Takaisin
10.1.2020 klo 19.06

U19-tyttöjen maajoukkue valmistautuu kohti EM-jatkokarsintaa jo tammikuun leirillä

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

U19-tyttöjen valmistautuminen kohti kevään EM-jatkokarsintaturnausta jatkuu tammikuun 20.-24. Eerikkilässä järjestettävällä leirillä.

Edessä olevan leirin jälkeen ikäluokalla on toinen vastaava leiri edessä helmikuun alussa. Päävalmentaja Arttu Pitkäkankaalla on selkeä suunnitelma molempia leirejä koskien.

- Mukana tällä leirillä – kuten helmikuun leirilläkin – on U19-tyttöjä riippumatta ikäluokasta. Helmikuun leirille valinnat tehdään sitten niistä pelaajista, joita ei tälle leirille mukaan valittu, Pitkäkangas kertoo.

- Nämä ovat meille viimeiset tapahtumat ennen maaliskuun viimeistelyleiriä ennen EM-jatkokarsintaa. Nyt valmistaudumme jo karsintoihin ja sen takia emme esimerkiksi tee aiempaan tapaan testejä lainkaan, vaan haluamme mahdollisimman tehokkaita päiviä ja viedä pelitavallisia asioita mahdollisimman hyvin eteenpäin.

Tammikuun leirillä mukana on myös U19-tyttöjen maajoukkueessa uudempia kasvoja.

- Niia Salminen ja Riikka Lilja ovat nyt ensi kerran mukana 2002-ikäluokasta. Molemmat ovat esiintyneet seurajoukkuearjessa erinomaisesti ja samoin nuoremman ikäluokan maajoukkueleireillä, Pitkäkangas taustoittaa JyPK-kaksikon valintaa.

- Uusia ovat myös Martta Laitinen ja Dolma Gurung, jotka ovat pelanneet hyvin PK-35:ssä ja osoittivat viikon urheiluakatemiaturnauksessa vahvoilla otteillaan pärjäävänsä kovassakin vauhdissa.

Pitkäkangas korostaa, että nyt edessä on joka pelaajan osalta näytön paikka – koskien niin tammikuun leiriä kuin helmikuun vastaavaa tapahtumaa.

- Molemmilta leireiltä on mahdollisuus nousta mukaan jatkokarsintaryhmään. Leirit ovat tärkeä näyttöpaikka jokaiselle pelaajalle.

Joukkue leirille:
Anna Koivunen (mv) HJK
Emma Immonen (mv) KuPS
Hanna Sherazer (mv) KuPS
Ella Pesonen HJK
Emmi Siren TiPS
Nana Yang FC Honka
Nanne Ruuskanen KuPS
Daniela Sandås TPS
Eerika Appelqvist PK-35 Vantaa
Martta Laitinen PK-35
Oona Siren TiPS
Tuuli Enkkilä Ilves
Katariina Kosola HJK
Eevi Sutela FC Honka
Aino Vuorinen FC Honka
Niia Salminen JyPK
Annika Huhta HJK
Dolma Gurung PK-35
Nora Lehto TiPS
Jenni Kantanen Ilves
Jenna Topra TiPS
Ria Karjalainen HFA Märsky
Suvihelmi Oksanen HFA Märsky (nimetty 13.1.)
Heta Olmala Ilves (nimetty 13.1.)
Ella Burton HJK (nimetty 17.1.)

Poisjääneet:
Riikka Lilja JyPK
Joanna Tynnilä TiPS