Takaisin
19.10.2020 klo 17.42

Useat lajiliitot yhteistyössä Palloliiton kanssa esittävät Vapaavuorta Olympiakomitean puheenjohtajaksi

Jaa:

Ⓒ SPL / Hanna-Maria Penttinen

Suomen Koripalloliitto, Suomen Lentopalloliitto, Suomen Palloliitto, Suomen Salibandyliitto ja Suomen Tennisliitto esittävät, että OTK Jan Vapaavuori valittaisiin Suomen Olympiakomitean puheenjohtajaksi tulevalle nelivuotiskaudelle. 

Liitot katsovat, että Vapaavuorella on suomalaista liikunta- ja urheilun kokonaisuutta koskevan laaja-alaisen näkemyksen, tavoite- ja muutoshakuisen toimintatavan sekä monipuolisen johtajakokemuksensa perusteella parhaat edellytykset luotsata maan suurimman kansanliikkeen keulakuvana toimivaa Olympiakomiteaa taloushaasteiden, koronakriisin ja muutoinkin haasteellisen toimintaympäristön leimaamassa tulevaisuudessa. 
 
Jan Vapaavuori on Helsingin pormestari, joka on aiemmin toiminut mm. elinkeinoministerinä, asuntoministerinä ja Euroopan Investointipankin varapääjohtajana. Liikunnan ja urheilun saralla Vapaavuori on toiminut mm. valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajana, Helsingin liikuntalautakunnan puheenjohtajana sekä Suomen Urheiluliiton kokonaan omistaman markkinointiyhtiö Track & Field Finland Oy:n toimitusjohtajana. 

- Olympiakomitean puheenjohtajan keskeisin tehtävä tulevalla toimikaudella tulee olemaan urheilun julkisen rahoituksen turvaaminen. Vapaavuoren osaaminen ja kokemus tehtävään on mielestämme erinomainen. Hän tuntee niin urheilun kenttää kuin poliittista päätöksentekoa, mikä on tehtävässä onnistumisen kannalta keskeistä.

-Tavoitteena ei ole vastakkainasettelu ehdokkaiden ja lajien kesken, vaan päämäärämme on ajaa asiassa urheilun etua. Urheiluyhteisön tavoite on yhteinen, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti perustelee.

Lisätietoja: 
Suomen Palloliitto 
puheenjohtaja Ari Lahti, puh. 0400-601 579