U20 upeaan voittoon Ruotsista

Maaottelu ratkesi vasta lisäajalla, kun Kai Meriluoto puski 2–1-osuman. Maarianhaminan jännitysnäytelmä on katsottavissa jälkikäteen täältä.

U20-pojat (2001 ja myöhemmin syntyneet) pelasi tänään sunnuntaina Ruotsi-tuplamaaottelun toisen osan. Torstaina pelattu avausottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta jälkimmäisessä kamppailussa nähtiin kaksi osumaa jo ensimmäisen 20-minuuttisen aikana.

Suomi siirtyi johtoon kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Patrik Raitasen matala keskitys löysi Jeremiah Strengin takatolpalta, eikä hyökkääjä erehtynyt mainiosta tekopaikasta. Ruotsi tuli tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Erik Ahlstrandin upea laukaus yllätti Matias Riikosen.

1–1-lukemat olivat säilyä ottelun loppuun saakka, kunnes Suomen vaihtopelaajat nousivat sankareiksi. Lisäaikaa oli jäljellä alle minuutti, kun Oscar Wiklöfin loistava keskitys tavoitti Kai Meriluodon. Vieraille ei jäänyt enää aikaa tasoituksen tekemiseen, ja Suomi päätti maajoukkuetapahtuman makoisaan voittoon.

Tulos sekä Suomen esitykset olivat erinomaisia, kun ottaa huomioon joukkueen lähtökohdat otteluun. Ryhmässä oli jo entuudestaan lukuisia poissaoloja, ja sairastelun takia poissaoloja tuli viikonlopun aikana lisää.

Viikonlopun aikana joukkueeseen nimettiin neljä pelaajaa, joista kolme matkusti Maarianhaminaan sunnuntaiaamuna. Päävalmentaja Peter Lundberg kehuu pelaajiensa venymisestä vaativassa paikassa.

– Olen hyvin vaikuttunut pelaajien suorituksesta. Tämä ottelu osoitti, että meillä on paljon hyviä nuoria pelaajia, jotka pärjäävät kovissa kansainvälisissä peleissä. Viime kuukaudet ovat olleet nuorten maajoukkueiden osalta hienoja. Tulokset osoittavat, että jalkapallo on ottanut Suomessa askelia eteenpäin, Lundberg toteaa.

– Ottelu oli jälleen erittäin tasainen. 1–1 oli oikeutettu taukotulos, mutta toisella jaksolla Ruotsi otti komennon. Puolustimme hyvin, eivätkä he saaneet montaa hyvää maalipaikkaa. Meidän täytyi tehdä paljon töitä toisella 45-minuuttisella – silti teimme lisäajalla voittomaalin. Sellaista futis joskus on.

Suomi – Ruotsi 2–1 (1–1)
11’ Jeremiah Streng 1–0
17’ Erik Ahlstrand 1–1
90+6' Kai Meriluoto 2–1