Takaisin
15.9.2021 klo 19.18

U19-tytöt kohtaa Ruotsin U18-maajoukkueen – ”Olemme valmiita sekä henkisesti että fyysisesti”

Jaa:

Päävalmentaja Arttu Pitkäkankaan mukaan joukkueella on kova halu päästä näyttämään osaamistaan kv-ottelussa. Torstaina kello 14:00 alkava Ruotsi-peli näkyy suorana Palloliiton YouTubessa

U19-tytöt (2003 ja myöhemmin syntyneet) kokoontui Eerikkilään eilen tiistaina. Lokakuun EM-karsintaturnaukseen valmistautuva joukkue pelaa huomenna torstaina vuoden ensimmäisen maaottelunsa, kun vastaan asettuu Ruotsi U18.

Pikkuhelmareiden oli määrä pelata tuplamaaottelu Sveitsiä vastaan, mutta sveitsiläiset joutuivat perumaan vierasmatkan. Suomen onneksi vastustajaksi järjestyi Ruotsi, joka pelaa lauantaina maaottelun niin ikään Eerikkilässä leireilevää U18-maajoukkuetta vastaan.

Suomi harjoitteli leirin alkamispäivänä kerran ja tänään keskiviikkona kahdesti. Päävalmentaja Arttu Pitkäkangas kertoo, että kuusipäiväinen leiri on alkanut mainiosti.

– Joukkueessa on ollut oikein rento ja positiivinen ilmapiiri. Keskittyminen olennaisiin asioihin on ollut tänään ja eilen erinomaisella tasolla. Pelaajilla on kova halu näyttää osaamistaan, mikä on mahtavaa, Pitkäkangas kehuu.

– Eilen kertasimme harjoituksissa puolustuspelaamistamme sekä kävimme läpi muutamia oleellisia asioita, jotka tulevat olemaan tärkeitä Ruotsia vastaan. Tänään aamulla kävimme läpi erikoistilanteita, ja illemmalla vedimme hyökkäyspeliharjoitukset. Saimme vietyä haluttuja asioita eteenpäin ja illan treenin purun jälkeen olemme varmasti valmiita huomiseen matsiin.

Pitkäkankaan mukaan Ruotsi pyrkii liikuttamaan vastustajaa etenkin leveyssuunnassa sekä luomaan etua ennen etenemistä, ja joukkue kykenee etenemään sekä lyhyillä että pidemmillä syötöillä. Tämän lisäksi ruotsalaiset hakevat melko usein keskityksiä laitakaistoilta.

– Puolustuksen osalta kyseessä on tosi tiivis ja organisoitu joukkue, joka pyrkii liikkumaan leveys- ja syvyyssuunnassa yhtenä ryhmänä. Meidän täytyy yrittää rikkoa heidän puolustustasapainoaan. Ruotsi etenee nopeasti riistojen jälkeen – meidän tulee ennakoida sekä toimia tehokkaasti hetkissä, jolloin menetämme pallon. Tänään harjoituksissa toteutimme muun muassa tätä erinomaisesti, Pitkäkangas avaa.

– On tosi tärkeää päästä pelaamaan viimein maaottelu. Meillä on kova halu päästä näyttämään osaamistamme kv-ottelussa. Pelilliset tavoitteemme ovat selkeät ja olemme valmiita sekä henkisesti että fyysisesti.

Joukkueen suuren odotuksen ymmärtää, sillä ikäluokan viime maaottelusta on kulunut miltei 700 päivää. 2003 syntyneiden edelliset maaottelut ovat lokakuulta 2019, jolloin Pikkuhelmarit pelasi Slovakiassa U17-EM-karsintaturnauksessa.

– Tuntuu tosi hyvältä päästä pelaamaan maaottelu – se on aina iso kunnia edustaa Suomea. On myös tosi iso kunnia toimia joukkueen kapteenina. Yritän ohjata joukkuetta ja toimia esimerkkinä, HFA:ta edustava Tea Heininen sanoo.

– Olemme tosi läheisiä ja meillä on kasassa tosi hyvä porukka, johon saimme nyt uuden pelaajan (Lumi Kostmayer) Jenkeistä. Hän on päässyt ryhmään hyvin mukaan.