Takaisin
9.5.2021 klo 10.38

Unelmaroolissaan pelaava Robert Taylor kovassa maalivireessä uuteen kauteen – ”Pääsen luomaan ja päättämään hyökkäyksiä”

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

Huuhkajien ja Brann Bergenin keskikenttäpelaaja Robert Taylor on kovassa iskussa juuri ennen uuden kauden alkua Norjan Eliteserienissä.

26-vuotias Taylor teki joukkueelleen peräti neljä osumaa kahdessa viimeisessä harjoituspelissä ja on valmiina tuleviin sarjapeleihin, kun SK Brann aloittaa sarjakautensa tänä sunnuntaina Viking Stavangeria vastaan.

- Ollaan pelattu vähän vaihtelevasti kevään harjoitusotteluissa. On tullut voittoja, tasapelejä ja tappioita, mutta varsinkin henkilökohtaisesti pelit ovat menneet hyvin, Brannin kanssa kolmivuotisen sopimuksen tammikuussa 2020 tehnyt Taylor kertoo.

Kymppipaikka

Edellisissä seuroissaan JJK-kasvatille kävivät useat pelipaikat tutuiksi, mutta Brannissa paikka on löytynyt vasemmalta laidalta ja kärjen takaa. Hän kertookin saaneensa valmentajaltaan Kåre Ingebrigtseniltä todellisen unelmaroolin, sillä Taylor on pelannut viimeisimmät harjoituskauden ottelut kymppipaikalla 4-2-3-1-ryhmityksessä.  

- Näyttää siltä, että aloitamme ainakin kauden samalla ryhmityksellä kuin viimeisissä harjoitusotteluissa olemme pelanneet. Emme ole kuitenkaan vielä sen suuremmin keskustelleen seuraavan ottelun taktisesta puolesta, joten pelipaikkani varmistuu todennäköisesti vasta myöhemmin.

Tasaisuutta hakemassa

26-vuotias pelaaja siirtyi viime kaudeksi Bergeniin vanhan seuransa Tromsö IL:n pudottua Norjan divariin. Taylor nousikin uudessa joukkueessaan nopeasti isoon rooliin, sillä hän pelasi viime kaudella kaikissa 30 sarjaottelussa tehden kuusi maalia ja alustaen viisi osumaa. Brann sijoittui lopulta sarjassa kymmenenneksi, joka oli kuitenkin pettymys Taylorille.

- Minulla oli suuri halu pelata pääsarjaa ja siirtyä eteenpäin Tromsösta. Brann on todella iso seura, jolla on paljon faneja Norjassa. Jos seura menestyy, koko Bergenin kaupungilla menee hyvin ja ihmiset on iloisempia. Siksi sarjasijoituksemme täytyy olla tulevalla kaudella parempi ja joukkuepelimme pitää saada kuntoon. 

- Aloitimme viime vuoden todella hyvin, mutta koko kesän pelasimme huonosti. Viimeiset kuusi peliä kaudesta olivat kuitenkin paljon parempia esityksiä, joten tasaisuutta täytyy saada lisää.

Taylor aloittaa jo neljännen kautensa Norjan pääsarjassa. Viime vuosi oli tehojen valossa miehen paras, mutta tulevalta vuodelta on lupa odottaa vieläkin parempaa.

- Toivottavasti pääsen luomaan ja päättämään vieläkin enemmän hyökkäyksiä peleissä. Se auttaisi myös joukkuetta. Tehojen osalta minulla ei ole erillisiä tavoitteita, sillä jokainen ottelu on erilainen. Maaleja ja syöttöjä voi alkaa laskemaan sitten kauden jälkeen. En rupea tavoitteista ottamaan paineita.

Kutsu EM-kisakoneeseen

Tulevat EM-kisat ovat olleet jo useaan otteeseen Taylorin mielessä, mutta paljoa suuremmin hän ei ole vielä uskaltanut puida asiaa. Hän toivoo kuitenkin hyvien otteidensa Norjassa riittävän kisakutsuun ja paikkaan joukkueessa. Mies kertoo viihtyneensä muiden Suomen pelaajien tapaan todella hyvin A-maajoukkuematkoilla.

- Maajoukkueen mukana oleminen on upeaa. Yleinen ilmapiiri on loistava, koska olemme saaneet menestystä ja pelanneet hyvin. On todella raikasta lähteä seurajoukkueesta Huuhkajien mukaan ja siitä tulee aina hyvä olo.

- Olisi hienoa olla mukana joukkueessa ja varmasti tämä sama ajatus on kaikkien muidenkin suomalaisten pelaajien mielessä. Lähdetään nyt kuitenkin siitä, että täytyy ensin saada kutsu joukkueeseen ja vasta sitten pohditaan enemmän itse turnausta ja minkälainen rooli minulla siellä on, ensimmäisen A-maaottelunsa vuonna 2017 pelannut pallotaituri hehkuttaa.