Takaisin
2.3.2017 klo 18.20

U19-tytöt kärsivät tappion Portugalille

Jaa:

Alle 19-vuotiaat (1.1.1998) tytöt kärsivät kaksoismaaottelun toisessa osassa 1-2-tappion Portugalille.

Suomi voitti maiden ensimmäisen kohtaamisen tiistaina 3-0. Torstain peli oli luonteeltaan varsin erilainen. Kotijoukkue nosti puolustuksensa reilusti ylemmäs ja piti sen tiiviinä. Suomen vikkelille hyökkääjille jäi tilaa läpiajoihin ja niitä nähtiinkin useita.

Emmaliina Tulkki syötti Jutta Rantalan karkuun ensimmäisen kerran 12. minuutilla. Tulkki oli asialla myös kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun Wilma Sjöholm pääsi yrittämään. Puolustaja kuitenkin häiritsi pietarsaarelaista niin, että laukaus epäonnistui.

Portugali sai avauspuoliajan vaarallisimman paikkansa puolen tunnin kohdalla vapaapotkun jälkitilanteesta. Suomi sai pallon kertaalleen maaliin 35. minuutilla, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Suomen hyökkäykset kilpistyivätkin poikkeuksellisen usein paitsioihin.

Portugali pääsi johtoon heti toisen puoliajan alussa. Suomi kierrätti palloa puolustuslinjassa ja kotijoukkue pääsi katkoon ja onnistui viimeistelyssään.

Annika Haanpää tasoitti tilanteeksi 1-1 heti perään. Saara Lappalainen syötti pallon linjan eteen Rantalalle, joka pudotti pelivälineen laitaan.  Haanpään komea laukaus upposi takayläkulmaan. Portugali iski voittomaalin riistämällä pallon Suomen maalivahti Annika Laihaselta.

Vaihdosta sisään tullut Onna Ketola pääsi läpiajoon ja laukoi pallon tolppaan 84. minuutilla. Ketola sai uuden tilanteen pian edellisestä, mutta kuti blokattiin kulmaksi.

- Heidän puolustuslinjansa seisoi puolessa kentässä, emmekä me osanneet sitä selvittää. Yritimme sitä monin keinoin. Onnistuimme tiistaina läpiajoissa, tänään emme, päävalmentaja Marianne Miettinen kiteytti.

- Meidän pitää jatkossa löytää keinot pelata tuonkin tyylisiä vastustajia vastaan. Lisäksi maalipaikoista vain pitää tehdä, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin.

Miettinen oli maiden ensimmäisessä kohtaamisessa erityisen tyytyväinen Suomen puolustus- ja tilanteenvaihtopeliin. Torstaina suomalaiskopissa oli niin pettyneitä pelaajia, että positiivisten asioiden listaaminen oli vaikeaa.

- Saimme tänään maalipaikkoja, se on tietysti hyvä asia. Me haluamme voittaa ja siksi on myös tärkeää, että pelaajat ovat tähän otteluun pettyneitä, luotsi totesi.

Maalivahti Nea Laitila oli Portugalissa sairas, eikä pystynyt pelaamaan. Häntä lukuun ottamatta kaikki mukana olleet saivat näytönpaikan vähintään yhden puoliajan verran. Miettinen lähettää pelaajille kutsut huhtikuun EM-jatkokarsintaan heti Naisten Liigan avauskierroksen jälkeen 18.3.

Portugali-Suomi 2-1 (0-0)
47’ 1-0
48’ 1-1 Annika Haanpää (Jutta Rantala)
73’ 2-1

Suomen kokoonpano:
Annika Laihanen  Ilves
Kaisla Karppinen  FC KTP ->> 46. Laura Kölhi  HJK
Alina Schrey  TPS
Elli Pikkujämsä  TPS
Nea Lehtola  Ilves
Wilma Sjöholm  GBK ->> 46. Tessa Rinkinen HJK
Saara Lappalainen FC Honka
Eveliina Summanen HJK (C) ->> 46. Annika Haanpää  TPS
Emmaliina Tulkki  Linköping ->> 86. Tuulia Mikkola  Ilves
Jutta Rantala  TPS ->> 60. Onna Ketola  ONS
Ronja Ikonen  PK-35 Vantaa ->> 46. Aino Kröger  Pallokissat
 
Vaihdossa:
Nea Laitila  Pallokissat
Satu Rousti  ONS
Wilma Spets  TPS