Takaisin
4.9.2020 klo 17.12

U19-tytöt nimetty syyskuun leirille

Jaa:

U19-tyttöjen maajoukkue leireilee Eerikkilässä 15. – 20. syyskuuta.

Päävalmentaja Arttu Pitkäkangas saa joukkueen kokoon pitkästä aikaa ja odotukset ovat tämän myötä korkealla.

- Edellistä leiristämme on kulunut melko pitkä aika, joten nyt on loistavat fiilikset päästä nyt kokoontumaan tämän ikäluokan kanssa. UEFA joutui koronaviruksen vuoksi siirtämään EM-karsintojamme kahteen otteeseen ja tämänhetkisen tiedon mukaan karsintamme alkavat helmikuun puolen välin jälkeen, Pitkäkangas kertaa. 

- Positiivista tässä on se, että ehdimme pitämään kolme leiriä ennen karsintojen ykkösvaihetta, olettaen ettei tule takapakkia maailmalla vallitsevan tilanteen suhteen.

Leiri kestää kaikkiaan kuusi päivää ja siihen sisältyy myös kaksi ottelua Kansallisen liigan joukkueita vastaan. Vastustajina ovat ensimmäisessä ottelussa torstaina 17.9. KuPS ja toisessa lauantaina 19.9. PK-35.

- Saamme näistä otteluista varmasti kovan haasteen joukkueellemme. Pidämme testileirin vasta ensi kuun FIFA-ikkunassa, joten nyt pystymme käyttämään kaiken aikamme pelaajien ja joukkueen pelaamisen kehittämiseen. Osa pelaajista käy myös leirin aikana hoitamassa ylioppilaskirjoitukset ja tästä isot kiitokset Forssan lukiolle.

Pelaajavalintojen suhteen kilpailu oli Pitkäkankaan mukaan jälleen kerran kova ja laadukkaita pelaajia jäi ulkopuolelle. 

- Mielestäni tämä ikäluokka on todella tasainen ja laadukkaiden pelaajien määrä on myös melko laaja. Iloinen uutinen on se, että saamme nyt pitkään loukkaantuneena olleet ja viime vuoden tapahtumat kokonaan missanneet Veera Hellmanin ja Ilona Anttosen takaisin maajoukkuepaitaan.

- Muutamien pelaajien kanssa on vielä kuntouttaminen menossa ja toivotaan, että saamme heidät myös mukaan, kun karsintamme lähestyvät. 

Tiettyjä kompromissejakin valinnoissa oli tehtävä. Mukaan kutsuttiin ainoastaan kotimaassa pelaavia pelaajia.

- Vallitsevien rajoitusten vuoksi emme valitettavasti pystyneet kutsumaan ulkomailla pelaavia pelaajia ja tämän vuoksi muun muassa aikaisemmilla leireillä kapteenina toiminut Vilma Koivisto ei ole tällä kyseisellä leirillä nyt mukana, Pitkäkangas taustoittaa.

Joukkue leirille:
Meri Hämäläinen (mv) TPS
Emilia Tuomela (mv) HFA
Daniela Sandås TPS
Suvihelmi Oksanen HFA
Iida Laine HFA
Ilona Anttonen HFA
Inka Hiltunen PK-35
Ella Burton HJK
Noora Hämäläinen Ilves
Veera Hellman HFA
Minttu Ylikraka HFA
Silja Jaatinen HJK
Helmi Halomo HJK
Riikka Lilja JyPK
Niia Salminen JyPK
Annika Huhta HJK
Josefina Ndombele HJK
Ria Karjalainen HFA
Sophie Maidell HJK
Elina Mankki HFA
Ellen Strömborg Åland United (nimetty 11.9.)
Senja Salo FC Honka (nimetty 14.9.)

Poisjääneet:
Tiia Pohjanen ONS
Pessia Purhonen Ilves
Viivi Spets TPS (nimetty 8.9.)