Ukraina kukisti Pikkuhuuhkajat

U21-maajoukkueen tiistainen EM-karsintaottelu Ukrainaa vastaan Olympiastadionilla päättyi vieraiden juhliin loppunumeroiden oltua 0-2 (0-2).

Ukraina hallitsi avausminuutteja ja parin kulmapotkun jälkeen Danylo Sikan pelattiin vapaaseen paikkaan 15 metriin, mutta William Jääskeläinen torjui hyvin Sikanin laukauksen. Pelinhallinta pysyi Ukrainalla, vaikka Suomikin alkoi saada hiukan aremmin rytmistä kiinni.

Suomen ensimmäinen paikka tuli 20. minuutilla, mutta Aapo Halmeen pusku takatolpalta Jaakko Oksasen vapaapotkusta viuhui ohi Ukrainan maalin. Paria minuuttia myöhemmin pallo oli kuitenkin Suomen maalissa. Jääskeläinen torjui hyvin Maksym Lunovin laukauksen, mutta ei voinut enää mitään, kun Yukhum Konoplia pääsi paluupallosta laukomaan reilusta 10 metristä vieraat johtoon.

Puolen tunnin lähestyessä peliin tuli selkeä suvantovaihe. Suomi alkoi saada Ukrainan pelirakentelua kiinni paremmin ja peli tasaantui selkeästi, mutta maalipaikkoja ei kummassakaan kenttäpäädyssä nähty. Tasaisesti jatkettiin aina taukoon saakka, kunnes aivan avausjakson viime sekunneilla Ukraina tuli terävästi. Vladyslav Dubinchak pelattiin vasemmalta läpi ja syöttö löysi maalin edestä Sikanin, jolla oli helppo työ ohjata taukolukemiksi 0-2.

Suomi teki tauolla kaksi vaihtoa ja toinen jakso alkoi vauhdikkaasti kummankin luotua parikin puolittaista paikkaa. Peli aalotoili tasaisena, mutta Ukraina pystyi pitämään suhteellisen vakuuttavasti kiinni kahden maalin johtoasemastaan, eikä lähtenyt isommin vetäytymään.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Suomi sai hyvin painetta Ukrainan maalille ja useammankin kulmapotkun, mutta vailla tulosta. Lopullinen niitti oli lähellä 77. minuutilla, kun Ukrainan nopean vastaiskun päätteeksi Heorhii Tsitaishvili pääsi laukomaan läheltä, mutta Jääskeläinen peitti mainiosti.

Suomen takaa-ajo näytti jo toivottomalta, kun Onni Valakari sai 86. minuutilla pallon lahjana Ukrainan puolustukselta, kääntyi ja laukoi nopeasti, mutta Anatolii Trubin Ukrainan maalilla sai sen verran kettään väliin, että pallo painui niukasti kulmapotkuksi. Tämä jäi myös ottelun viimeseksi maalipaikaksi ja Ukraina vei pisteet matkaansa.

Suomi – Ukraina 0-2 (0-2)
22. 0-1 Yukhum Konoplia
45+1. 0-2 Danylo Sikan