Takaisin
3.4.2018 klo 23.33

U19-tytöt vahvassa iskussa EM-jatkokarsintaan

Jaa:

Ⓒ SPL

U19-tyttöjen maajoukkue on valmiina keskiviikkona Lahdessa käynnistyvään EM-jatkokarsintaan tähtäimessään tiukasti EM-lopputurnauspaikka.

Pääsiäissunnuntaina kokoontunut Suomen joukkue harjoitteli sunnuntain jälkeen maanantaina Mukkulan hallissa ja päävalmentaja Marianne Miettinen oli tyytyväinen näkemäänsä.

- Jalat olivat selvästi virkeämmät kuin sunnuntaina ja saimme hyvävauhtisen ja laadukkaan harjoituksen alle. Koko joukkueessa on nyt innostunut ja odottava tunnelma, positiivinen ja energinen valmius keskiviikolle, Miettinen kertoi.

Alun perin nimettyyn joukkueeseen jouduttiin tekemään yksi muutos Leila Haapean noustua ryhmään.

- Hän tuntee joukkueen ja päinvastoin, joten mitään ongelmaa siinä ei ole ollut. Kaikki ovat valmiina, Miettinen vakuuttaa.

Avausvastustaja Belgiaa on käyty läpi ennakkoon ja osin valmistauduttu kamppailuun jo edellisellä Unkarin leirillä. Miettisen mukaan vastustaja tiedetään, mutta otteluun lähdetään oman pelin kautta.

- Keskitymme siihen miten voimme itse olla mahdollisimman hyviä. Totta kai Belgiakin on käyty läpi. Heillä on pari todella hyvää pelaajaa kymppipaikalla ja oikeassa laidassa ja heidän kauttaan peli kulkee pitkälti. Belgia hyödyntää vahvasti laitoja ja taustajuoksuja keskikentältä, Miettinen arvioi.

- Tämä ei kuitenkaan missään tapauksessa tarkoita sitä, että Belgia vie peliä. Molemmilla joukkueilla on ihan yhtäläiset mahdollisuudet hallita ottelua.

Miten jatkokarsinnan avauksessa sitten käy; millainen ottelu nähdään?

- Me haluamme ja aiomme olla aggressiivisia ja rohkeita. Miten käy – se selviää parhaiten kun tulee paikan päälle katsomaan, Miettinen heittää.

Ottelu Lahden Kisapuistossa alkaa keskiviikkona kello 18.30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä myös Huuhkaja-TV:ssä >>