Takaisin
9.6.2003 klo 00.00

U21 Suomi kohtaa Italian tiistaina 10.6.

Jaa:

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue valmistautuu tiistaina 10.6. klo 19.00 Vantaan Pohjola Stadionilla pelattavaan EM-karsintaotteluun Italiaa vastaan.

Tappio ei masentanut U21 joukkuettaKari Ukkonen antoi suojateilleen täyden tunnustuksen EM-karsintaottelussa Serbia ja Montenegroa vastaan koetusta tappiosta huolimatta. Ottelu oli tasokas, joskin pelaajien liike hyytyi kriittisesti toisen jakson loppuvaiheilla. Ukkosen mukaan vauhtia riitti aina 70. minuutille asti, kunnes kova kansainvälinen tempo oli liikaa. Poikien juoksuvoima ei riittänyt. Omaa peliä ei  kuitenkaan passivoitu vaikka liike loppui kesken. Kymmenen minuutin nukahtaminen perjantaina Turun Veritas Stadionilla Serbia ja Montenegroa vastaan on analysoitu ja nyt ollaan valmiina kohti uutta seikkailua. Motivoitunut alle 21-vuotiaiden maajoukkue valmistautuu jo seuraavaan kovaan koitokseen, kun vastaan astelee saapasmaan vahva joukkue, jonka pelaajat keräävät kokemusta Serie A- ja B-joukkueissa. Alexei Eremenko Jr ja Tatu Niskanen avainasemassaJoukkueen uusiin kasvoihin kuuluu Alexei Eremenko Jr (HJK), joka Kari Ukkosen mielestä kuului maalivahti Tatu Niskasen (KuPS) lisäksi Serbia ja Montenegro pelin onnistujiin. Eremenko Juniorille tuleva koitos on vasta kolmas U21 ottelu. Hän sai Suomen kansalaisuuden keväällä ja heti samaan hengenvetoon pelasi ensimmäisen nuorten maaottelun Suomen paidassa. Hän tuo keskikentälle aimo annoksen taitoa ja kipinää. Eremenkon Veikkausliigaura alkoi kaudella 2001 FC Jokereissa ja seuraavalla kaudella paikallisväreissä HJK:ssa. Pari viimeisintä vuotta on jalostanut hänestä Klubin profiilipelaajan. Ukkonen odottaa Eremenko Jr:n  pystyvän laukomaan rohkeasti ja jakelemaan palloa kärkeen. Maalintekopuoleen tarvitaan tehokkuuden lisäksi luovuutta. Suomen ainokainen Serbia ja Montenegroa vastaan sai alkunsa Juniorin esityöstä Risto Ojaselle.

Niukka tappio TrapanissaMaaliskuussa Trapanissa pelatussa ottelussa Italia oli valmiimpi kovavauhtiseen peliin, olihan Suomen joukkue pääasiassa koostettu pelaajista, jotka olivat kotimaisten seurajoukkueidensa kanssa valmistautumassa tulevaan kauteen. Silloin Italia voitti niukasti 1-0. Nyt Italian pelaajilla on rankka kausi takanaan ja periaatteessa Suomen sarjojen pelaajat ovat parhaassa iskussa. Eremenko Junior uskoo Suomen mahdollisuuksiin, vaikka haluaakin muistuttaa, että Italian joukkueessa on lukuisia Serie A-joukkueiden konkareita, kuten AC Milanin Samuele Dalla Bona. Eremenko Junior muistuttaa tiistaina pelattavan ottelun tärkeydestä, niin joukkueelle kuin yksittäisille pelaajille: ”Koskaan ei tiedä, miten peliesityksesi voi vaikuttaa tulevaisuutesi. Katsomossa voi olla edustaja joukkueesta, joka juuri hakee tietyntyyppistä pelaajaa ja voi löytää Suomen U21 riveistä juuri etsimänsä.” Suomen jalkapallo nousee yksilöiden kautta. U21 Suomi – Italia EM-karsintaottelu tiistaina 10.6. klo 19.00, Vantaan Pohjola StadionKari Ukkosen valinnat U21 SuomiClaudio Gentilen valinnat U21 ItaliaSuomen karsintalohkon tilanne UEFA:n sivuiltaANNE PÖTRY[email protected]