Takaisin
2.9.2018 klo 20.35

U19-tytöt taisteli tasapelin Tshekkiä vastaan

Jaa:

Ⓒ SPL

U19-tyttöjen maajoukkue kohtasi sunnuntaina Tshekin kaksoismaaottelun avausosassa Eerikkilässä ja ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen.

Ottelu alkoi Suomen kannalta hyvin, mutta Tshekki nosti pian prässiään selvästi ylemmäs ja tämä aiheutti isoja vaikeuksia Suomelle, joka joutui puolustuskannalle. Suomi joutui keskittymään oman pään pelaamiseen ja maalivahti Katriina Talaslahdelta vaadittiin venymistä, jotta numerot pysyivät maalittomina.

- Avausjakso oli alkua lukuun ottamatta meille todella vaikea. Tauolla kävimme läpi sitä miten pystymme purkamaan prässin paremmin ja sitä, että välillä voidaan avata pitkälläkin, päävalmentaja Marianne Miettinen kertasi.

Toisella jaksolla Suomi pääsikin paremmin peliin mukaan ja pystyi muutamaan otteeseen uhkaamaan Tshekin maaliakin vaarallisesti. Toki myös Talaslahdella Suomen maalilla riitti töitä.

- Tshekki painoi edelleen, mutta pelillisesti toinen jakso oli meiltä huomattavasti parempi. Oli myös hieno asia, että kaikki vaihdosta tulleet pelaajat pystyivät tuomaan jotain uutta pelaamiseen, Miettinen sanoi.

- Oman boksin pelaaminen oli meille yksi painopisteistä ja siinä onnistuimme hyvin. Sen ja hyvän maalivahtipelin ansiosta pystyimme nollan pitämään.

Tshekki on valioluokan vastustaja ja Suomen pelissä näkyi Miettisen mukaan etenkin avausjaksolla se, että edellisistä kovista kansainvälisistä koitoksista on ehtinyt vierähtää jo melkoinen tovi.

- Siitä on puolitoista vuotta kun kohtasimme nimenomaan Tshekin. Kyllä tuntuman puute näkyi, mutta toisaalta silloin hävisimme 0-5 ja 0-1 ja nyt tuli 0-0. Tulos oli tärkeää pelaajille ja myös se, että näimme että pystymme luomaan myös itse paikkoja tämän tason vastustajaakin vastaan.

Maat kohtaavat toistamiseen tiistaina niin ikään Eerikkilässä.

- Välissä on vain yksi päivä, joten maanantain otamme todella kevyesti. Käymme varmasti läpi niitä asioita, jotka voimme tiistaina tehdä paremmin, mutta vähemmän kentällä, enemmän palavereissa. Kaikki palautumiskeinot otetaan nyt käyttöön, Miettinen painotti.

Suomi – Tshekki 0-0

Suomen kokoonpano:
Katriina Talaslahti FC Bayern München
Filippa Kilponen Pallokissat
Eerika Hämäläinen TiPS
Sanni Ojanen Ilves
Julia Haikonen HJK
Elli-Noora Kainulainen PK-35 Vantaa >> 83. Emelie Smirnoff AIK
Ronja Isokääntä TiPS
Tuuli Siponen HJK >> 46. Saana Hartikainen Pallokissat
Jasmin Leppioja Pallokissat (C) >> 46. Monica Hagström Umeå IK
Ruusa Portaankorva ONS 
Siiri Koivula TiPS >> 46. Nelly Lehtilä TPS 

Vaihdossa:
Riina Isokääntä TiPS 
Helmi Autio ONS
Leena Mankki JyPK
Amanda Aatsinki TPS