Takaisin
21.9.2020 klo 23.08

U23-pelaajat tyytyväisiä leirin annista

Jaa:

U23-naisten maajoukkue kokoontui pitkästä aikaa yhteen viime viikon lopulla Eerikkilässä. Nea Lehtola ja Krista Hakala pitivät leiriä tarpeellisena ja kehittävänä.

U23-maajoukkue kohtasi leirillä TiPS:n ja joukkueet päätyivät 2-2-tasapeliin.  Lehtola, 21, oli jo alkuvuodesta Helmareiden mukana Cyprus Cupissa ja oli vahvuudessa myös Eerikkilän leirillä.

- Leiri oli kokonaisuudessaan positiivinen. Fiilikset olivat hyvät. Vaikka en pelannut ottelussa, niin oli tärkeä nähdä miten joukkue toimii. Oli kiva palata takaisin maajoukkuetoimintaan, HJK:ssa pelaava Lehtola iloitsi.

- Tämä on tällainen välimaajoukkue U19-vuotiaiden ja A-maajoukkueen välillä, joka on mielestäni tärkeä. Positiivinen leiri kaiken kaikkiaan, Lehtola jatkoi.

Kansallista Liigaa on pelattu kesällä tiiviiseen tahtiin, mutta Lehtolan mukaan maajoukkueleiri ei tuonut lisärasitusta – päinvastoin.

- On ollut paljon pelejä ja monilla varmasti tuntuu jaloissa tällä hetkellä. Maajoukkuekutsut kuitenkin nostavat itseluottamusta, kehittävät ja tuovat varmasti vielä lisäbuustia loppukauteen.

21-vuotias Lehtola toivoo ottavansa pian lopullisen harppauksen A-maajoukkueen vakiokokoonpanoon.

- Olin jo Kyproksella mukana ja minulla on todella kova kilpailu pelipaikoista. Jos parin vuoden sisään nousisi mukaan A-maajoukkueeseen, niin se olisi hyvä tähtäin, miettii Lehtola.

"Bonus hyvälle kaudelle"

PK-35:ssä pelaava Hakala oli pitkälti Lehtolan kanssa samoilla linjoilla.

- Olin tosi tyytyväinen leiriin. Sain treenata hyvien pelaajien kanssa, sain hyviä taktisia neuvoja ja erityisen tyytyväinen olin käymääni henkilökohtaiseen palautekeskusteluun. Ohjelma oli hyvin järjestetty, Hakala kehui.

Hakala piti maajoukkueen kokoontumista tärkeänä asiana.

- Ilman muuta hieno kokemus. Maajoukkuekomennus on ollut bonus henkilökohtaisesti hyvälle kaudelle. Lisäksi leiri oli tärkeä koko joukkueelle ottaen huomioon, että edellisistä tapahtumista on kulunut todella pitkä aika ja joukkueeseen on noussut uusia pelaajia.

Myöskään kesken kauden järjestetty leiritys ei haitannut Hakalaa.

- Keskellä pelitaukoa ajoitus oli oikein hyvä, ehkä jopa parempi kuin kauden päätyttyä. Pelituntuma tässä vaiheessa vuotta on hyvä. Ehkä tärkeintä on saada palautetta ja neuvoja ja oppia myös ymmärtämään sitä, missä me Suomessa olemme jäljessä kansainvälistä tasoa. Pelaajakehitykselle tämä oli hyvä kokemus ja ehkä osaa leirin opeista pystyy käyttämään vielä loppukauden peleissä.

Hakala näkee U23-maajoukkueen tärkeänä välietappina ennen A-maajoukkuetta.

- U23 joukkue on tärkeä välietappi matkalla A-maajoukkueeseen. Tämä kokemus loi uskoa omiin mahdollisuuksiin ja auttaa hahmottamaan omia vahvuuksia ja kehityskohteita. Vaikka olisimmekin U23:ssa tässä vaiheessa jäljessä A-tasoa, en usko eromme olevan valtavan suuri ja varmaan tästäkin joukkueesta nousee pelaajia tulevaisuudessa A-maajoukkueeseen. U23:ssa saamme palautetta ja neuvoja heiltä, jotka tuntevat kansainväliset vaatimukset ja tällä on varmasti arvoa koko naisfutikselle, Hakala mietti.