Takaisin
17.9.2019 klo 11.53

U19-tytöt nimetty lokakuun EM-karsintaturnaukseen Pohjanmaalle

Jaa:

Ⓒ SPL

U19-tyttöjen maajoukkue aloittaa lokakuussa kamppailun kohti Georgiassa kesällä 2020 pelattavaa EM-lopputurnausta.

Suomi isännöi karsinnan ensimmäisen vaiheen turnausta, joka pelataan lokakuun alussa pääosin Vaasassa – yksi turnauksen otteluista pelataan Seinäjoella. Päävalmentaja Marianne Miettinen on nimennyt joukkueen turnaukseen ja mukana on koko lailla tuttuja nimiä.

- Edellisissä Sveitsi-otteluissa puolustuspelaajia oli vähemmän mukana, kun kokeilimme enemmän vaihtoehtoja keskikentälle ja hyökkäykseen. Nyt tarvitsemme kuitenkin täyden määrän pelaajia kentän joka osa-alueelle, Miettinen kertoo.

- Joanna Tynnilä joutuu harmittavasti jäämään sivuun loukkaantumisen takia. Olemme sen takia nostaneet -02-ikäluokasta sekä Daniela Sandåsin että Suvihelmi Oksasen toppariosastolle. He eivät kumpikaan olleet Sveitsissä, koska leireilivät syyskuun alussa nuoremman ikäluokan kanssa.

EM-jatkokarsintaan etenevät turnauksen kaksi parasta ja lisäksi neljä parasta lohkokolmosta kaikkiaan 12 karsintalohkosta selviytyy jatkoon. Jatkopaikka ja myös karsintalohkon voitto ovat Suomen selkeät tavoitteet.

- Tshekki on varmasti ennakkoon kovin vastustaja, mutta nykyään ei voi sanoa, että ennakkoon helppoja otteluita olisikaan. Ennalta ehkä heikommat joukkueet osaavat puolustaa ja tiiviin puolustuksen murtamisessa on usein omat vaikeutensa, Miettinen muistuttaa.

Kotiyleisön edessä pelaaminen on Miettisen mukaan joka tapauksessa Suomelle selkeä etu.

- Toivottavasti saadaan hyvin yleisöä paikalle otteluihin. Uskon näin olevan, sillä Vaasan seudulla on järjestetty muutenkin hienoja tapahtumia. Tästä tulee myös oikea supernaisjalkapalloviikko, kun karsinnan päätöspäivänä pelataan myös naisten EM-karsintaottelu.

- Lisäksi osa meidän pelaajistamme osallistuu välipäivinä ylioppilaskirjoituksiin Vaasan lyseossa ja tämä järjestely on mahdollinen vain kotimaassa.

Suomen ottelut 
Ke 2.10. klo 17.00 Suomi – Liettua Elisa Stadion, Vaasa
La 5.10. klo 18.30 Suomi – Färsaaret Elisa Stadion, Vaasa
Ti 8.10. klo 13.00 Tshekki – Suomi Elisa Stadion, Vaasa

Joukkue EM-karsintaan:
Anna Koivunen (mv) HJK
Emma Immonen (mv) HFA Märsky
Ella Pesonen HJK
Emmi Siren TiPS
Nana Yang FC Honka
Nanne Ruuskanen KuPS
Ria Karjalainen NuPS (nimetty pelaajan Alisa Hokkanen HFA Märsky tilalle)
Suvihelmi Oksanen HFA Märsky
Daniela Sandås TPS
Oona Siren TiPS
Tuuli Enkkilä Ilves
Katariina Kosola HFA Märsky
Eevi Sutela HFA Märsky
Vilma Koivisto Piteå IF
Annika Huhta HJK
Aino Vuorinen FC Honka
Nora Lehto TiPS
Ida Antus VIFK (nimetty pelaajan Dana Leskinen FC Honka tilalle)
Jenni Kantanen Ilves
Jenna Topra TiPS