U21-maajoukkue kärsi Pohjois-Makedonialle tappion

U21-maajoukkue kärsi Pohjois-Makedonialle tappion 0-1 (0-1)-tappion kovan taistelun jälkeen. Seuraava haaste on tiistaina 11.6. Ruotsi. Pelipaikkana Lappeenranta ja aika klo 18.

Suomi laittoi paineen heti vastustajan päätyyn ja sai 30-metristä vapaapotkun. Siitä ei kuitenkaan saatu laukaukseen johtanutta hyökkäystä. Toisessa päässä Pohjois-Makedonia nousi boksiin, mutta Martti Haukioja purki kulmaksi.

Pohjois-Makedonia siirtyi komealla maalilla johtoon heti neljännellä minuutilla. Jaakko Oksasen purku ei lentänyt tarpeeksi kauas ja Vane Jovanov tykitti pallon oikeaan yläkulmaan. Kevin Kouassivi-Benissan ja Eetu Vertainen loivat oikealta hyökkäyksen, mutta omat eivät ehtineet Vertaisen poikittaissyöttöön maalille.

Pohjois-Makedonia pääsi laukomaan noin 18-metristä, mutta Jonas Häkkinen blokkasi kudin hyvin. Lucas Lingman antoi vapaapotkun 28. minuutilla hieman vasemmalta ja Vertainen puski, mutta pallo suuntautui yli maalin.

Pohjois-Makedonia karkasi nopeaan vastaiskuun Suomen kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Hugo Keto torjui kovan laukauksen. Vertainen teki hyvän yksilösuorituksen ja pelasi pallon boksiin, mutta Onni Valakari ei aivan ehtinyt tilanteeseen.

Suomi vastustajan käsivirheen takia vapaapotkun noin 19-metristä. Vertainen laukoi tulisesti, mutta hieman ohi taka-alakulmasta. Suomella oli ensimmäisellä puoliajalla vaikeuksia saanut peliään rullaamaan kunnolla.

Suomi loi hyvän hyökkäyksen 51. minuutilla. Enoch Banza nousi vasemmalta ja yritti murtautua päätyviivaa pitkin, mutta maalivahti nappasi pelivälineen. Milan Ristovski pääsi laukomaan 55. minuutilla 16-rajan takaa, mutta Rasmus Leislahti koppasi pallon varmasti.

Vertainen pohjusti hyvän hyökkäyksen, mutta Kouassivi-Bennissanin keskitys maalille leijaili liian pitkäksi. Vertainen taisteli pallon menetyksen jälkeen ja nousi kohti maalia. Häntä rikottiin ja vapaapotku 32-metristä. Lingman laukoi, mutta maalivahti torjui.

Suomi sai jälleen 77. minuutilla vapaapotkun noin 30-metristä. Tällä kertaa sen antoi Saku Ylätupa, mutta ei tulosta. Suomi loi hyökkäyksiä, mutta murtautuminen vastustajan 16-alueelle oli vaikeaa.

Pohjois-Makedonia hyökkäsi pitkästä aikaa 88. minuutilla, mutta matala laukaus meni ohi maalin. Pian tämän jälkeen Suomen päässä nähtiin sivuvapari, mutta ei tulosta siitäkään. Suomen toinen puoliaika oli pelillisesti ensimmäistä parempi, mutta hyökkäysten loppuunsaattamisessa oli vaikeuksia.

Pohjois-Makedonia-Suomi 1-0 (1-0)
4' 1-0 Vane Jovanov