Takaisin
6.10.2018 klo 19.01

U19-tytöt varmistivat paikan EM-jatkokarsintoihin

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

U19-tytöt (2000) voittivat EM-alkukarsintojen toisessa ottelussaan Moldovan peräti 7-0-lukemin. Kuusi pistettä takaa joukkueelle paikan kevään EM-jatkokarsinnoissa.

Suomi karkasi johtoon reilun vartin pelin jälkeen. Monica Hagström teki esityön ja Ruusa Portaankorva viimeisteli osuman. Filippa Kilponen tuplasi johdon Hagströmin kulmasta vielä ennen taukoa.

 

- Pelin kuva, eli se, että vastustaja puolustaa tiiviisti ja yrittää iskeä vastaan, oli tietysti tiedossamme. Sitä se myös oli ensimmäisellä jaksolla ja meillä oli vaikeuksia hyödyntää leveydessä olevia tiloja. Puskimme vähän liian aikaisin keskustaan, missä oli kaikkein ahtainta. Viimeiset murtavat syötöt menivät hieman sivuun ja lähtivät liian nopeasti, kun olisi tarvittu muutama kosketus lisää linjan etupuolella, päävalmentaja Marianne Miettinen kertasi.

 

- Oli todella tärkeää, että saimme toisen maalin vielä ennen taukoa, hän lisäsi.

 

Maalikarkelot alkoivat vartin huilin jälkeen. Roosa Tuominen osui 52. ja 60. minuuteilla. Oona Siren puolestaan heti perään 64. ja 74. minuuteilla. Loppulukemat sinetöi ensimmäisellä maajoukkuemaalillaan Leena Mankki.

 

- Toisella puoliajalla tiloja löytyi linjojen välistä enemmän ja hyödynsimme niitä paremmin. Moldova myös väsähti pelin edetessä. Oli todella mukavaa, että onnistujia oli niin paljon ja käytimme kaikki viisi vaihtoa. 

 

- Olen erittäin iloinen pelaajiemme puolesta. Joukkueessa on iso joukko pelaajia, jotka jäivät U17-ikäluokassa ulos EM-jatkokarsinnoista varoitusten vuoksi (viimeinen tapa ennen arpaa ratkoa tasoissa olleiden paremmuus). He ovat tällä hetkellä äärimmäisen onnellisia, ne menneisyyden haamut on nyt siis pyyhitty pois, luotsi iloitsi.

 

Suomi voitti avauspelissä Makedonian 5-0 ja tänään siis Moldovan 7-0. Unkari johtaa ennen joukkueiden keskinäistä alkukarsinnan päätöspeliä lohkoa maalieron turvin. Kaikkien 12 lohkon kaksi parasta pääsevät suoraan jatkokarsintaan, joten Suomi varmisti Moldova-voitolla jatkopaikkansa. Lohkovoitto täydellä pistepotilla saattaisi nostaa Suomen tulevissa lohkoarvonnoissa ykköskoriin, joten pelattavaa jäi myös tiistaille.

 

- Vaikka meillä olisi parempi maaliero kuin Unkarilla, niin lohkovoitto seitsemällä pisteellä ei nostaisi meitä suurella todennäköisyydellä ykköskoriin. Siihen tarvittaneen yhdeksän pistettä. Olemme nyt saavuttaneet minitavoitteemme, mutta lähdemme tiistaina vahvasti hakemaan lohkovoittoa.

 

Unkari on voittanut Moldovan ja Makedonian maalierolla 15-0. Suomi ja Unkari kohtasivat vuonna 1999 syntyneiden ikäluokilla maaliskuussa ja tuolloin Suomi vei tuplamaaottelussa voitot 1-0 ja 6-0-lukemin.

 

- On hienoa päästä pelaamaan niin sanottu finaali tähän loppuun. Kevään otteluissa ei ollut kuin yksi välipäivä ja Unkari tippui toisessa pelissä kyydistämme. Meille on siis mielestäni etu, että kohtaamme heidät viimeisenä ja olemme jakaneet rasitusta. Jaksamme varmasti pitää tempoa yllä.

 

- Pelaajat saavat tänään nauttia tuloksesta. Aamulla on joko palauttava- tai kenttäharjoitus sen mukaan minkä verran kukakin on tänään pelannut. Päivällä käymme yhdessä Budepestissa ja illalla käännämme energiat kerättyinä katseet tiistaihin, Miettinen summasi.

 

 

Suomi-Moldova 7-0 (2-0)

18’ 1-0 Ruusa Portaankorva

41’ 2-0 Filippa Kilponen

52’ 3-0 Roosa Tuominen

60’ 4-0 Roosa Tuominen

64’ 5-0 Oona Siren rp.

74’ 6-0 Oona Siren

86’ 7-0 Leena Mankki

 

Suomen kokoonpano:

1 Katriina Talaslahti ->> 46. 12 Riina Isokääntä 

2 Eerika Hämäläinen ->> 66. 11 Amalia Härkönen 

4 Filippa Kilponen 

5 Sanni Ojanen (C)

7 Elli-Noora Kainulainen ->> 46. 16 Tuuli Siponen  

9 Roosa Tuominen ->> 83. 13 Jasmin Leppioja  

10 Monica Hagström ->> 66. 6 Leena Mankki  

14 Ruusa Portaankorva 

15 Julia Haikonen 

18 Ronja Isokääntä 

20 Oona Siren 

 

Vaihdossa:

3 Helmi Autio 

17 Henni Rinkinen 

19 Aino Vuorinen