Takaisin
2.10.2019 klo 19.33

U19-tytöt avasi EM-karsintaturnauksen komeasti

Jaa:

Ⓒ SPL / Harri Bragge
Katso video

U19-tyttöjen EM-karsintaturnauksen avaus keskiviikkona Elisa Stadionilla päättyi komeaan 9-0 (7-0) -voittoon Liettuasta.

Suomi otti pelin hallinnan heti alkuminuuteista lähtien ja vyörytti painopisteen Liettuan maalille. Paikkoja oli jo avausminuuteista lähtien ja Suomi repi Liettuan puolustusta rikki monipuolisesti. Tulosta tuli 19. minuutilla, kun Oona Siren rikkoi kuparisen ja siirsi Suomen johtoon.

Tämän jälkeen alkoi melkoinen ilotulitus, kun Suomi tuli etenkin laitojen kautta läpi jatkuvasti. Aino Vuorinen lisäsi johtoa 24. minuutilla ja takoi vain 13 minuutissa peräti neljä maalia. Ennen taukoa Oona Siren ja Jenna Topra lisäsivät johdon vielä seitsemään maaliin.

- Liettua pelasi avoimemmin ensimmäisellä jaksolla ja pääsimme iskemään niin laidoilta kuin tilanteenvaihdoista, päävalmentaja Marianne Miettinen kertasi.

Tauon jälkeen Liettua vetäytyi vahvemmin ja muutti myös ryhmitystään. Paikkoja Suomella oli edelleenkin, mutta osumat toisella jaksolla jäivät ”vain” kahteen.

- Puolustuksen läpäisemisessä oli enemmän haasteita ja viimeistely ei sitten ollut parasta mahdollista. Vähän ehkä hölmöltä kuulostaa 9-0-voiton jälkeen, mutta olisi maaleja voinut tulla muutama lisääkin, Miettinen totesi.

Kaikkineen avausottelusta jäi kuitenkin hyvä maku turnauksen jatkoa ajatellen.

- Meidän vahvuutemme on se, että meillä on 20 hyvää pelaajaa ja voimme kierrättää. Tänään pystyimme käyttämään sitä hyväksemme, teimme viisi vaihtoa ja kaikki vaihdosta tulleet pelaajat toivat lisää virtaa kentälle.

- Tämä on tiivis turnaus ja ei ollut huono asia, että meillä jäi nyt vähän varmasti energiaa varastoonkin tulevaa varten.

Suomi kohtaa turnauksen toisessa ottelussaan lauantaina Färsaaret.

Suomen kokoonpano:
1 Emma Immonen (C)
3 Jenna Topra >> 46. 9 Ria Karjalainen
5 Ella Pesonen 
6 Nana Yang 
7 Nanne Ruuskanen >> 65. 2 Suvihelmi Oksanen 
8 Oona Siren >> 82. 20 Ida Antus
10 Aino Vuorinen >> 46. 16 Annika Huhta 
13 Emmi Siren >> 65. 15 Eevi Sutela 
17 Vilma Koivisto 
18 Katariina Kosola 
19 Nora Lehto 

Vaihdossa:
12 Anna Koivunen 
4 Daniela Sandås 
11 Jenni Kantanen 
14 Tuuli Enkkilä