Takaisin
9.11.2018 klo 16.56

U23-naiset nousivat tasapeliin Tanskaa vastaan

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola
Katso video

Suomen alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkue pelasi perjantaina Eerikkilässä tahkotussa maaottelussa 1-1 (0-0) -tasapelin Tanskan kanssa.

Ottelun alku eteni joukkueiden tunnustellessa vastustajaa, eikä maalipaikkoja juuri nähty. Tanska otti hiljalleen pelistä lievän hallinnan, mutta Suomi puolusti todella hyvin ja koko ajan löytyi uutta pelaajaa tanskalaisten laukausten tielle.

Tanskan avausmaali syntyi 56. minuutilla, kun Nicoline Sørensen ampui pallon tolppaan ja Caroline Møller ehti ensin palloon ja pääsi tuikkaamaan pelivälineen Suomen maaliin.

Suomi sai hyvän paineen Tanskan päätyyn ja se tuotti lopulta tasoitusosuman. 77. minuutilla Heidi Kollasen loistava syöttö löysi maalin edustalle kirmanneen Hanna Ruohomaan ja tämä sijoitti pelivälineen tarkasti vasempaan yläkulmaan.

Suomi lähti otteluun vain parin päivän valmisteluilla, mutta kentällä nähtiin yhtenäinen joukkue. Vastustaja Tanskalla oli riveissään useita A-maajoukkueessakin pelanneita pelureita, joten nousu tasapeliin maistui erityisen makealta.

- Tosi hyvä fiilis. Olen tosi ylpeä pelaajista, jotka osoittivat hienoa kykyä tulla näin nopeasti joukkueeksi ja pelasivat isolla sydämellä. Heittäydyttiin vetojen eteen ja uhrauduttiin joukkueen puolesta, päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä kehuu.

- Pelattiin siten, miten oli harjoiteltu ja näki, että asiat oli omaksuttu. Vastustaja oli kova, joten ei varmasti ollut helppoa harjoiteltuja asioita toteuttaa. Todella tyylikäs suoritus pelaajilta.

Ottelun kooste löytyy artikkelin pääkuvaa klikkaamalla.

Suomi - Tanska 1-1 (0-0)
56. 0-1 Caroline Møller
77. 1-1 Hanna Ruohomaa

Suomen kokoonpano:
1 Anna Tamminen Åland United -> 45. 12 Milla-Maj Majasaari TPS
2 Nea Lehtola Ilves
4 Roosa Toivanen PK-35 Vantaa
13 Elli Pikkujämsä FC Honka
5 Mimmi Nurmela PK-35 Vantaa
8 Tiia Savolainen TPS -> 62. 18 Ruohomaa Hanna HJK
6 Saara Lappalainen FC Honka -> 79. 11 Wilma Spets TPS
20 Eveliina Summanen HJK
10 Heidi Kollanen PK-35 Vantaa -> 79. 14 Fanni Pietikäinen ONS
16 Roosa Bröijer PK-35 Vantaa -> 63. 9 Jutta Rantala FC Honka
19 Kaisa Collin PK-35 Vantaa

Vaihdossa:
3 Satu Rousti ONS
7 Nea Nyrhinen Ilves
15 Anni Miettunen FC Honka
17 Tuulia Mikkola Ilves