Takaisin
19.10.2021 klo 18.38

U19-tyttöjen EM-karsintaurakka alkaa Unkaria vastaan

Jaa:

Unkarin lisäksi Suomi kohtaa karsinnassa emäntämaa Tanskan sekä Turkin – kolme maata etenee toiseen vaiheeseen kilpailemaan lopputurnauspaikasta. Toisen vaiheen lohkon vaikeusaste muovautuu sen mukaan, miten ensimmäisessä pärjäsi, eli lohkovoitolla on merkittävä arvo.

U19-tytöt (2003 ja myöhemmin syntyneet) matkusti Tanskaan sunnuntaina, ja joukkue on viime päivät valmistautunut kauan odotettuun EM-karsintaturnaukseen. Huomenna keskiviikkona Suomi kohtaa Hvidovressa kello 15:00 Suomen aikaa pelattavassa avausottelussaan Unkarin.

Päävalmentaja Arttu Pitkäkangas kertoo, että kaikki on sujunut Tanskan päässä suunnitelmien mukaan. Joukkue on totutellut aiemmilla leireillään karsintaturnauksen rytmiin, joten otteluihin valmistautuminen on sujunut tutun kaavan mukaan.

– Maanantain treeneissä kävimme läpi puolustus- ja tänään hyökkäyspeliämme. Kummatkin harjoitukset olivat todella onnistuneita niin pelaajien kuin valmennuksen mielestä. Olemme päässeet treenaamaan hyvissä olosuhteissa, ja käytännön järjestelyt ovat muutenkin toimineet oikein hyvin, Pitkäkangas sanoo.

Pitkäkankaan mukaan joukkueessa on ollut parin päivän ajan hyvin rento ja keskittynyt tunnelma, eikä jännitystä ole näkynyt negatiivisessa mielessä. 

– Olemme puhuneet paljon siitä, että meillä on päivässä tietyt hetket, kuten treenit ja palaverit, jolloin fokus tekemiseen on 100-prosenttinen. Olemme karsineet kaiken ylimääräisen pois, että pelaajilla on mahdollisuus kerätä energiaa ja valmistautua seuraavaan koitokseen, Pitkäkangas avaa.

– Tätä hetkeä varten olemme valmistautuneet ja kaikki ovat huomiseen niin valmiita kuin voimme olla. Olemme tehneet kaiken niin hyvin kuin osaamme, joten fiilikset ovat korkealla ja haluamme nauttia näistä hetkistä. Puramme läpi tämän päivän treenit, ja huomisen ottelupalaverissa käymme läpi lyhyet muistuttelut – sen jälkeen menemme kentälle toteuttamaan ja kaatamaan Unkarin.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
Unkari – Suomi 20.10. 15:00
Suomi – Turkki 23.10. 19:00
Suomi – Tanska 26.10. 15:00