Takaisin
17.9.2018 klo 22.17

U19-tytöt nimetty EM-karsintaan Unkariin

Jaa:

U19-tyttöjen maajoukkue matkaa syys-lokakuun vaihteessa kohti Unkaria ja EM-karsintaturnausta. Päävalmentaja Marianne Miettinen on nimennyt joukkueensa turnaukseen.

Suomella on alla kaksoismaaottelu Tshekkiä vastaan ja Miettisen mukaan näistä otteluista saatiin tärkeitä eväitä karsintaa ajatellen.

- Kuten jo aiemmin sanoin Tshekki oli ehkä kovempi vastus kuin mitä karsintalohkossa tulee vastaan. Saimme erinomaisen muistutuksen siitä mitä kansainväliset pelit vaativat. Ne olivat tärkeitä päiviä meille. Toisen ottelun tappio tietysti kirpaisee, mutta pelaajatarkkailun ja ennen kaikkea pelaajien saaman tuntuman takia se oli erittäin arvokasta, Miettinen toteaa.

Vaikka vastus karsinnassa on paperilla kenties Tshekkiä hiukan helpompi, ei Unkariin lähdetä missään nimessä kävelemään vastustajien yli.

- Naisten ja tyttöjen jalkapallon taso on viime vuosina noussut sitä vauhtia, että nykyään karsinnoissa ei ole enää yhtään helppoa ottelua, Miettinen painottaa.

- Karsintalohkon voittoa toki lähdemme hakemaan ja ennakkoon Unkari on ehkä se vaikein vastus. Näin ajatellen lohkovoitto ratkaistaisiin viimeisessä ottelussa, mutta sitä ennen pitää tietysti pystyä hoitamaan kaksi ensimmäistä ottelua kunnialla, jotta siitä lohkovoitosta pääsee pelaamaan.

Suomi lähtee karsintaan hiukan poikkeuksellisista lähtökohdista marraskuussa pelattavan U17-tyttöjen MM-lopputurnauksen myötä. Käytännössä kaikkien Euroopan maiden tavoin joukkue koostuu yleensä kahden ikäluokan pelaajista, mutta nyt vuotta nuorempia pelaajia on mukana vain kaksi.

- Nyt otimme mukaan vain täsmävalintoja. Uskon että näille pelaajille tämäkin on hyvää kokemusta jatkoa ajatellen. Tähtäin kaikilla on kuitenkin naisten A-maajoukkueessa loppujen lopuksi, Miettinen muistuttaa.

- Muutama muutos Tshekki-peleistä joukkueessa on loukkaantumisten ja muiden syiden takia, mutta on vain positiivista että vaihtuvuutta on ja ryhmää ei tässä kohtaa ole mitenkään kiveen hakattu.

Karsintalohkon kaksi parasta sekä lisäksi kaksi parasta lohkokolmosta 12 karsintalohkosta etenevät kevään EM-jatkokarsintaan. EM-lopputurnaus 2019 pelataan heinäkuussa Skotlannissa.

Suomen ottelut EM-karsinnassa:
Ke 3.10. klo 15.30 Suomi – Makedonia Dabas
La 6.10. klo 15.30 Suomi – Moldova Dabas
Ti 9.10. klo 15.30 Unkari – Suomi Üllo

Joukkue EM-karsintaturnaukseen:
Katriina Talaslahti FC Bayern München
Riina Isokääntä TiPS
Eerika Hämäläinen TiPS
Sanni Ojanen Ilves
Amalia Härkönen TPS
Helmi Autio ONS
Saana Hartikainen Pallokissat
Julia Haikonen HJK
Filippa Kilponen Pallokissat
Leena Mankki JyPK
Ronja Isokääntä TiPS
Oona Siren TiPS
Elli-Noora Kainulainen PK-35 Vantaa
Tuuli Siponen HJK
Monica Hagström Umeå IK
Jasmin Leppioja Pallokissat
Roosa Tuominen Ilves
Henni Rinkinen FC Hertta
Aino Vuorinen FC Honka
Ruusa Portaankorva ONS