla varsinaisen Regions’ Cupin voittajan oikeuden UEFA Regions’ Cupiin. Näin ollen menestys Suomen Cupissa ei voi olla esteenä UEFA Regions’ Cupiin pääsylle. 

Uudistuneilla Cup-kilpailuilla on pyritty luomaan entistä useammalle seuralle mahdollisuus tavoitella unelmaa Cup-mestaruudesta. Haaveet pelaamisesta mylvivällä Olympiastadionilla ovat lähempänä kuin koskaan ennen – aivan jokaiselle. 

Ilmoittautumismaksut Suomen Cupiin vuonna 2022:

- Kolmosen ja Nelosen joukkueet 100 €
- JKKI, Vitonen ja tätä alemmat joukkueet 50 €

Ilmoittautumismaksut vuodelle 2022 on puolitettu uudistuneen Suomen Cupin kunniaksi.