Takaisin
13.8.2019 klo 11.30

U19-tytöt nimetty Sveitsi-otteluihin – EM-karsinnan ohjelma valmis

Jaa:

Ⓒ SPL / Taru Nyholm

U19-tyttöjen maajoukkue matkaa elokuun lopulla Sveitsiin, jossa edessä on kaksoismaaottelu emäntämaata vastaan kenraaliharjoituksena lokakuun alussa Suomessa pelattavalle EM-karsintaturnaukselle.

Joukkue Sveitsin leirille on nimetty ja matkaan lähdetään hyvin pitkälle jo EM-karsinnat mielessä.

- Ensi kertaa myös 2002-syntyneet ovat nyt mukana, kun edellinen leiri oli vielä puhdas ikäluokkaleiri. Nämä ovat meille viimeiset päivät yhdessä ennen karsintaturnausta ja mukana ovat juuri nyt mielestämme parhaat 18-19-vuotiaat pelaajat, päävalmentaja Marianne Miettinen kertoo.

Vilma Koivisto ja Annika Huhta tulevat mukaan nuoremmasta ikäluokasta, mutta mukana on lisäksi myös kaksi maajoukkuekuvioissa tuoreempaa kasvoa, TiPS:n Nora Lehto ja ONS:n Jenni Holappa.

- Nora Lehto tulee pitkästä aikaa mukaan. Hän on ollut erittäin hyvä niin viime kaudella kuin tälläkin kaudella. Yhtä lailla Jenni Holappa on seurajoukkueessaan esittänyt erittäin hyviä otteita. Vaikka tämä leiri on valmistautumista karsintaan, niin katsastamme myös uusia pelaajia.

Joukkueen valmennusvastuu siirtyy loppusyksystä Arttu Pitkäkankaan käsiin Miettisen keskittyessä jatkossa huippujalkapallopäällikön tehtäviin. Nyt edetään siirtymävaihetta ja pelaajavalinnat Sveitsiin kaksikko on tehnyt jo käytännössä yhdessä.

- Minulla on edessä enää nämä ottelut ja sitten kotikarsinnat. Arttu on syksyn jälkeen nähnyt karsinnan molemmat vaiheet ja paljon enemmänkin ja on sitten todella valmis ottamaan joukkueen haltuunsa, Miettinen taustoittaa.

Keskittyminen on nyt kuitenkin kokonaan jo Sveitsi-otteluissa – toki karsinta taustalla. Miettinen uskoo, että leiri palvelee tarkoitustaan enemmän kuin hyvin.

- Eniten nämä ottelut palvelevat suoranaisesti varmasti karsintojen Tshekki-ottelua. Meillä on edellisen ikäluokan kanssa kirvelevä muisto jatkokarsinnasta, kun Sveitsi tuli tasoihin aivan lopussa. Se oli tasainen ottelu silloin ja tasaisia otteluita odotan nytkin, Miettinen kertoo.

- Hieno asia on ollut myös huomata muutos valmistautumisessa. Aiemmin meillä oli syksyn karsinnan alla 2,5 päivän leiri, nyt leirillä on mittaa kuusi päivää ja pelaamme lisäksi kaksi kovaa kansainvälistä ottelua. Tämä on todella tärkeää.

Ottelut 
To 29.8. klo 19:30 Sveitsi – Suomi, Collombey-Muraz
La 31.8. klo 12:00 Sveitsi – Suomi, Collombey-Muraz

Joukkue Sveitsiin
Anna Koivunen (mv) HJK
Emma Immonen (mv) HFA Märsky
Joanna Tynnilä TiPS
Ella Pesonen HJK
Emmi Siren TiPS
Nana Yang FC Honka
Nanne Ruuskanen KuPS
Alisa Hokkanen HFA Märsky
Oona Siren TiPS
Tuuli Enkkilä Ilves
Katariina Kosola HFA Märsky
Eevi Sutela HFA Märsky
Vilma Koivisto Piteå IF
Annika Huhta HJK
Jenni Holappa ONS
Aino Vuorinen FC Honka
Nora Lehto TiPS
Dana Leskinen FC Honka
Jenni Kantanen Ilves
Jenna Topra TiPS

EM-karsintaturnaus lokakuun alussa Pohjanmaalla

U19-tyttöjen EM-karsintaturnaus pelataan Suomen emännöimänä lokakuun alussa pääpaikkanaan Vaasa. Yksi turnauksen otteluista pelataan lisäksi Seinäjoella.

Turnauksen otteluohjelma on nyt saatu lopulliseen muotoonsa.

U19-tyttöjen EM-karsintaturnaus:

Keskiviikko 2.10.
17.00 Suomi – Liettua, Elisa Stadion, Vaasa
20.15 Färsaaret - Tshekki, Elisa Stadion, Vaasa

Lauantai 5.10.
11.00 Tshekki - Liettua, Elisa Stadion, Vaasa
18.30 Suomi - Färsaaret, Elisa Stadion, Vaasa

Tiistai 8.10.
13.00 Tshekki - Suomi, Elisa Stadion, Vaasa
13.00 Liettua – Färsaaret, OmaSP Stadion, Seinäjoki
Tiistaina 8.10. illalla Elisa Stadionilla pelataan myös naisten EM-karsintaottelu Suomi – Albania