Takaisin
17.2.2020 klo 18.27

U19-tytöt nimetty Tshekkiä ja Portugalia vastaan

Jaa:

Ⓒ SPL / Harri Bragge

U19-tyttöjen maajoukkue matkaa maaliskuun alussa Lissaboniin ja kohtaa leirin aikana maaotteluissa Tshekin ja Portugalin.

Edessä oleva leiri on Arttu Pitkäkankaan luotsaamalle joukkueelle erittäin tärkeä, sillä seuraava tapahtuma on EM-jatkokarsinta Kroatiassa.

- Tälle viimeistelyleirille saamme nyt mukaan 2+18 pelaajaa, mikä tarkoittaa sitä ryhmän ulkopuolellekin jäi todella kovan luokan pelaajia, Pitkäkangas toteaa.

Pelaajavalintoihin positiivista vaikeutta toi lisäksi se seikka, että käytettävissä on nyt enemmän pelaajia kuin viime syksynä tai vielä alkuvuodestakin.

- Terveystilanne on parantunut todella merkittävästi ja alkaa olla nyt oikein hyvä. Moni pelaaja on palannut täyteen pelikuntoon, vaikka toki muutama pelaaja edelleen onkin sivussa.

- On hienoa saada nyt taas jo syksyn karsinnoista sivussa olleet Dana Leskinen ja Joanna Tynnilä taas mukaan. Kaiken kaikkiaan meillä on nyt loistava tilaisuus nähdä muutamia muitakin pelaajia pelaamassa yhdessä, Pitkäkangas sanoo.

Vastustajista Tshekki on tuttu jo syksyltä karsinnan ensimmäisestä vaiheesta. Vaasassa Suomi kaatoi Tshekin, joka eteni Suomen ohella kuitenkin jatkoon kevään EM-jatkokarsintavaiheeseen.

- Todella hyvät vastustajat meillä on edessä. Tshekkiä vastaan pääsemme ottamaan uusinnan syksyltä ja Portugali on myös erittäin hyvä joukkue. Kumpikin on meille hyvä mittari jatkokarsintaa ajatellen, siellä tulee lähtökohtaisesti vastaan aika saman tason joukkueita, Pitkäkangas sanoo.

- Uskon että nämä ottelut tarjoavat meille tosi hyvää sparrausta jatkokarsintaa varten ja toivottavasti toki siitä pidemmällekin lopputurnaukseen.

Ottelut 
To 5.3. klo 15.00 Suomi – Tshekki, Estádio do União Sport Sintrense, Sintra
La 7.3. klo 15.00 Portugali – Suomi, Estádio Pina Manique, Lissabon

Joukkue Portugaliin:
Anna Koivunen (mv) HJK
Emma Immonen (mv) KuPS
Joanna Tynnilä TiPS
Ella Pesonen HJK
Emmi Siren TiPS
Ella Burton HJK
Vilma Koivisto Piteå IF
Eevi Sutela FC Honka
Tuuli Enkkilä Ilves
Annika Huhta HJK
Oona Siren TiPS
Katariina Kosola HJK
Aino Vuorinen FC Honka
Heta Olmala Ilves
Nora Lehto TiPS
Dana Leskinen FC Honka
Jenni Kantanen Ilves
Jenna Topra TiPS
Ria Karjalainen HFA
Nanne Ruuskanen KuPS (nimetty 1.3.)

Poisjääneet:
Nana Yang FC Honka