Takaisin
3.3.2019 klo 21.49

U19-tytöt valmiina EM-karsinnan kenraaliin

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

U19-tyttöjen maajoukkue valmistautuu kevään EM-jatkokarsintaan Portugalissa kohtaamalla emäntämaan kaksoismaaottelussa.

Edessä on kaksi tärkeää ottelua ja niiden ympärillä tiivis, mutta sitäkin tärkeämpi leiri monellakin mittarilla.

Suomen joukkue pääsi ottamaan tuntumaa olosuhteisiin ja luonnonnurmeen saavuttuaan paikan päälle lauantaina – tosin ”nurmi” oli tässä tapauksessa hiukan kaunisteltu nimitys harjoituskentästä.

- Aika kamala perunapelto se oli, mutta onneksi harjoitus keskittyi puolustuspelaamiseen ja pelaajat ottivat tilanteen ihan tyylikkäästi keskittyen olennaiseen, päävalmentaja Marianne Miettinen totesi.

- Sunnuntaiksi joukkueenjohtaja Heidi Lindström sitten hienosti hoitikin meille ihan samettisen nurmen ja kun lämpöä oli sellainen parikymmentä astetta, niin mikä siinä oli harjoitellessa.

Ensimmäinen kohtaaminen Portugalin kanssa on edessä jo maanantaina, joten liikaa aikaa valmistautumiseen ei ole ja harjoituksista on pyrittykin ottamaan kaikki irti. Videoanalyytikko Mauri Heinosen työ on kaikkien muiden ohella ollut Miettisen mukaan tärkeää.

- Olemme ensi kertaa katsoneet klippejä nyt myös kesken harjoitusten, on hienoa ja todella tärkeää että meillä on videoanalyytikko mukana.

Tavoitteet leirin osalta ovat käytännössä täysin Belgiassa huhtikuun alussa pelattavassa EM-jatkokarsinnassa, mutta toki nyt vastaan asettuvaa Portugaliakin on käyty ennakkoon läpi.

- Taitavia pelaajia, hyviä yksi vastaan yksi -tilanteissa ja haastavat mielellään niissä laidalta. Suoraviivaista pelaamista tilanteenvaihdoissa… Olemme etsineet Portugalin pelaamisesta sellaisia asioita, joita voimme hyödyntää jatkokarsintaa ajatellen, Miettinen kertoo.

- Huhtikuussa vastaan tulevista joukkueista Portugali pelaa ehkä lähimpänä samanlaista peliä kuin Belgia. Se on joka tapauksessa hyvä ja tasainen vastustaja meille.

Yhteen hiileen puhaltamista

Portugalin leiri ei kuitenkaan ole puhtaasti valmistautumista vain EM-jatkokarsintaan. Samalla tarkkaillaan edelleen pelaajia ja pyritään integroimaan ryhmää entisestään 01-ikäluokan pelaajien tultua varsinaisesti mukaan vasta marraskuun MM-lopputurnauksen jälkeen.

- Ryhmäytyminen on tärkeä asia ja sitä pyritään edistämään monin keinoin. Tavoitteena on saama pelaajat tuntemaan toisensa vieläkin paremmin niin kentän ulkopuolella kuin kentälläkin, Miettinen kiuvaa.

Kahdessa ottelussa peliaikaa ja näyttöpaikkoja on tiedossa kaikille. Pieni harmaa pilvi on noussut Katariina Kosolan sairastumisen myötä, mutta joukkue on muuten valmiina maanantain otteluun.

Ylimääräistä potkua leirille tuo vielä nuoremman U17-tyttöjen ikäluokan saapuminen Portugaliin niin ikään. Joukkue on tulossa sunnuntai-iltana paikalle ja tähtäin on täsmälleen sama kuin U19-tytöillä: EM-jatkokarsinta.

- Tämä on hieno juttu ja ensi kerta, kun näin tapahtuu. Muodostamme täällä yhteisen rintaman samoilla tavoitteilla ja pystymme samalla tukemaan toinen toisiamme, Miettinen kiittelee ratkaisua.

Portugalin ja Suomen ensimmäinen kohtaaminen Marinha Grandessa pelataan maanantaina kello 15.00 (17.00 Suomen aikaa). Käy katsomassa Sanni Ojasen mietteet viikosta Huu-tv:stä artikkelikuvan kautta.