Takaisin
7.3.2020 klo 19.42

U19-tytöille toinen voitto Portugalin leirillä

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

U19-tyttöjen maajoukkueen Portugalin otteluleiri tuotti kahdesta ottelusta kaksi voittoa, kun emäntämaa Portugali kaatui lauantaina lukemin 2-0 (2-0).

Suomi otti tukevan otteen ottelusta jo varhaisessa vaiheessa, kun Dana Leskinen ja Aino Vuorinen iskivät kahdesti vain kolmen minuutin välein jo ensimmäisellä 20-minuuttisella. Osumat jäivät myös ottelun ainoiksi.

Portugali lähti lauantain otteluun puolustuksen osalta hiukan aiempaa passiivisemmin, mutta leveällä hyökännyt Suomi tuotti emäntien puolustamiselle haasteita.

- Meidän piti käyttää palloa leveydessä ja sen jälkeen etsiä reittejä ala- ja ylätaskuihin, päävalmentaja Arttu Pitkäkangas kuvasi.

Kun Leskinen ohjasi taidokkaasti pitkän pystysyötön alanurkkaan ja hetkeä myöhemmin Vuorinen pienen harhautuksen jälkeen laukoi niin ikään alanurkkaan - tosin toiseen tällä kertaa - Suomella oli tukeva ote ottelusta. Se myös piti, mutta vielä parannettavaakin jäi.

- Organisointi oli hyvä ja pelaajat toteuttivat kentän täyttämiset sekä ymmärsivät täsmällisesti mitä halusimme tehdä. Syöttämisen laadun ja informaation kanssa meillä oli tänään melko paljon haasteita, mutta tiedämme, että se on meidän ehdoton vahvuutemme. 

Suomi sai ottelun - ja torstaina Tshekistä otetun 4-2-voiton - myötä hyvät eväät kohti kevään EM-jatkokarsintaa. Vastuuta päästiin myös jakamaan tasaisesti, sillä maalivahti Emma Immosta lukuun ottamatta kaikki pelaajat pääsivät lauantaina tositoimiin. Portugalin leiri kokonaisuutena palveli tulevaa ajatellen erinomaisesti. 

- Meidän tavoitteemme tälle leirille olivat pelin ja sen ennen kaikkea sen yksityiskohtien kehittäminen sekä molempien pelien voittaminen. Näissä onnistuimme, Pitkäkangas totesi tyytyväisenä.

Kiitosta päävalmentaja jakoi vuolaasti myös taustaryhmälle. Koko matkassa ollut ryhmä oli täydessä iskussa läpi leirin.

- Veera Peltokangas ja Sanna Pylkkänen ovat tehneet erinomaista työtä, ja selvisimme ilman loukkaantumisia koko reissun. Nyt tulemme turvallisesti kotiin ja ensi viikolla pelaajat pääsevät omien joukkueidensa arkeen.

- Meillä on neljä viikkoa aikaa painaa hommia ennen kuin Elite-round alkaa. Tästä on ehdottomasti hyvä jatkaa kohti EM-kisalipun metsästämistä, Pitkäkangas summasi.

Katso ottelun parhaat palat artikkelikuvaa klikkaamalla.

Portugali - Suomi 0-2 (0-2)
13. 0-1 Dana Leskinen
16. 0-2 Aino Vuorinen

Suomen kokoonpano:
Anna Koivunen HJK
Emmi Siren TiPS >> 68. Ella Burton HJK
Joanna Tynnilä TiPS
Ella Pesonen HJK
Vilma Koivisto Piteå IF
Aino Vuorinen FC Honka >> 61. Nora Lehto TiPS
Tuuli Enkkilä Ilves (C) >> 73. Eevi Sutela FC Honka
Katariina Kosola HJK >> 73. Heta Olmala Ilves
Oona Siren TiPS >> 68. Jenna Topra TiPS
Dana Leskinen FC Honka >> 61. Annika Huhta HJK
Jenni Kantanen Ilves >> 46. Ria Karjalainen HFA >> 73. Nanne Ruuskanen KuPS

Vaihdossa:
Emma Immonen KuPS