U19-tytöt murskavoittoon

U19-tytöt voitti EM-karsintaturnauksen toisessa ottelussaan Bosnia ja Herzegovinan peräti 10-0 (5-0).

Israelia vastaan vaivannut tehottomuus ei tällä kertaa näkynyt Suomen otteissa. Nea Nyrhinen syötti Emmaliina Tulkin maalintekoon jo pelin kymmenennellä minuutilla.

Suomen toinen osuma tuli yhdeksän minuuttia myöhemmin ja sen viimeisteli kuudentoista rajalta lähteneellä vapaapotkulla Jutta Rantala.

Rantala tuplasi illan maalisaldonsa neljä minuuttia myöhemmin lauottuaan pallon läheltä puolustajan jalan kautta verkkoon.

Pian puolen tunnin täyttymisen jälkeen Rantala pisti Roosa Tuomisen vapaaksi ja Suomi johti 4-0.

Suomi teki vielä yhden maalin ensimmäisellä puoliajalla. Siitä vastasi 35. minuutilla Tulkki, jonka tarkka kuti upposi tolpan kautta oikeaan paikkaan.

Toista puoliaikaa kului vain puoli minuuttia, kun Nea Nyrhinen osui Laura Kölhin esityöstä.

Illan ensimmäisen hattutempun sai valmiiksi Tulkki Rantalan syötöstä 59. minuutilla.

Tuominen puolestaan seurasi perässä osuttuaan Tulkin ja Minea Lassaksen passeista kahdesti viiden minuutin sisään.

Suomen kymmenes maali antoi odotuttaa itseään, mutta päätösminuutilla se vihdoin tuli. Julia Haikonen pääsi siirtämään pallon kulmapotkun jälkitilanteesta maaliin.

- Kaikki ne asiat loksahtivat nyt kohdilleen, jotka eivät loksahtaneet Israelia vastaan (1-1 -tasapeli), maajoukkuevalmentaja Marianne Miettinen iloitsi.

Miettinen kiitteli etenkin Suomen aktiivisuutta pallottomana.

- Pelaajat antoivat tässä myrskyvaroituksen Serbialle, Miettinen alleviivasi.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Serbia voitti Israelin 3-0. Serbialla on koossa ennen päätöspelejä kuusi ja Suomella neljä pistettä. Nämä kaksi maata pelaavat lohkovoitosta maanantaina Eerikkilässä kello 19. Yhden pisteen Israel ja nollakerholainen Bosnia ja Herzegovina ottavat samaan aikaan yhteen Hämeenlinnassa.

Suomi-Bosnia ja Herzegovina 10-0 (5-0)

10. min 1-0 Emmaliina Tulkki
19. min 2-0 Jutta Rantala
23. min 3-0 Jutta Rantala
31. min 4-0 Roosa Tuominen
35. min 5-0 Emmaliina Tulkki
46. min 6-0 Nea Nyrhinen
59. min 7-0 Emmaliina Tulkki
66. min 8-0 Roosa Tuominen
71. min 9-0 Roosa Tuominen
89. min 10-0 Julia Haikonen