Takaisin
24.11.2017 klo 17.59

U19-tytöt kärsivät tappion Englannille

Jaa:

Katso video

U19-tyttöjen maajoukkue päätti perjantaina Eerikkilän leirin huippumaaotteluun Englantia vastaan. Englanti käänsi pelin lopussa 3-1  (1-0)-voitoksi.

Englanti pääsi ottelun alussa johtoon, kun Connie Scofield nosti pallon 8. minuutilla yli Suomen maalia vartioineen Milla-Maj Majasaaren. Sen jälkeen käytiin tasaista vääntöä, mutta lisämaaleja ei nähty ensimmäisellä puoliajalla.

- Eka vartti oli meiltä selkeästi tempoon totuttelemista. Englanti oli varmasti kaikkein kovin vastus mitä vastaan moni on pelannut sitten 17-vuotiaiden EM-karsintojen kakkosvaiheen. Sitten päästiin peliin mukaan ja saatiin pelaajien sijoittumiset lähtökohtaisesti paikoissa paremmiksi, päävalmentaja Marianne Miettinen kertasi.

- Sijoituttiin paremmin avauksissa ja päästiin pelaamaan palloja Saara Lappalaiselle keskialueelle. Hyviä rauhallisia hyökkäyksiä, eikä oltu stressaantuneita missään vaiheessa. Ekaa varttia lukuun ottamatta pelattiin kokonaisuudessaan hyvin ensimmäinen puoliaika.

68. minuutilla Suomi pelasi upealla kuviolla vetopaikan Emma Peuhkuriselle ja tämä tälläsi pallon voimalla Englannin maaliin.

- Komeasti tehty maali. Minea Lassasilta hieno puolustustyö, Jutta Rantalalta upea syöttö, hän haastoi ja antoi takaviistosyötön Emma Peuhkuriselle. Se oli isoin lämmittävin asia, sillä Emmalla meni ristiside ja tämä oli ensimmäinen maajoukkuepeli sen jälkeen ja ensimmäisellä kosketuksella hän teki maalin. Se oli iloinen asia.

Ottelun lopussa Englanti oli tekopaikoissaan terävämpi. Anna Fibey vei Englannin 2-1-johtoon 76. minuutilla ja loppulukemat 3-1 ampui taululle 79. minuutilla Lauren Hemp.

- Toisella jaksolla Englanti nosti prässiä ja se aiheutti meille haasteita. Meillä oli isoja ongelmia omassa pallollisessa pelaamisessa. Se on osa-alue, jota  meidän pitää pystyä parantamaan talven aikana.

- 2-1 ja 3-1 -maalit olisi voitu olla estettävissä. Paljon hyviä asioita on kuitenkin pelin sisällä, mistä jatketaan kehittämistä. Paljon on töitä vielä edessä, Miettinen tiivisti.

Lopuksi joukkueet ottivat yhteen vielä rangaistuspotkukilpailussa. Sen Suomi vei nimiinsä maalein 5-4.

Katso Emma Peuhkurisen mietteitä Huuhkaja-TV:stä >>

Ottelukoosteeseen pääset kuvan linkin kautta.

Suomi-Englanti 1-3 (0-1)

8' 0-1 Connie Scofield
68' 1-1 Emma Peuhkurinen
76' 1-2 Anna Filbey
79' 1-3 Lauren Hemp

Suomen kokoonpano:
1 Milla Maj Majasaari ->> 46. 12 Lotta Rosenström
2 Kaisla Karppinen ->> 66. 5 Roosa Immonen
4 Sanni Ojanen
6 Saara Lappalainen ->> 80. 11 Wilma Spets
7 Fanni Pietikäinen ->> 66. 3 Laura Kölhi
8 Satu Rousti
9 Jutta Rantala ->> 80. 21 Leila Haapea
10 Tuulia Mikkola ->> 66. 15 Minea Lassas
16 Henna Tenkanen ->> 46. 14 Nea Nyrhinen
17 Emmaliina Tulkki (C) ->> 66. 20 Emma Peuhkurinen
18 Anna Olmala ->> 46. 13 Mette Barck