Takaisin
18.9.2017 klo 13.08

U23-naiset valmiina haastamaan Tanskan

Jaa:

Suomen alle 23-vuotiaitten naisten maajoukkue kohtaa sunnuntaina vieraskentällä Tanskan.

Joukkue matkasi Tanskaan perjantaina ja on harjoitellut niin saapumispäivänä kuin lauantainakin.
 
- Vähän kova sarjaohjelma näkyy pelaajissa ja perjantain harjoitus oli enemmän palauttava. Nyt lauantainakin vedimme aika kevyesti, päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä kertoi.
 
Oman mausteensa valmistautumiselle on tuonut Tanskan syksyinen keli. Vettä on tullut runsaasti ja tämä näkyy kenttien kunnossa.
 
- Kentät ovat todella vetisiä ja raskaita, toivotaan että sunnuntain ottelustadionilla kenttä on vähän parempi kuin harjoituskentällä. Toisaalta tämä on todella hyvää oppia. Suomessa on totuttu tavallaan liiankin hyvään, kun aina päästään hyvälle tekonurmelle. Tällaiset olosuhteet ovat kuitenkin todellisuutta monessa muussa jalkapallomaassa, Lappi-Seppälä muistuttaa.
 
Valmistautuminen on kuitenkin sujunut hyvin ja lähtökohdat sunnuntain otteluun selkeinä mielessä.
 
- Taktisesti olemme ehtineet valmistautua ihan hyvin, vaikka lyhythän tämä aika on ollut. Tiedämme kuitenkin ne perusasiat, joihin pelissä keskitymme huomenna, Lappi-Seppälä sanoo.
 
- Meidän pitää pystyä ottamaan huomioon olosuhteet ja toki myös vastustaja. Meidän pitää olla ainakin fyysisesti kovempia kuin viime vuonna, valmentaja viittaa vuoden takaiseen tappioon vastaavassa ottelussa.
 
Tanskan ja Suomen välinen ottelu pelataan Bollerupissa sunnuntaina kello 12.00 (13.00 Suomen aikaa). Molemmat joukkueet pelaavat ottelussa surunauhoissa Palloliiton edesmenneen puheenjohtajan Pertti Alajan muistoa kunnioittaen.