U21: Suomi kaatoi Viron

Suomen nuoremmat alle 21-vuotiaat (1.1.1988) voittivat Viron Espoon Esport Arenalla pelatussa maaottelussa luvuin 2-1 (1-1). Suomen maaleista vastasivat Akseli Pelvas ja Jani Bäckman.
      Vaihtomies Bäckman ottelun sankari

Ottelun alku oli hermostunutta ja peli oli molemmilta osapuolilta niin sanottua asemasotaa. Alun vaarallisimmat paikat tulivatkin kulmapotkuista, kun Joona Toivio pääsi kokeilemaan, mutta laukaus pelkistyi virolaispuolustajaan.

Ottelun ensimmäinen loistopaikka siunaantui vieraille, kun Viron keskikenttäpelaaja Sander Puri katkaisi Suomen huonon poikittaissyötön ja pääsi puolittain läpiajoon. Suomen puolustus pääsi kuitenkin viime hetkillä väliin ja tilanteesta seurasi kulmapotku. Kulma annettiin suoraan järkälemäisen topparin Igor Morosovin päähän, mutta pusku ajautui yli maalin.

Akseli Pelvas pääsi myös yrittämään kulmapotkusta 28. minuutilla, mutta pusku ajautui yli.

Heti tämän jälkeen pelissä alkoi tapahtua. Seuraavalla minuutilla ottelussa aktiivisesti mukana ollut Akseli Pelvas pääsi vasemmalta laidalta läpi, mutta ajautui liian pieneen kulmaan ja hänen syötön Viron puolustus pääsi katkaisemaan helposti.

Viro siirtyi ottelun 30. minuutilla johtoon suomalaispuolustuksen hölmöilyn vuoksi. Suomen rangaistusalueen tuntumaan annettiin korkea keskityspallo, johon sekä maalivahti Jukka Lehtovaara ja Toivio menivät, mutta liian löysästi. Kommunikaatiovirheen vuoksi pallon nappasi heidän välistään Viron Sergei Jegorov, joka pääsi siirtämään pallon helposti tyhjiin.

Suomi kuitenkin iski sisuuntuneena heti seuraavassa hyökkäyksessä takaisin. Nopealla pallonsiirtelyllä pallo pelattiin lopulta Riku Riskin jalasta rangaistusalueen oikeaan laitaan Pelvakselle, joka ampui pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. Pelikello näytti 31. minuuttia.

Ensimmäisen puoliajan loppu oli Suomen hallintaa. Niin Jarkko Värttö, Toni Kolehmainen ja Sebastian Mannström pääsivät hätyyttelemään laukauksillaan Viron maalia, mutta lisäosumia ei nähty.

Toisella puoliajalla alkoi Suomen vaihtoruletti, joka vaikutti negatiivisesti pelinkulkuun. Viro selvisi vaihtoruletista paremmin ja sai pelin haltuunsa.

Toisen puoliajan alussa maalipaikat olivat vähissä. 65 minuutilla Aleksej Kangaskolkka pääsi kokeilemaan kaukolaukaustaan. Laukaus suuntautui kohti takayläkulmaa, mutta meni aavistuksen yli maalin.

80. minuutilla Viron hyökkääjä Kaimar Saag kaadettiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti, mutta ottelun erotuomari ei viheltänyt pilliinsä, joka ei miellyttänyt virolaisia. Viron päävalmentaja kävi erityisen kuumana.

Vaihdosta kentälle juossut Jani Bäckman osoittautui Suomen sankariksi iskemällä ottelun voittomaaliksi jääneen osuman ottelun 83. minuutilla. Bäckman pääsi Viron rangaistusalueen viivaa pitkin tulleeseen purkupalloon ensimmäisenä ja ampui tarkan laukauksen tolppaa hipoen oikeaan alakulmaan.

Viro painosti ottelun lopun ja Suomi sai taistella tosissaan pitääkseen voittonsa. Pirteästi läpi ottelun pelannut Viron Sander Puri pääsi ottelun lisäajalla ampumaan kahdesti kohti Suomen maalia, mutta ottelun toisen puoliskon maalissa pelannut Oskari Forsman torjui varmasti molemmat yritykset.