Takaisin
4.3.2018 klo 18.27

U19-tytöt kaatoivat Unkarin

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

U19-tyttöjen ensimmäinen kohtaaminen Unkarin kanssa päättyi sunnuntaina voitokkaasti. Suomi vei ottelun Nea Nyrhisen osumalla 1-0 (1-0).

Suomi pääsi avausjaksolla pelaamaan myötätuuleen ja otti otteen haltuunsa heti alusta saakka. Jutta Rantala laukoi heti ensimmäisestä hyökkäyksestä, mutta yli maalin ja seuraavasta hyökkäyksestä Rantala kolisutteli jo tolppaa.

15. minuutilla tuli myös tulosta, kun jo aiemmin hyvässä paikassa ollut Nea Nyrhinen sai pitkän syötön Eerika Hämäläiseltä rangaistusalueen kulmaan, otti pallon taitavasti haltuunsa ja laukoi tarkasti alakulmaan.

Suomi jatkoi hallintaansa ja 37. minuutilla toinen osuma oli lähellä, kun Hämäläinen pääsi laukomaan Rantalan laukauksen paluupallosta, mutta niukasti yli.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä todella hyvä. Paine oli käytännössä koko ajan heidän puoliskollaan ja meillä oli muutamia erinomaisia paikkoja tehdä lisämaalejakin, päävalmentaja Marianne Miettinen kertasi.

Tauon jälkeen Unkari sai myötätuulen taakseen ja otteet kentällä tasoittuivat. Rantalalla oli parikin hyvää paikkaa lisätä Suomen johtoa, mutta osumat olivat tiukassa. Lopussa Unkari nosti peliään selvästi hakien tasoitusta, mutta Suomi puolusti rauhallisesti ja järkevästi ja piti johdosta kiinni loppuun saakka.

- Meille tuli vähän kiire oman pelaamisemme kanssa tauon jälkeen ja pallot hiukan karkailivat. Viimeiset 15 minuuttia olivat meille sitten hyvää harjoitusta siihen miten pidetään kiinni johtoasemasta – karsinnoissa vastaavia tilanteita voi hyvin tulla vastaan. Olimme myös hyviä siinä, mihin pitää olla tyytyväinen, Miettinen kertoi.

Maat kohtaavat toistamiseen jo tiistaina ja kentällä nähdään tuolloin hiukan erilainen kokoonpano.

- Nyt palautuminen pitää hoitaa huolella, koska tässä on vain yksi välipäivä. Avaukseen tehdään varmasti myös muutoksia tiistaille, jokaiselle mukana olevalle pelaajalle halutaan ehdottomasti antaa näyttöpaikka.

Yhden muutoksen avaukseen Suomi joutui tekemään myös sunnuntain ottelun alla, kun Roosa Tuominen otettiin viime hetkillä varotoimenpiteenä vaihtopenkille avauksen sijasta. Tämä oli kuitenkin vain varotoimenpide, eikä mistään vakavammasta ole kyse.

Katso maalintekijä Nea Nyrhisen mietteet ottelusta artikkelikuvan videolinkkiä klikkaamalla.

Kooste ottelusta Huuhkaja-TV:ssä >>

Unkari – Suomi 0-1 (0-1)
15. 0-1 Nea Nyrhinen

Kokoonpanotiedot tarkentuvat myöhemmin.

Suomen avaus:
12 Annika Laihanen
2 Julia Haikonen
4 Eerika Hämäläinen
5 Laura Kölhi
6 Saara Lappalainen (C)
8 Satu Rousti
9 Jutta Rantala
10 Tuulia Mikkola
13 Nea Nyrhinen
17 Anna Olmala
19 Henna Tenkanen

Vaihdossa:
23 Lotta Rosenström 
3 Inka Kaivola
7 Kaisla Karppinen
11 Wilma Spets
14 Mette Barck
15 Leila Haapea
16 Sanni Ojanen
18 Roosa Tuominen
20 Jasmin Leppioja